SmålandsPosten > Nyheter

Thursday, 23 May, 19:01

SmålandsPosten - 15 maj 19 kl. 14:54

Kommunen säger ja till sommarlovskortetI Alvesta kommun har politikerna bestämt sig för att subventionera ungdomar så att de kan resa kollektivt i sommar. En fråga som väcktes just av Alvesta ungdomsråd. – Jag tycker det är jätteviktigt att visa ungdomar att man faktiskt kan påverka politiker, säger kommunalrådet Per Ribacke (S)..
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
Alvesta, Per Ribacke

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kommunensäger ja till , sommarlovskortet
SmålandsPosten - 24 apr 19 kl. 06:46

Förslag: Fritt Sommarlovskort – om kommunen betalar

Succé för fritt resande med sommarlovskortet i länstrafiken i fjol. Då stod staten för kostnaderna. Nu kan det komma igen – men bara i kommuner som betalar..

Helsingborgs Dagblad - 12 timmar sedan

Nya skolan i Munka Ljungby ska hyras – kommunen nära att slå i lånetaket

Kommunen vill inte bygga och äga – lånetaket är nästan nått..

YLE - 22 maj 17 kl. 15:41

Bankhusaffären i Sjundeå: Sparbanksstiftelsen kräver att kommunen köper timmar i nya hallen

Sparbanksstiftelsen i Sjundeå vill inte skänka bankhuset till kommunen. Stiftelsen kräver nu att kommunen anvisar 170 000 euro för barn och unga för att köpet ska bli av. Stiftelsen vill att minst hälften av pengarna ska gå till idrottsturer i nya bollhallen.

Kristianstadsbladet - 22 okt 11 kl. 18:17

Kommunen svarar om de fällda lindarna

Foto: Scanpix
Kommunen tycker inte att länsstyrelsen har tillräckliga grunder för ett föreläggande i samband med Rådhusombyggnaden.
Rivningen pågår för fullt av Rådhuskvarteret, men i kringarrangemangen intill kvarteret har kommunens byggprojekt hamnat i konflikt med kulturminneslagen. Det började med att en gammal mur och uppgrävda benbitar påträffades i samband med att en transformatorstation byggdes och kommunen anklagades för att förstört fornlämningar.

Trelleborgs Allehanda - 04 jun 13 kl. 09:16

Nätverk avskärmar sig från kommunen

I dåliga tider är företagarföreningar ännu viktigare än när konjunkturen går upp. TA har tittat på nätverken som stöttar varandra och skapar möjligheter till nya affärer. Nyligen skapades en övergripande förening som ska föra talan med kommunen.

BT - 12 jan 15 kl. 10:12

Bortkörda från marken när kommunen sa upp avtalet

Hashim Fazelians och Robabeh Taghizadehs kiosk gick i konkurs när kommunen sa upp markavtalet. Enligt kommunen behövs marken för andra ändamål – men några konkreta planer på att bebygga marken finns inte. 2011 flyttade Hashim Fazelian och Robabeh Taghizadeh till Ulricehamn efter att ha köpt Centrumgrillen som ligger på Boråsvägen.

Skånskan - 16 dec 15 kl. 10:30

Miljonnota för MalmöAnvände datasystem kommunen inte hade rätten till

Malmö Malmö kommun använde sig av ett datasystem trots att kommunen inte längre hade rätt till det. Nu döms den att betala nästan 2,5 miljoner kronor i ersättning till ett dataföretag.Det handlar om it-systemet Origo, som kommunen började använda i början på 2002.

Skånskan - 21 okt 16 kl. 18:37

TFF rasar mot kommunen

TRELLEBORG Efter att TFF gick upp i Superettan inför årets säsong höjde Trelleborgs kommun planhyran på Vångavallen från 100 000 kronor till 500 000 kronor
Det i kombination med att TFF får noll kronor i aktivitetsstöd gör att klubben nu ryter ifrån mot kommunen.– Vi har pratat med kommunen om detta sedan i juni men fortfarande inte fått något svar. Vi ger mycket till kommunen och därför tycker vi att vi ska få något tillbaka, inte till elitlaget utan till det sociala engagemang vi har tagit på oss.

Kristianstadsbladet - 04 okt 11 kl. 10:22

Kommunen vill lösa frågan om hur vägarna ska skötas

Kommunen vill att frågan om skötseln av vägarna i Nymölla löses. Som fastighetsägare och därmed medlem i vägföreningen i Nymölla föreslår nu kommunens tekniska enhet att kommunen tar initiativet till att en syssloman utses.
Åsikterna om vem som ska sköta vägarna i Nymölla sedan vägföreningens styrelse avgått är delade.

Kristianstadsbladet - 08 dec 11 kl. 06:30

Kommunen ska verka för nyföretagande

Foto: Lasse Ottosson
Drygt 180 arbetstillfällen kan komma att försvinna efter att anställda nu får gå från Nymölla bruk och varsel har lagts hos LB-hus. För att få tillbaka arbetstillfällen ska kommunen jobba för bland annat nyföretagande. För de som går ut i arbetslöshet sätter kommunen i ett första skede inte in några egna insatser.

Kristianstadsbladet - 02 feb 12 kl. 09:05

Richter och Fröberg får jobb på kommunen

Festivalgeneralen Henrik Fröberg och arenachefen Eva Richter fick inte möjlighet till fortsatt anställning när Arenabolaget såldes. Istället har kommunen ordnat jobb åt dem.
Överflyttningen skedde i går.

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Flyghundar byter mat mot sex

Hannar bland egyptiska flyghundar byter mat mot sex, i en till synes intrikat ordning som gynnar båda parter. Honorna blir mätta, medan hannarna ökar sina möjligheter att få föra just sina gener vidare till nästa generation..

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Ryssland till semifinal – besegrade USA

Ryssland fortsätter att ånga på i ishockey-VM. Efter att ha gått obesegrat genom hela gruppspelet besegrades USA med 4–3 i kvartsfinalen..

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Tung start för Kinhult i Danmark

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Banksy sålde tavlor på gatan i Venedig

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Det här händer om Theresa May tar farväl

Mitt under brexitstök och pågående EU-val väntas Storbritanniens hårt ansatta premiärminister Theresa May ge besked om sin framtid som ledare för Konservativa partiet. Men vad sker egentligen om May säger att hon avgår?.

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Sef och polisen möttes: "Ett maratonarbete"

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Unikt rockhistoriskt fynd i Alvesta

En blyg Lars Winnerbäck spelade för åtta betalande. Chris Bailey i Saints testade snus och kräktes. Ja, historierna är många när man ska sammanfatta den driftiga föreningen Popcorner arrangemang i Alvesta sedan 1980..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Polanc ny ledare i Giro d'Italia

SmålandsPosten - 1 timme sedan

"Sporten har förlorat sin själ och sitt hjärta"

Företrädare för branschen sörjde Niki Lauda när F1-cirkusen samlades i Monaco..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Bildspel: Alice finslipar inför premiären

På fredag är det premiär för Alice med en ensemble från kulturskolan i Lessebo. Under torsdagsförmiddagen hade man ett genrep inför publik, för att finjustera allt inför den kommande premiären. Föreställningen bygger på den klassiska historien om Alice i Underlandet.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.