Skånskan > Opinion

Wednesday, 22 May, 11:08

Skånskan - 15 maj 19 kl. 15:30

ICA-Jerry och arbetsmarknadenI en charmig intervju med skådespelaren bakom ”ICA-Jerry”, Mats Melin, i konkurrenten Sydsvenskan får man bakom trivseln en påminnelse om att funktionshinder kan vara allt annat än ett hinder på arbetsmarknaden.
Melin berättar hur man har tvivlat på hans förmåga många gånger. Trots det har han fler jobb än de flesta: vaktmästare, teater- och filmskådespelare och ansikte utåt för Ica.
Under intervjun påminner han om att han snart ska till frisören och inte gillar att jäkta. Melin gillar att planera saker för att undvika stress.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Ica-jerry, ICA-Jerry, Melin, Sydsvenskan, Ica, Max, Mats Melin, Jarminder

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: ICA-Jerryoch , arbetsmarknaden
Skånskan - 09 jan 16 kl. 11:00

Ica-Jerry tackar för sig

TECKOMATORP Efter 28 långa år tackar en av Teckomatorps största profiler för sig:
Ica-Jerry flyttar någon mil västeröver och slår sig istället ner i Häljarp.– Jag behöver fler och nya utmaningar och när Häljarpsbutiken blev ledig slog jag till.
– Det ska bli jätteroligt, lovar Jerry Persson.

Expressen - 14 okt 11 kl. 19:27

Ica-Jerry hoppar av från reklamfilmerna

2009 gjorde praktikanten Jerry debut i Ica:s reklamfilmer. Men nu verkar den älskade karaktären försvinna. Mats Melin, som spelar Ica-Jerry tänker lägga av.

Expressen - 06 mar 16 kl. 21:53

Nu vill "Ica-Jerry" ta sig till Hollywood

Mats Melin är "Ica-Jerry" med hela svenska folket, men handlar bara på Hemköp. I en intervju med branschtidningen Resumé berättar skådespelaren om varför han hoppade av Ica-reklamerna – och drömmen om att satsa på en Hollywoodkarriär. – Jag vill göra det innan jag blir pensionär, säger Mats Melin till Resumé..

Resume - 21 aug 15 kl. 16:35

Därför ser vi inte fler ICA-Jerry i svensk reklam

I flera år har Mats "Ica-Jerry" Melin varit en del av livsmedelskedjans maratonsåpa. Men personer med funktionsnedsättningar syns väldigt sällan i svensk reklam. En ny undersökning kanske är något på spåret..

DI - 18 mar 16 kl. 13:34

Ica-Jerry och 20 andra ikoner

Mats Melin, känd som Ica-Jerry, och 20 andra personligheter porträtteras i ”Ikoner – en utställning om att få finnas” på Fotografiska. Vi ställde fyra frågor till fotografen Emma Svensson..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Här är Ica-Jerrys hyllning till Zlatan – och nationaldagen

Markoolio har gjort det. Moderaten Carl-Oskar Bohlin har gjort det. Till och med organisationen Supporting Human Rights In China har gjort det.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Kotten är byns egna Ica-stjärna – "Han är alltid go och glad"

SOLLEFTEÅ. På Ica Kvantum i Sollefteå jobbar Christian "Kotten" Kottelin, 30. Han har jobbat på där sedan 2009 men det är först på senare tid som han verkligen har börjat få en hel del uppmärksamhet.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Ica-Jerrys hån mot Glada Hudik-teaternPå Facebook

Glada Hudik-teatern som gjort succé på scenen och i långfilmer firar 50 000 gilla på Facebook. I ett klipp tackar de nu alla fans som följer dem, men alla medlemmar inte lika imponerade."Kom tillbaks när det börjar gå bra"Mats Melin, mer känd som Ica-Jerry från matvarujättens reklamfilmer, tycker inte att 50 000 gilla är så mycket att hänga i granen.

Nya Wermlands Tidningen - 24 jul 11 kl. 15:15

Ica-Anders har hittat rätt jobb

Anders Johansson, 19 år, stormtrivs verkligen med sin praktikplats på Ica Ärtingen i Bengtsfors. Personalen är lika nöjd med Anders för hans arbetsiver och noggrannhet. Anders har Downs syndrom, precis som Ica-Jerry, som är bekant från tv-reklamen..

Aftonbladet - 14 okt 11 kl. 16:48

Nu har Ica-Jerry fått nog ? slutar

Mats Mellin gick från mobbad till rikskändisNu slutar han i matjättens reklamsåpa..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 30 minuter sedan

Olle Jönsson vigselförrättare på Malmöfestivalen

Malmö Årets dansbandsprogram är här. Vad sägs om att svänga de lurviga till toner av Lasse Stefanz, Grönwalls eller Perikles?
För den som går i äktenskapstankar går det även att vigas av ingen mindre än välkände Olle Jönsson i Lasse Stefanz.

Skånskan - 1 timme sedan

SVA efterlyser ovanliga fästingar

Sverige Känner du inte igen fästingen? Spara den i frysen och skicka en bild.
Det uppmanar statens veterinärmedicinska anstalt till i samband med att en ny insamling av ovanliga fästingar startar.

Skånskan - 1 timme sedan

Brandkåren besöker mötesplats

Sjöbo I dag onsdag får Onsdagsträffen på Sjöbo församlingshem besök av brandkåren som vill informera om brandskydd i hemmet.
Mötesplatsen har öppet för alla Sjöbobor klockan 17.30-19.

Skånskan - 2 timmar sedan

Blentarpsgården räddas kvar

Blentarp Blentarpsgården blir kvar. På vård- och omsorgsnämndens möte valde Kristdemokraterna och Sverigdemokraterna att ändra ståndpunkt, vilket avgjorde utgången.– Det känns fantastiskt!

Skånskan - 2 timmar sedan

Ägarbyte för gård i Vollsjö

Vollsjö Fastigheten på Heingebergsvägen 634-62 i Vollsjö har fått nya ägare. Margareta Bosevski, 55, och Bertil Svensson, 52, har fått fastigheten som gåva av Nils Östen Svensson. Överföringen blev klar i maj 2019.

Skånskan - 3 timmar sedan

Brand i lägenhet

Malmö En brand utbröt i en lägenhet på Kartrinelundsvägen i Malmö under onsdagsmorgonen. Enligt Räddningstjänst Syd skickades styrkor på plats.
Branden kunde snabbt släckas..

Skånskan - 6 timmar sedan

Mat för miljoner försvinner varje år

SJÖBO Mat som kastas, blir för gammal, mat som av olika skäl inte får användas nästa dag – kommunen har under den vecka mätt matsvinnet på äldreboenden och skolor.
Mätningen pekar mot att det försvinner mat för runt 1,8 miljon kronor årligen. Nu ska svinnet minskas.

Skånskan - 6 timmar sedan

Ringsjöverket byggs ut igen

STEHAG Sydvatten tar ett nytt steg för att utöka kapaciteten på Ringsjöverket. Snart startar en utbyggnad som kommer kosta runt 40 miljoner kronor.Ett gäng pinnar har körts ner i en gräsmatta inne på det inhägnade området vid Ringsjöverket i Stehag.

Skånskan - 6 timmar sedan

Mötesplatsen för nyanlända läggs ned

Skurup Mötis ska läggas ned, nyanlända som inte gör framsteg med SFI-undervisningen ska få indraget studiebidrag och nyanlända ska få låna pengar när de etablerar sig i kommunen.Det är några av förslagen i det nyligen antagna reformprogrammet för att sänka utbetalningarna av ekonomiskt bistånd.
Vid senaste kommunstyrelsemötet röstades förslaget igenom.

Skånskan - 18 timmar sedan

Mopedåkare skänker pengar

Sjöbo 6 524 kronor. Så mycket fick den nya mopedföreningen Sjöbo moppars in när de ordnade sitt första rally i lördags. Pengarna skänker de nu till Barncancerfonden.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.