Realtid > Ekonomi

Saturday, 25 May, 02:55

Realtid - 15 maj 19 kl. 14:55

“Vi är en byrå med ett högre syfte”Cirio Advokatbyrå, som grundades vid årsskiftet, har en tydlig vision. Byråns managing partner (motsvarande vd) David Frydlinger, vill att byrån bidrar till att driva samhällsutvecklingen framåt, inte minst inom AI-området. “Vi vill göra skillnad” säger han.  .
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Advokatbyrå, Frydlinger, AI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vi är en byråmed ett , högre, syfte
Dagensanalys.se - 28 dec 16 kl. 10:18

Sveriges digitala byråer står 2017 inför en rad tuffa utmaningar

Nu går digitala byråer snart in i ytterligare ett år av hög ekonomisk osäkerhet och ett bokslut för 2016 som enligt prognos indikerar på en genomsnittlig vinstmarginal under 2 procent. 2015 visade hela 1 av 5 undersökta byråer röda siffror och jämförs 2011 med 2015 minskade den genomsnittliga vinsten per anställd i kronor med hela -54 procent. Denna artikel är en sammanfattning – Läs hela artikeln här Samtidigt fyller kundsidan sina lokaler med digital kompetens i takt med att digitalisering blir verksamhetskritiskt och insikterna för dyrbara för att outsourcas till underleverantörer.

YLE - 05 nov 12 kl. 17:21

Sjundeåbyråkrater ska jobba i barackkansli

Det bjöds inte på någon Sjundeåtårta när kommundirektören presenterade sitt budgetförslag för 2013. I fjol trodde kommunen att budgeten 2012 blir självständiga Sjundeås sista
och därför bjöds det på en tårta som var dekorerad med Sjundeå kommuns vapen.
Men några omröstningar och flera besvär senare står det nu klart att Sjundeå i alla fall ännu inte blev en del av nya Lojo utan fortsätter som självständig kommun.

YLE - 16 nov 16 kl. 04:16

Tung byråkrati och halvårs väntetid för den som vill samla in pengar - snart ska det gå smidigare

Snårig byråkrati och långa väntetider skapar frustration bland organisationer, som behöver penninginsamlingar för att trygga sin verksamhet. Meningen är att paragrafdjungeln ska ses över. Det är kö hos Polisstyrelsen och det tar i snitt nästan ett halvt år att få svar på en ansökan om penninginsamling.

YLE - 16 nov 16 kl. 06:25

Halvårs väntetid för att få samla in pengar - snart ska byråkratin gå smidigare

Snårig byråkrati och långa väntetider skapar frustration bland organisationer, som behöver penninginsamlingar för att trygga sin verksamhet. Meningen är att paragrafdjungeln ska ses över. Det är kö hos Polisstyrelsen och det tar i snitt nästan ett halvt år att få svar på en ansökan om penninginsamling.

YLE - 16 nov 16 kl. 06:25

Halvårs väntetid för att få samla in pengar - nu ska byråkratin ses över

Snårig byråkrati och långa väntetider skapar frustration bland organisationer, som behöver penninginsamlingar för att trygga sin verksamhet. Meningen är att paragrafdjungeln ska ses över. Det är kö hos Polisstyrelsen och det tar i snitt nästan ett halvt år att få svar på en ansökan om penninginsamling.

YLE - 30 sep 13 kl. 04:38

Mindre byråkrati och fler händer i vården

Social-och hälsovården i Jakobstad, Nykarleby, Pedersöre och Larsmo integrerades 2010 och samtidigt garanterades alla anställda jobb för de närmaste fem åren. Nästa år kommer kartläggs vilka tjänster som behövs i förvaltningen och vilka som man kan avstå ifrån 2015. När social-och hälsovården slogs samman i de fyra kommunerna 2010 var det bara Nykarleby som redan tidigare hade gått in för det här systemet och Nykarleby ansågs ha en mycket effektiv förvaltning och vård.

Dagensanalys.se - 12 jun 18 kl. 16:44

Byråer som är specialiserade på data och digitala tjänster ökar

Varje år rankar branschtidningen Ad Age över 600 globala byråer, nätverk och företag utifrån tillväxt och intäkter i sin Agency Report. Många delar av den amerikanska marketing- och mediabranschen hade en blygsam utveckling under 2017, men såg ändå en ökning i totala intäkter på 1,8 procent. Reklambyråerna hade den lägsta intäktsökningen under året på 0,3 procent, följt av mediebyråerna som ökade sina intäkter med 1,6 procent.

SVT Debatt - 23 jul 13 kl. 05:43

I det tysta skapar EU:s byråkrater ny superstat

EU Det tysta skapandet av en EU-superstat gör det möjligt att driva en politik som inte kunnat drivas igenom på mer demokratisk väg. När EU-kommissionen i slutet av maj kom med ”landsspecifika rekommendationer” för ekonomin blev det upprörda reaktioner i flera länder, trots att politikerna redan lämnat ifrån sig avgörande makt. Nu drivs Europa allt djupare in i en recession, skriver Jon Weman.

GöteborgsPosten - 28 nov 17 kl. 13:39

New public management gör lärare till byråkrater

Filosofin i form av ökad produktion med högre kvalitet till lägre kostnad passar sällsynt dåligt ihop med verksamheter inom vård, skola och omsorg. Den gör lärare till byråkrater och skolledare till kontrollanter, skriver Lärarförbundet..

YLE - 11 sep 16 kl. 08:47

Socialombudsmannen: Nya lagen om utkomststöd minskar inte på byråkratin

Den nya socialvårdslagen träder i kraft första januari 2017. Meningen var att lagen skulle minska på byråkratin. Det kommer den inte att göra.

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 10 timmar sedan

“Gamla strukturer och omedvetna fördomar måste vädras ut”

Justitiapriset 2019 har tilldelats advokatbyrån Cederquist. “Från ett företagsekonomiskt perspektiv är det en no brainer att sätta jämställdhet högt på ledningens agenda”, säger Tone Myhre-Jensen, Managing Partner på Cederquist..

Realtid - 10 timmar sedan

Tobias Lennér begär utträde ur Prime Livings styrelse

Tobias Lennér har begärt utträde ur Prime Livings styrelse, skriver bolaget i ett pressmeddelande på fredagen. .

Realtid - 11 timmar sedan

Arctic Securities sålde SBB-aktier för 200 miljoner

Arctic Securities har under fredagen mäklat en post på 15 miljoner aktier i fastighetsbolaget SBB..

Realtid - 11 timmar sedan

Domen som dödade storyn om bostadsmarknaden

Bostadsutvecklaren SSM:s framgång i tingsrätten mot ett antal köpare som ville komma ur sina förhandsupplåtelser var en rejäl pyrrhusseger. Förhandsköpen är att betrakta döda, skriver Realtids krönikör Per Lindvall.

Realtid - 12 timmar sedan

Spiltan-fond åker ut från fondtorget

Pensionsmyndigheten slänger ut Spiltans Globalfond Investmentbolag. Anledningen är att den saknar tre års historik. Många fler fondförvaltares fonder riskerar samma öde – men Pensionsmyndighetens kvarnar mal långsamt..

Realtid - 12 timmar sedan

”De nya reglerna mot penningtvätt har begränsad påverkan”

Länsstyrelsen i Stockholms län ska få möjlighet att ingripa mot advokater som överträder penningtvättslagen enligt en ny proposition. “De nya reglerna kommer att ha en mycket begränsad påverkan”, säger Anders Fast, Managing Partner på advokatbyrån Baker McKenzie..

Realtid - 12 timmar sedan

XXL:s vd slutar efter ”opassande inlägg”

XXL meddelar att den nye Sverige-chefen Per Sigvardsson lämnar bolaget med omedelbar verkan..

Realtid - 13 timmar sedan

Castellums Charlotte Strömberg får pris för styrelsearbete inom hållbarhet

Castellums styrelseordförande Charlotte Strömberg, som utsetts till Sveriges bästa styrelseordförande 2018 inom hållbarhetsarbete, säger att hållbarhet gynnar lönsamhet. .

Realtid - 13 timmar sedan

Ojämställd kompetensutveckling i finansbranschen

Enligt en ny rapport från Finansförbundet använder kvinnor sin fritid för kompetensutveckling, vilket är dåligt för ett jämställt arbetsliv, enligt Finansförbundet..

Realtid - 13 timmar sedan

H&H vinner nordiskt PR-pris

H&H Group har vunnit priset som bästa nordiska PR-firma vid EMEA SABRE Awards som arrangerades av The Holmes Raport i London på torsdagen. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.