YLE > Finland

Thursday, 23 May, 02:54

YLE - 15 maj 19 kl. 15:07

HUS-utredare: "Sannolikheten är noll procent att Raseborgs sjukhus stänger, men förändringar behövs"Raseborgs sjukhus har flera stora problem, men sannolikheten att det läggs ner är noll procent. Det säger HUS ledande överläkare Markku Mäkijärvi som utreder hur sjukhusets framtid kan se ut..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
HUS, Raseborgs, Markku Mäkijärvi

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: HUS-utredare, Sannolikhetenär , nollprocent att , Raseborgs, sjukhus, stänger, men förändringar behövs
YLE - 23 feb 17 kl. 18:26

Båssastranden i Ekenäs kan få över 100 nya hus

Båssastranden i Ekenäs kan få 350 nya invånare. Planen för det nya bostadsområdet invid Gammelboda är nu i utkastskedet. Förslaget nu är att 110 nya bostäder kan byggas på de nästan 60 tomter som skapas på området.

YLE - 30 jun 17 kl. 15:55

Fotlöst kul på Raseborgs sommarteater

Musikalen Footloose gjorde succé med cirka 900 åskådare på premiärföreställningen. Hejdlös dans blandades med allvar när unga skådespelare dansade loss på Raseborgs sommarteater. Den till synes lättsamma dansshowen varvades med allvarliga teman som sorg och sökandet efter kraften att ta sig vidare i livet.

YLE - 27 jun 14 kl. 10:23

Landhöjningen måste justeras vid Raseborgs slott

Landhöjningen vid Raseborgs slott kan ha varit snabbare än man hittills har trott. De utgrävningar som har gjorts öster om slottet den här sommaren, visar att det fanns bebyggelse där man tidigare har trott att det har funnits havsbotten i början av 1500-talet. I dag avslutas sommarens utgrävningar vid Raseborgs slott.

YLE - 02 nov 16 kl. 16:33

Mårdhunden irriterar husägare i Ekenäs

Mårdhunden är en stor marodör i naturen. Det anser skogsbruksingenjören Carl-Johan Jansson vid Raseborgs stad. Flera Ekenäsbor är också trötta på mårdhunden som smyger omkring i deras trädgårdar och tar småfåglar.

YLE - 27 sep 15 kl. 09:58

Alla anställda vid Raseborgs stad ska få privat vård

I framtiden kommer anställda vid Raseborgs stad att få privat hälsovård. Det här är ett resultat av att Raseborgs stad konkurrensutsätter företagshälsovården. Stadens hälsovårdscentral tänker inte gå med i upphandlingarna.

YLE - 04 feb 16 kl. 16:44

Raseborgs tjänstemän: Enheter måste stängas

Hela staden Raseborg ska förändras fram till 2020 och allt från organisation till skolor och vård ska ses över. Därför ordnades en träff i Ekenäs på onsdagen (3.2) där invånarna fick höra direkt av stadsdirektören och tjänstemännen hurudant stadens läge är nu och vad som ska hända.

YLE - 22 nov 14 kl. 09:00

Dönsby West vill sälja alla tomterna till Raseborgs stad

Ägarna till det nya stora bostadsområdet Dönsby West i Karis vill sälja alla färdiga tomter till Raseborgs stad. På området finns kring 80 tomter. Dönsby West består av fyra områden varav tre står färdiga med ett 80-tal tomter, de flesta för småhus.

YLE - 06 jan 15 kl. 10:00

Ingen nytta med att Raseborgs och Lojo tingsrätter sammanslogs

Tingsrätternas antal skars redan för snart fem år sedan ner från 51 till 27 och tingsrätterna ska fortsättningsvis bli färre och framförallt större. Det finns fall där det har varit motiverat att slå ihop tingsrätter, men det var ingen idé att slå ihop Lojo och Raseborgs tingsrätt år 2010, säger lagman Klaus Ekelund vid Västra Nylands tingsrätt. Nu är det viktigt att den kommitté som ska utveckla tingrättsnätet tänker igenom hur man gör sammanslagningarna, betonar Ekelund.

YLE - 22 jan 15 kl. 20:17

Det gjorde Raseborgs byggnadsinspektör fel

Raseborgs ledande byggnadsinspektör Juhani Jormanainen får en varning av sin arbetsgivare för att han agerade fel i en tvist mellan två grannar. Yle Västnyland har sammanfattat händelseförloppet som ledde till varningen. Det var i september år 2011 som byggnadsinspektör Juhani Jormanainen skickar ett brev till Kari Tolvanens granne.

YLE - 27 mar 14 kl. 08:06

Båtar och häckar ska bort från Raseborgs mark

Raseborgs stad planerar ta itu med hårdhandskarna mot invånare som utan lov förvarar föremål på stadens områden. Samtidigt tycker staden det är bra om invånarna frivilligt vill sköta stadens grönområden bara man håller sig till spelreglerna. Under gårds- och gatusynen upptäckte staden att flera invånare i staden olovligt använder stadens grönområden för förvaring av bland annat båtar och husvagnar.

Fler nyheter från YLE

YLE - 5 timmar sedan

Matti Rämö fick årets Snöspade för artikel som handlar om placering av spelautomater

De grävande journalisternas förening har tilldelat Matti Rämö årets Snöspade. Rämö fick priset för sin artikel som handlade om utplaceringen av spelautomater. Artikeln publicerades i tidningen Seura..

YLE - 8 timmar sedan

Vi frågade hur ni upplever trafiken i huvudstadsregionen - så här svarade ni

Bilister som gör farliga omkörningar, kör för långsamt och inte använder blinken och cyklister som inte beaktar trafikreglerna. Det är några av situationerna som irriterar medtrafikanterna i huvudstadsregionen..

YLE - 8 timmar sedan

Djupsund: Inte ett tilltalande alternativ för Rinne att ringa Orpo

Göran Djupsund som är professor emeritus i statslära säger att Centern för tillfället har en otroligt bra förhandlingsposition i regeringsförhandlingarna..

YLE - 8 timmar sedan

Synskadade Sibbobon Kenneth Ekholm om förändringarna inom färdtjänsten: ”Vi är mycket oroliga för att vår rörelsefrihet ska begränsas radikalt”

Borgå, Sibbo, Lovisa och Askola funderar på hur färdtjänsten för personer med funktionsnedsättning ska ordnas framöver. Antingen fortsätter kommunerna köpa färdtjänsten själva, eller så blir det en gemensam upphandling..

YLE - 10 timmar sedan

Rinne säger att det gjorts framsteg i förhandlingarna - avfärdar uppgifterna om kritik

Regeringsbildaren Antti Rinne säger att förhandlingarna har gått bra och att framsteg har gjorts i de frågor som handlar om ekonomin..

YLE - 10 timmar sedan

I höst kan Ingåborna ta en riktigt tidig morgonbuss till Kyrkslätt

Ingåborna kan så småningom lämna bilen hemma och åka kollektivt på jobb. För de som ska vara tidigt på jobb i huvudstadsregionen eller Åbo ordnas från och med i höst bussturer med start klockan 5.25 från Ingå till Kyrkslätt..

YLE - 12 timmar sedan

Assistor-Uuttera samarbetsförhandlar - 25 årsverken hotade

Fordonslogistikbolaget Assistor-Uuttera inleder samarbetsförhandlingar på måndag (27.5). De beräknas ta sex veckor och berör 25 årsverken..

YLE - 18 timmar sedan

Regeringsförhandlingarna drar troligen ut på tiden – utanför Ständerhuset demonstrerar samer och studerande

Medan regeringsförhandlingarna går framåt i Ständerhuset i Helsingfors demonstrerar samer och studerande utanför. Samerna säger nej till ishavsbanan och studentkåren vid Aaltouniversitetet vill förbättra internationella studerandes sits..

YLE - 12 timmar sedan

Huhtamäki hoppar på nya trenden med sugrör av papper

Huhtamäki-koncernen öppnar en fabrik i Nordirland för tillverkning av papperssugrör. Enheten öppnades på onsdagen och är belägen i Antrim nära Belfast..

YLE - 12 timmar sedan

Hatpropaganda har spridits till miljontals människor inför EU-valet - globalt nätforum avslöjar den gigantiska omfattningen på Facebook

Organisationen Avaaz har upptäckt 500 Facebook-konton där felaktig, vilseledande information har använts för att snabbt sprida innehåll om till exempel vit makt. Facebook kämpar hårt för att avlägsna hatpropaganda - men skadan är redan skedd..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.