DI > Ekonomi

Friday, 24 May, 00:59

DI - 15 maj 19 kl. 15:25

Se upp: Skyhög risk – och begränsad potentialMarknaden för solenergi växer explosionsartat och på de svenska börslistorna finns flera bolag som vill ta en bit av kakan.  Konkurrensen är dock mördande och onsdagens kursras i Midsummeraktien visar att risken i sektorn är skyhög. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Midsummeraktien

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Se upp Skyhög, riskoch , begränsad, potential
Opinionen.se - 20 jan 14 kl. 16:10

Skyhöga låneräntor oroar FI


Små låneföretag som hanterar långivning mellan privatpersoner tar ut skyhöga räntor. Finansinspektionen (FI) oroas av utvecklingen och vill skärpa tillsynen För ett lån på 1 500 kronor tar ett av företagen ut en effektiv ränta på upp till 2 500 procent. – Vi har inga legala möjligheter att agera mot de här företagen, om det inte handlar om penningtvätt, säger Johan Terfelt på FI, till Svenska Dagbladet.

BT - 20 jan 14 kl. 16:10

Skyhöga låneräntor oroar FI

Små låneföretag som hanterar långivning mellan privatpersoner tar ut skyhöga räntor. Finansinspektionen (FI) oroas av utvecklingen och vill skärpa tillsynen För ett lån på 1 500 kronor tar ett av företagen ut en effektiv ränta på upp till 2 500 procent.- Vi har inga legala möjligheter att agera mot de här företagen, om det inte handlar om penningtvätt, säger Johan Terfelt på FI, till Svenska Dagbladet.

PrivataAffärer - 16 aug 18 kl. 14:49

THQ: ”Skyhöga förväntningar – dags ta hem vinsten”

Det skriver SvD Börsplus i en kommentar på torsdagen efter bolagets rapport som presenterades på fredagen. Analystjänsten svarar ja på sin egen fråga. Börsplus menar att det är det mycket som ska klaffa om aktien ska fortsätta stiga på några års sikt.

YLE - 17 jan 15 kl. 07:09

Oljepriset – vinnare och förlorare

Billigare bränsle för bilisterna och lägre uppvärmningskostnader för husägare med oljeeldning känns i plånboken relativt snabbt då råoljepriset har sjunkit med mer än hälften på ett halvt år. Men det lägre oljepriset har långtgående konsekvenser också för världsekonomin och maktbalansen i världen. I juni i fjol kostade ett fat (barrel=158,9 liter) Nordsjöolja drygt 110 dollar.

Kristianstadsbladet - 17 jun 13 kl. 04:00

Försiktig opitimism i Iran

Foto: Vahid Salemi
Hassan Rohanis seger i det iranska presidentvalet kan bana vägen för att bryta landets isolering med omvärlden.
På lördagen stod det klart att mulla Hassan Rohani vann det iranska valet och blir landets nya president. Under valrörelsen har han talat om att öka friheten, förbättra relationen med västvärlden och lovat att verka för att släppa politiska fångar.

TA - 17 jun 13 kl. 04:00

Försiktig optimism i Iran

Foto: Vahid Salemi
Hassan Rohanis seger i det iranska presidentvalet kan bana vägen för att bryta landets isolering med omvärlden.
På lördagen stod det klart att mulla Hassan Rohani vann det iranska valet och blir landets nya president. Under valrörelsen har han talat om att öka friheten, förbättra relationen med västvärlden och lovat att verka för att släppa politiska fångar.

GöteborgsPosten - 02 mar 16 kl. 05:00

Modulhus extremt dyra – bygg rätt från början

Skyhöga månadshyror blir konsekvensen av att bygga temporära modulhus för att lösa bostadsbristen för flyktingar. Just på grund av att de har kort och begränsad livslängd. Bygg med kvalitet, bygg riktiga hus, det går lika fort och är mer kostnadseffektivt, skriver Andreas Brendinger, Sveriges Byggindustrier..

Nya Wermlands Tidningen - 22 jun 16 kl. 10:00

Hon jagar plats för sin flygel

Susanne Uddsten har skyhöga krav i jakten på den perfekta lägenheten. Att hitta rätt i Stockholms innerstad till en begränsad peng är inte det enklaste när man dessutom vill bli sambo med en konsertflygel som kräver sitt eget utrymme..

YLE - 25 aug 17 kl. 17:20

Slaget: De hisnande transfersummorna är här för att stanna – inget lönetak inom synhåll

Fotbollens överhettade transfermarknad är inte en bubbla som kommer att spricka, tror expertisen i radioprogrammet Slaget efter tolv. I sommar slogs världsrekordet med hästlängder då PSG betalade Barcelona 222 miljoner euro för brassen Neymar. – Det är klart att inte kan det fortgå på det här viset hur länge som helst.

Cornucopia - 09 jun 18 kl. 12:18

Bevattningsförbud - via telefon från kommunen

Döm om min förvåning när jag blir uppringd av kommunen, som meddelar att det råder bevattnings- och poolförbud i byn.
Ho, hum.Telefonen ringer från ett för mig tidigare okänt nummer.

Fler nyheter från DI

DI - 1 timme sedan

Kontantuttag kan avgiftsbeläggas i framtiden

Bankomat AB som hanterar merparten av Sveriges uttagsautomater varnar för att uttagen kan komma att avgiftsbeläggas om inte staten tar över ansvaret för kontanthanteringen, skriver Dagens Nyheter..

DI - 2 timmar sedan

Uppgifter: May meddelar avgångsdatum på fredag

Theresa May kommer på fredagen att meddela när hon kommer att avgå. Det rapporterar Financial Times..

DI - 2 timmar sedan

Assange åtalas i USA för spioneri

Wikileaksgrundaren Julian Assange åtalas på 17 punkter för spioneri, för hans roll i att hemligstämplade militära och diplomatiska amerikanska handlingar publicerats, meddelar USA:s justitiedepartement..

DI - 2 timmar sedan

Hewlett-Packards resultat över förväntan men intäkterna lägre

Hewlett-Packard redovisar ett justerat resultat per aktie på 0:42 dollar för det andra kvartalet 2019..

DI - 2 timmar sedan

Smällare kastades mot Åkessons bil

En smällare kastade mot Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkessons bil när han besökte Mariestad på torsdagseftermiddagen..

DI - 2 timmar sedan

H&M håller analytikerträff i London: ”Vill ge mer förståelse”

Modejätten H&M arrangerar ett större analytikermöte på fredagen.  ”Vi vill ge analytikerna mer förståelse för vårt omställningsarbete, framför allt inom H&M-märket”, uppger ir-chef Nils Vinge..

DI - 2 timmar sedan

Ny toppchef på H&M-rivalen Inditex

Inditex operative chef Carlos Crespo befordras till vd för Zara-ägaren. Carlos Crepso tar därmed över en del av de uppgifter som nu ligger på den operative styrelseordföranden Pablo Isla..

DI - 3 timmar sedan

Wall Street repar sig något men fortfarande röda siffror

Wall Street repar sig med en halvtimme kvar till stängning men S&P 500 handlas fortsatt ned 1,2 procent. Energisektorn tynger tydligt sedan oljepriset fortsatt falla under torsdagskvällen..

DI - 3 timmar sedan

Vallokalsundersökning: Skräll för nederländska S i EU-valet

De nederländska socialdemokraterna tycks ha skrällt i dagens EU-val och blir största parti, rapporterar tv-bolaget NOS..

DI - 3 timmar sedan

SEB hittar aktiefynd i skogen: 35 procents uppsida

Skog och papper har oförtjänt halkat efter på börsen, anser SEB:s aktieexperter som har vittring på fyndlägen. Här är skogaktierna med störst uppsida, enligt bankens analys..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.