Kristianstadsbladet > Nyheter

Sunday, 26 May, 21:45

Kristianstadsbladet - 15 maj 19 kl. 14:33

Karlskronaelever om Sveriges första app mot rasism: ”Får en att tänka efter”Eleverna på af Chapmangymnasiet i Karlskrona har hjälpt till att utveckla Sveriges första spelapp mot rasism. På onsdagen besökte en av initiativtagarna skolan för workshops kring rasism. – Appen får en att tänka efter och jag tog illa upp när jag spelade, säger eleven Linnea Toll..
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Sveriges, Chapmangymnasiet, Karlskrona, Linnea Toll

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Karlskronaeleverom Sveriges första , appmot , rasismFår en , att tänka efter
Sydöstran - 15 maj 19 kl. 14:33

Karlskronaelever om Sveriges första app mot rasism: ”Får en att tänka efter”

Eleverna på af Chapmangymnasiet i Karlskrona har hjälpt till att utveckla Sveriges första spelapp mot rasism. På onsdagen besökte en av initiativtagarna skolan för workshops kring rasism. – Appen får en att tänka efter och jag tog illa upp när jag spelade, säger eleven Linnea Toll..

Nya Wermlands Tidningen - 18 jul 12 kl. 07:30

Viktigt att tänka efter innan man går ut

Man ska ha respekt för naturen och vara medveten om riskerna. Att tänka efter före är överlevnadsexperten Preben Mortensens enkla råd till bär- och svampplockarna..

Nya Wermlands Tidningen - 10 nov 16 kl. 14:51

Uppmanas att tänka efter före

Konsumentrådgivare Marianne Stenström pratade bland annat om IT-säkerhet när projektet Bättre tänka efter före nådde Karlskoga..

GöteborgsPosten - 23 sep 14 kl. 05:00

SD:s framgång tvingar oss att tänka efter

Framgångarna för Sverigedemokraterna tvingar oss alla att tänka över vår människosyn och ta ställning till vad vi värderar högt, skriver kyrkoherde Tomas Philipson..

YLE - 21 okt 15 kl. 15:11

Yttrandefrihet - rätten att kränka?

Debatten om yttrandefrihet har gått från att handla om de som kränks till rätten att kränka, menar forskare Karin Creutz. Yttrandefrihetsorganisationen PEN:s vice-ordförande i Finland, Marianne Bargum, tycker att vi ändå måste lyfta på locket och inte vara så politiskt korrekta. Enligt FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna från 1948 har var och en rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet.

Sydsvenskan - 20 dec 12 kl. 06:30

Studierna har påverkat deras sätt att tänka

På tolkskolan lär sig militärerna ett nytt språk på tio månader. För studenterna på universiteten tar det betydligt längre tid. Ändå känner flera av dem att de utvecklat ett nytt sätt att tänka efter bara några månaders studier..

YLE - 15 nov 13 kl. 07:09

Marthorna vill få oss att tänka till vid klädköp

Vi finländare producerar 90 miljoner kilo textilavfall varje år. En stor del av det här skulle kunna återanvändas på ett eller annat sätt. Martha förbundet slår därför nu ett slag för medveten kläd och textil konsumtion genom att ordna den Stora Garderobdagen på lördagen.

Nyheter 24 - 19 sep 13 kl. 16:31

"I sin iver att hjälpa till delar folk vad som helst utan att tänka efter"Facebookfails vi minns

Nio ungdomar har tagit sina liv efter att ha nätmobbats på chattsajten Ask.fm. Enligt en rapport från Friends har 45 procent av Sveriges elever någon gång blivit kränkta på nätet.

Nya Wermlands Tidningen - 03 nov 15 kl. 06:00

Bra idé att tänka efter före

Replik på ett Evert-fan ”Skövla inte tänk efter” (FT 29 oktober).

Expressen - 15 maj 16 kl. 08:02

Prova gärna att tänka efter före, Mona Sahlin

Min gamla bekant Mona Sahlin har inte haft det så lätt på sista tiden. Efter ett avslöjande i denna tidning den 4 maj är hon föremål för det som man inom branschen kallar för ett drev..

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

Rosenqvist i krasch – bröt Indy 500

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

Nauseda blir Litauens nästa president

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Saudierna hävdar ny drönarattack från Jemen

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

TT-FLASH: L på 4,4 procent

Liberalerna, som i opinionsmätningar legat nära fyraprocentsspärren, får 4,4 procent, enligt SVT:s vallokalsundersökning..

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

Dagboksskrivaren Klas Beyer tog hem "Robinson"

Efter att ha segrat i en hinderbana som krävde såväl snabbhet som balans och fingerfärdighet blev det klart att Klas Beyer är årets vinnare av "Robinson"..

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

TT-FLASH: SD tredje störst

SD blir tredje största parti med 16,9 procent. S får 25,1 procent enligt SVT:s valu och blir största parti. M får 17,6 och C 10,3..

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Allegri avslutade med förlust i Juventus

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

EU-Valet: Hoppfullt för L i vallokalsundersökning

Liberalerna får 4,4 procent i SVT:s vallokalsundersökning som presenterades när vallokalerna stängde klockan 21. I opinionen har partiet dallrat kring 4-procentsspärren — och risken finns att det förlorar sina två mandat..

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

S blir största parti och L klarar sig kvar

Socialdemokraterna blir största parti i EU-valet med 25,1 procent, enligt SVT:s vallokalsundersökning (Valu). Därefter kommer Moderaterna som ökar till 17,6 procent, strax före Sverigedemokraterna som får 16,9 procent. Liberalerna, som riskerat att åka ut, ser ut att klara sig och får 4,4 procent..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

EU-kritiska partier backar i Danmark

Danska Socialdemokratiet ser ut att bli största danska parti i EU-parlamentet, med 4 av de 13 ledamöterna. De EU-kritiska partierna däremot åker på pisk..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.