Nyteknik > Teknik

Friday, 24 May, 07:24

Nyteknik - 15 maj 19 kl. 14:23

Workshoppen – ett kunskapsutbyte mellan Skatteverket och KTH-studenterPå Skatteverket uppmuntras medarbetarna att ta egna initiativ bortom sina ordinarie arbetsuppgifter. Nyligen höll myndigheten till exempel en workshop med KTH-studenter – ett möte som visade sig vara givande för båda parter..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Skatteverket, KTH

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Workshoppenett , kunskapsutbytemellan , Skatteverketoch , KTH-studenter
DI - 18 jun 15 kl. 08:18

KTH-studenter bygger Snapchat för video

Tre KTH-studenter har åtagit sig att försöka bygga nästa svenska miljardbolag. Bolaget Peercast hakar på videotrenden i mobilen. Något som de hoppas ska göra dem lika stora som Snapchat.

Nyheter 24 - 26 apr 11 kl. 19:57

KTH-studenter spexar till det


För det 26:e året i rad ställer studenterna på KTH:s Maskinsektion till med teater. Men det är inte vilken teater som helst. Nyheter24 tog ett snack med krafterna bakom det omfattande projektet som engagerar 124 studenter.

Dagensanalys.se - 28 nov 16 kl. 08:59

KTH-studenter kammade hem vinst med mobilapp för hemtjänsten

För att främja digitalisering inom offentlig sektor arrangerade Tieto i samarbete med KTH, Stockholms stad och IBM ett hackathon där utvecklare, studerande och yrkesverksamma under 48 intensiva timmar. Man samlades för att ta fram innovativa lösningar för bättre vård, skola och omsorg. Arrangemanget gick av stapeln på KTH:s campus vid Karolinska sjukhuset i Flemingsberg, Huddinge.

SVT - 09 jun 11 kl. 18:01

KTH-studenter i svindlerihärva

Flera Stockholmare åtalades i dag i en stor svindlerihärva, och spindeln i nätet är enligt åklagaren en student från KTH..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

KTH-studenter i källare miljonärer efter snilleblixt

Faraz Azima och hans fyra KTH-kompisar har redan lagt svenska marknaden under sina fötter. Nu siktar männen bakom succésajten Elskling.se på att erövra Norden..

Magazin24 - 06 feb 12 kl. 11:58

Kungsörs Plast får besök av studenter

KTH-studenter besöker i morgon Kungsörs Plast. Kungsörs Plast AB som tillverkar bensinrör till stora oljebolag, ska få besök av femtio civilingenjörsstudenter från Kungliga Tekniska Högskolan (KTH).
Vid besöket som äger rum i morgon den 7 februari ska studenterna få en uppgift vars resultat de sedan ska redovisa för Kungsörs Plast AB, enligt ett pressmeddelande från KTH..

Nyteknik - 22 maj 13 kl. 13:20

Robyn möter sin KTH-robot

Nio KTH-studenter bygger en robot åt Robyn. Och popartisten har själv visat starkt intresse och stöd för projektet.? Det är fantastiskt roligt och inget vi alls räknat med så här tidigt i processen, säger Elias Flening..

P3 - 22 apr 14 kl. 16:22

KTH-studenter dåliga på matte

En av fem som började civilingenjörsutbildningen på Kungliga tekniska högskolan eller Chalmers i höstas klarade inte grundskolenivån i skolans eget matteprov, det skriver Svenska Dagbladet..

E24 - 01 okt 15 kl. 13:13

Rymden populär bland KTH-studenter

En bra chef står högst upp på önskelistan när Sveriges högutbildade får välja. Kreativt arbete är också viktigt. "Helst vill jag bli astronaut", säger fysikstudenten Joanna Ekehult..

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 15 minuter sedan

Inget datum för grönt ljus för Boeing 737-plan

USA:s luftfartsmyndighet FAA kan komma att godkänna Boeings olycksdrabbade modell 737 Max för trafik igen redan om ungefär en månad, uppger källor för Reuters efter ett möte med flygmyndigheter från över 30 länder i Texas. Utåt lämnar dock FAA inget besked..

Nyteknik - 15 minuter sedan

Space X sköt upp internetsatelliter

Elon Musks rymdföretag Space X har fått upp den första raketen med satelliter för den kommande internettjänsten Starlink..

Nyteknik - 15 minuter sedan

Nya fyndet: 500 miljoner år gammal svamp hittad

En svamp som är en miljard år gammal har hittats i nordvästra Kanada. Den är ungefär 500 miljoner år äldre än annan känd fossilsvamp..

Nyteknik - 17 timmar sedan

Karta: Här finns Sveriges mest lovande startups – vinnarna på 33-listan 2019

Storstäderna dominerar, men några av Sveriges mest lovande unga teknikbolag finns också på orter som Västerås, Värnamo och Uppsala..

Nyteknik - 17 timmar sedan

Ny Teknik Insight: Här är vinnarna på 33-listan 2019

Vilka är Sveriges mest lovande och innovativa unga teknikföretag? Ladda ned bilagan om 33-listan 2019..

Nyteknik - 17 timmar sedan

Googles tabbe: Lagrade lösenord i klartext – i 14 år

Det tog 14 år för Google att hitta en bugg som gjorde att lösenord låg lagrade i klarttext, skriver Google själva i ett blogginlägg..

Nyteknik - 17 timmar sedan

Så hindras unga från att köra bil utan bälte

Precis som Volvo erbjuder Chevrolet redan en barn-nyckel som låter föräldrarna strypa bilens topphastighet. Nu ska en ny lösning lära USA:s unga förare att använda säkerhetsbältet..

Nyteknik - 18 timmar sedan

Nya uppfinningen kan bli "personlig termostat"

En tunn lapp med potential att ge enorma energibesparingar. Vid University of California har forskare utvecklat teknik som kan leverera individualiserad kylning eller värme..

Nyteknik - 19 timmar sedan

Svenska operatörer på helspänn kring Huawei

Allt fler globala teknikföretag ger kinesiska Huawei nobben. Ledande svenska mobiloperatörer följer utvecklingen noga men har i dagsläget inga planer på att skrota samarbetet..

Nyteknik - 20 timmar sedan

Lista: Här är tech-bolagen som ratar Huawei

Trump-administrationens svartlistning slår hårt mot Huawei. I snabb följd klipper fler och fler stora teknikföretag banden till den kinesiska telekomjätten..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.