Västerbottens Folkblad > Nyheter

Friday, 24 May, 01:52

Västerbottens Folkblad - 15 maj 19 kl. 14:39

Klart: Nu rivs VitbergsstuganUnder flera år försökte Skellefteå kommun sälja Vitbergsstugan. Men svårigheter att hitta en långsiktig lösning har nu lett till att stugan ska rivas. I många års tid, sedan 2011, har Skellefteå kommun försökt sälja Vitbergsstugan. Trots olika försök att få till någon bra lösning har huset stått tomt och öde de senaste åren. 2017 lades [. ].
Läs mer på Västerbottens Folkblad
Läs mer om:
Vitbergsstugan, Skellefteå

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Klart Nu rivs, Vitbergsstugan
Kristianstadsbladet - 16 aug 12 kl. 17:41

Nu rivs den lilla silon i Åhus hamn

Foto: Bosse Nilsson
Sedan början av 1960-talet har den varit ett av landmärkena för hamnen. Men nu rivs Lavesson-silon.
Maskinerna karvar för fullt med sina armar nära 30 meter upp i luften och river loss betong och armeringsjärn.

BT - 29 jan 14 kl. 13:53

TV: Här rivs sista det huset i odlingsområdet i Viared

Upp emot 300 hus har rivits sedan beslutet att Viared skulle bli industriområde togs för drygt 40 år sedan. Nu rivs ett av de sista husen i det gamla odlingsområdet Västra Boda. Se film från rivningen inne i artikeln.

BT - 29 jan 14 kl. 13:53

TV: Här rivs det sista huset i odlingsområdet i Viared

Upp emot 300 hus har rivits sedan beslutet att Viared skulle bli industriområde togs för drygt 40 år sedan. Se film från rivningen inne i artikeln. Nu rivs ett av de sista husen i det gamla odlingsområdet Västra Boda.

Kristianstadsbladet - 14 jun 14 kl. 11:24

Jonas Carlström kritisk till att Basic Gym rivs

När Idrottsområde Söder ändras stryks Basic Gym. Bokstavligt talat. Gymmet rivs när förändringarna sker.

YLE - 09 apr 15 kl. 11:38

Allt fler hus rivs - "Få gråter efter betongkolosser"

Trenden att låta riva i stället för att renovera betonghöghus särskilt från 1960- och 70-talet vinner allt mer terräng i Finland. I Tyskland har omkring 400 000 bostäder i betongförorter rivits, och också i Sverige har många höghus särskilt i socialt problematiska förorter försvunnit. Orsaken till att gamla elementhus rivs är att det ofta blir dyrare att renovera dem än att bygga nytt.

Trelleborgs Allehanda - 13 nov 13 kl. 12:07

Sista värnen som rivs

Arkivfoto: Claes Nyberg
Två värn från Per Albin-linjen i Beddingestrand ska rivas. Det är de sista värnen som rivs i den genomgång av de gamla befästningar som Fortifikationsverket gjort i kommunen.
- Sedan är den här inventeringen klar, berättar Bengt Johnsson på Fortifikationsverket, som har hand om försvarets byggnader.

YLE - 30 jul 14 kl. 14:42

Kyrka rivs i Vanda - "väldigt ovanligt"

Gruvsta kyrka i Vanda rivs just nu. I början av juli inleddes rivningen av interiören och nu rivs ytterväggarna. Kyrkan blev 2006 utsatt för en anlagd brand.

YLE - 03 dec 15 kl. 14:04

Nu rivs Jakolosa A-huset i Jakobstad

Sagan är snart över för Jakolosa A-huset i Jakobstad som byggdes 1961. Huset är det första höghuset byggt i betong som rivs i Jakobstad. Industrin expanderade i Jakobstad på 1960-talet och det byggdes många nya hyreshus, Jakolosa A var ett av dem.

YLE - 18 maj 16 kl. 07:58

Närpes centrum växer när Närpesgården rivs

Närpes centrum bara fortsätter att utvecklas. Närpesgården rivs snart för att ge plats för varuhus, bostäder och affärslokaler kring torget i Närpes. - Det förtätar stadsmiljön.

YLE - 24 okt 16 kl. 05:55

Ingahemmet i Ingå kanske rivs

Ingahemmets framtid ska diskuteras i Ingå. Kommunen borde hitta ny verksamhet för att det ska löna sig att satsa på uppvärmningen, annars kan det hända att det gamla äldreboendet rivs. I april blir tusen kvadratmeter lediga i Ingahemmet då Finlands Röda Kors säger upp hyresavtalet med kommunen.

Fler nyheter från Västerbottens Folkblad

Västerbottens Folkblad - 7 timmar sedan

Brand i skog utanför Umeå

Ett larm har inkommit till SOS gällande en brand i ett skogsområde nära ett nybyggt bostadsområde utanför Umeå. Larmet kom in 18:15 och gäller en brand i terrängen nära ett nybyggt bostadsområde i Stöcksjö. När räddningstjänsten kom till platsen kunde styrkan konstatera att det var en mindre brand.

Västerbottens Folkblad - 3 timmar sedan

[PLUS] Ny seger för Lycksele IF

Lycksele IF är fortsatt obesegrat och går upp i serieledning efter tredje segern på fyra matcher..

Västerbottens Folkblad - 4 timmar sedan

Larm om berusade i bostad

En man och en kvinna omhändertogs av polis på torsdagseftermiddagen efter att larm inkommit till polisen. Det var strax efter klockan 17 på torsdagen som polisen fick in ett samtal om två berusade personer på en adress i Holmsund. Polisen åkte dit och omhändertog en man och en kvinna enligt LOB, Lagen om omhändertagande av […].

Västerbottens Folkblad - 4 timmar sedan

Umeåbo får fängelse för hets mot folkgrupp

En man från Umeå döms nu till fängelse efter att ha lagt ut material på nätet med hat mot judar. Mannen som är i 30-årsåldern la vid fyra tillfällen mellan 2017 och 2018 ut inlägg i sitt eget namn på sidan vk.com, en rysk internetsida för sociala nätverk.

Västerbottens Folkblad - 4 timmar sedan

[PLUS] Cirkeln sluten för Umeås nya kyrkoherde: ”Förvånad över att jag tycker att det är så roligt”

För 40 år sedan lämnade hon Umeå för att studera teologi. Nu är hon tillbaka som kyrkoherde för....

Västerbottens Folkblad - 4 timmar sedan

[PLUS] Bilder: Campusspelen del 1

Unga friidrottare kämpade väl i vätan..

Västerbottens Folkblad - 5 timmar sedan

Skyttedrottningen lägger klubban på hyllan

Hon debuterade i högsta ligan för 15 år sedan. Hon har vunnit SM-guld och Europa-titlar. Nu lägger Frida Eriksson klubban på hyllan.

Västerbottens Folkblad - 5 timmar sedan

”Ta aldrig jämlikheten för given”

Trots att vi nu firar hundra år av klubbandet av kvinnlig rösträtt är jämställdhet inte något som får att ta förgivet, skriver Novalie Lilja, ordförande S-kvinnor Umeå tillsammans med Alejandro Caviedes, ordförande för Umeå Arbetarekommun. På fredagen är det 100 år sedan kvinnlig rösträtt klubbades i Sveriges riksdag. Tyvärr har vi fortfarande inget jämställt samhälle.

Västerbottens Folkblad - 5 timmar sedan

Edholm klar för Växjö

Han lämnade SSL och Dalen under säsongen för allsvenska Visby som gick upp i högsta ligan. Nu är Fredrik Edholm klar för spel i SSL – men inte i Visby utan för Växjö. – När jag varit nere för att hälsa på kändes det helt rätt, säger han till klubbens hemsida.

Västerbottens Folkblad - 6 timmar sedan

[PLUS] Sju testade med Umeå BSKT

Mitt mellan säsongerna. Då passar Umeå BSKT på att testa sju spelare i dagarna tre. – Det stora är....Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.