Skånskan > Opinion

Thursday, 23 May, 23:11

Skånskan - 15 maj 19 kl. 15:30

Överklagar Röstins ersättningSvalöv Det var fel att kraftigt sänka moderaten Olof Röstins arvode som förste vice ordförande i kommunstyrelsen.
Det slog Förvaltningsrätten fast för några veckor sedan man behandlat den överklagan som Liberalen Torbjörn Ekelund lämnat in efter ett beslut i kommunfullmäktige.Nu väljer Svalövs kommun att kontra, slår tillbaka och överklagar domen:
Här handlade det om att Röstin fått sin ersättning sänkt från 25 procent ner till bara fyra.
Det visar sig att beslutet inte har någon grund, enligt Förvaltningsrätten, och därför är olagligt.
Röstin får rätt, men Svalövs kommun väljer nu att gå ett steg till och hoppas få rätt i en högre instans.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Röstins, Det, Olof Röstins, Förvaltningsrätten, Liberalen Torbjörn Ekelund, Svalövs, Här, Röstin, Fredrik Jönsson, Jönsson, Förvaltningens, Rätten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Överklagar, Röstins, ersättning
Skånskan - 07 maj 18 kl. 14:00

Skolbolag överklagar beslut om ersättning

SJÖBO Sjöbo kommun vill bara ersätta bolaget som driver Pusselbitens skola med 260 400 kronor för särskilt stöd till en elev.
Men det tycker bolaget är förlite och anmäler dessutom på nytt kommunen till Diskrimineringsombudsmannen, nu tillsammans med tre andra friskolor.Striden mellan kommuns familjenämnd och skolbolaget En bit extra med Pusselbitens skola fortsätter.

Skånskan - 29 okt 18 kl. 16:25

Friskola i ny strid om ersättning

VOLLSJÖ En ny strid mellan kommunen och Nils Månssons friskola är under uppsegling.
Skolan anser att kommunen snålar med ersättningen för en elevassistent på skolan.Förra året stred skolan också om ersättning för en elevassistent.

GöteborgsPosten - 11 nov 15 kl. 12:46

JK: Advokat begärde för mycket i ersättning

Justitiekanslern anser att advokat Hans Gaestadius begärt för mycket ersättning i arbetet med trippelmordsmålet. Nu överklagar man tingsrättens beslut om ersättning till hovrätten..

Västerbottens Folkblad - 17 jan 18 kl. 10:22

Polis vill ha ersättning för privat mobil

Umeåpolisen tappade sin privata mobiltelefon ur byxfickan så skärmen gick sönder. Nu överklagar hon beslutet att inte få ekonomisk ersättning av Polismyndigheten. Kvinnan som är polis i Umeå tappade sin privata mobil ur byxfickan när hon skulle hämta ett fordon i ett förråd i polishuset förra året.

E24 - 17 jul 15 kl. 15:33

Victor Muller vann skattemål – vill ha mer ersättning

Konkursade Saab Automobiles sista vd Victor Muller slapp två miljoner i skatt och fick 200 000 kronor i ersättning för rättegångskostnaderna – otillräckligt, menar Muller och överklagar nu till högsta förvaltningsdomstolen..

BT - 28 okt 16 kl. 16:06

Överklagar ersättning till pojke

Förvaltningsrätten gav en pojke i Mark rätt till en förhöjd ersättning för personlig assistans. Beslutet har nu överklagats av socialnämnden..

NSD - 07 feb 19 kl. 12:53

Markägare får fortsätta vänta på ersättning från staten

Skogsstyrelsen överklagar domarna som gav markägare som inte fått avverka sin fjällnära skog rätt till ersättning..

Skånskan - 16 mar 17 kl. 16:23

Swedavia överklagar dom om skadestånd

STURUP Swedavia överklagar mark- och miljödomstolens dom i pfos-ärendet. Domen ger Svedala kommun rätt till en ersättning på drygt 3,3 miljoner kronor men nu ska ärendet prövas i ytterligare en rättslig instans. ERWP.

News55 - 13 dec 17 kl. 12:31

Allt fler blir av med sin sjukersättning

Hösten 2015 fick Försäkringskassan i uppdrag av regeringen att minska antalet sjukskrivningar, en strategi som resulterade i att sjuktalen har gått ner. Men nu larmar fackliga representanter och sjukskrivna om att allt fler mycket riktigt får sin ersättning indragen – men att många av dem fortfarande är sjuka, det rapporterar Aftonbladet. – Det finns rättspraxis i frågan som Försäkringskassan självklart ska rätta sig efter, men det gör de inte.

Skånskan - 01 jul 16 kl. 06:37

Staten överklagar dom om romregister

Sverige Staten överklagar den dom som slog fast att elva personer som registrerats i Skånepolisens så kallade romregister på etnisk grund får skadestånd av staten.Staten menar att ett erkännande bör räcka som ersättning. Justiekanslern, som företräder staten skriver att om ersättning ska betalas ut så ska den sänkas.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 2 timmar sedan

Sätter punkt för många års engagemang

SLUTAR. Den 28 maj sätter Gunnar Bengtsson punkt för en lång bana som kommunpolitiker, en bana som startade 1980.
– Jag har nästan inte läst en enda bok – bara handlingar och protokoll.

Skånskan - 4 timmar sedan

Klart för park i Brunnshög

Lund Om drygt två år kan Lund ha fått en helt ny park, stor som 21 fotbollsplaner.På torsdagen klubbade politikerna i kommunfullmäktige igångsättningstillståndet för Kunskapsparken i Brunnshög.
Det var en relativt enhällig församling som godkände förslaget.

Skånskan - 4 timmar sedan

Klagshamns udde blir naturreservat

Klagshamn Här finns 150 rödlistade arter, och en miljö som anses unik.
Framöver kommer Klagshamns udde också att få ett extra skydd. Politikerna i kommunfullmäktige har beslutat att omvandla det 134 hektar stora området till naturreservat.

Skånskan - 4 timmar sedan

Klartecken för utbyggnad av stadionområdet

Malmö Det tog åtta år. Men på torsdagen klubbade kommunfullmäktige planerna på att utveckla stadionområdet.
Under en tioårsperiod ska skola, multihall, friidrottsarena, simarena och en rad andra faciliteter byggas i tre etapper.

Skånskan - 5 timmar sedan

Etzia – en erfaren debutant

2008 förändrade en resa till Jamaica Erica "Etzia" Hayletts framtidsplaner. Istället för nöjesadvokat blev hon reggaeartist. Nu, äntligen, är debutalbumet på gång och snart spelar hon på Inkonst..

Skånskan - 7 timmar sedan

Tyst stad utan detaljhandel

E-handeln ökar snabbare än som gissats i prognoser, på bekostnad av detaljhandeln. Enligt en ny analys av Nordea har börsvärdet på globala e-handlare gått upp med 250 procent sedan 2011, medan värdet på traditionella handelsbolag har gått ned 50 procent. Enligt analysen har nordiska detaljhandlare tappat 17 procent av sitt börsvärde bara på ett och ett halvt år, vilket är en oroande utveckling för handelns möjlighet att överleva i fysisk form.

Skånskan - 8 timmar sedan

Ja till att sälja KKB-lägenheter

Kävlinge Kommunstyrelsen har gett klartecken till att sälja ut mellan 350 och 400 av KKB:s lägenheter. Pengarna ska gå till nyproduktion av lägenheter och till att finansiera det nya badhuset.Kävlinges bostadsbolag KKB bygger genomsnitt 45 lägenheter per år.

Skånskan - 8 timmar sedan

220 kvadratmeter stor villa i Teckomatorp såld

Teckomatorp Fastigheten på adressen Skrävlinge 1762 i Teckomatorp har fått nya ägare. Köpare är Ulf Fredrik Nyström, 38, och Marlene Svensson, 36, och säljare är Lars och Helle Flarup. Köpet blev klart i april 2019 och priset blev 3 410 000 kronor.

Skånskan - 11 timmar sedan

Järnvägen stängs en helg till

HÄSSLEHOLM Kontaktledningsarbete på sträckan Hässleholm-Lund gör att persontågen ställs in också kommande helg.
– Arbetet har hittills gått väldigt bra och vi ligger i fas med tidplanen. Nu håller vi på med efterarbeten som tyvärr innebär ytterligare en avstängning, säger Henrik Andersson projektledare Trafikverket, i ett pressmeddelande.

Skånskan - 11 timmar sedan

Villainbrott i Teckomatorp

TECKOMATORP En villa i Teckomatorp utsattes för inbrott någon gång mellan klockan 8.45 och 13.45 i onsdags.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.