Barometern > Nyheter

Thursday, 23 May, 17:17

Barometern - 15 maj 19 kl. 14:38

Lärare oroas av sparkrav på högstadietPersonalen på högstadiet är orolig för hur utvecklingen på skolan kommer att bli med tanke på sparbeting, men även vad gäller klasser med nära 30 elever..
Läs mer på Barometern

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lärare, oroasav , sparkrav, högstadiet
YLE - 08 jul 17 kl. 09:00

Alla tiders lärare: Lärarna vi minns - finns din lärare med?

Här samlas alla minnen av lärare som inspirerat oss, sporrat oss och påverkat våra liv. En del av materialet kommer att bearbetas vidare till olika slags personporträtt och inslag under hösten 2017. Tack för alla fina och gripande historier - fortsätt gärna tipsa oss!

TA - 11 mar 14 kl. 10:14

Miljarder ska lyfta lågstadiet

Foto: Fredrik Persson/TT
Regeringen presenterar i dag den enskilt största satsningen i vårbudgeten, kallad "lågstadielyftet". Totalt ska 2,3 miljarder kronor per år gå till mindre klasser, fler speciallärare och fler lågstadielärare, skriver Dagens Nyheter.
Nästan hela summan är ett permanent statsbidrag till kommunerna.

YLE - 09 jan 14 kl. 09:47

Mer undervisning i läsning behövs i högstadiet

Tonåringar borde få undervisning i läsning i högre grad. Man räknar med att de kan läsa, men alla unga människor i högstadiet är inte goda läsare. - Det finns brister i lässtrategierna, säger FM Katarina Rejman.

BT - 10 dec 14 kl. 06:00

Lärarstudenter ratar högstadiet

Fler börjar läsa till lärare. Men tillskottet av studenter räcker inte för att råda bot på lärarbristen. Framför allt ser det mörkt ut för högstadiet, visar en ny analys.

Skånskan - 30 apr 19 kl. 05:30

Lärare varnas för olämpliga kontakter

lund En Lundalärare hade en rad personliga kontakter med elever i högstadiet via sociala medier. I ett fall skickade han en bild av sig själv av sexuell karaktär till en kvinnlig elev. Han ska också ha frågat elever om deras sexliv och skickat hjärtan och emojis med pussar.

SmålandsPosten - 19 mar 14 kl. 06:52

Nya Moderaterna vill ha mindre klasser i lågstadiet

?Nya Moderaterna tar svensk skolas utmaningar på allvar. Trots alliansens omfattande reformer av skolan de senaste åren krävs det mer för att vända de sjunkande resultaten, skriver Tomas Tobé (M), ordförande för riksdagens utbildningsutskott och Katarina Brännström (M), ledamot i riksdagens arbetsmarknadsutskott.?

BT - 15 sep 14 kl. 09:29

Varför är det så stressigt på högstadiet?

Högstadiet är den tid där det händer mest i kroppen och när man har som mest blandade känslor. Därför förstår jag inte varför högstadiet ska vara de mest röriga skolåren. Gör du?

Barometern - 23 jul 13 kl. 08:05

Ingen brist på lärare till kommande läsår

? I motsats till många andra kommuner har vi det väldigt stabilt i Högsby när det gäller lärare inför det kommande läsåret. För närvarande finns det endast en vakans och det gäller en tjänst som resurslärare på lågstadiet.

YLE - 20 apr 15 kl. 15:00

Många elever saknar behörig lärare

I Nyland finns lågstadier utan en enda behörig klasslärare. En del elever får undervisning som inte håller måttet, andra barn tvingas byta lärare gång på gång. Varför har vi fått vänta så länge på lärarutbildning i Helsingfors?

YLE - 05 dec 13 kl. 14:37

Stränga sparkrav i Kristinestad

För att Kristinestad ska kunna nå en balans i nästa års budget krävs att centralerna fortsätter minska på personalkostnaderna. - Centralerna ska om möjligt höja inkomsterna för centralenrna eller så måste de fundera på andra lösningar, till och med att börja permittera personalen, säger stadsstyrelseordförande Bernhard Utter (sfp). Drygt 900 000 euro ska tas från personalkostnaderna eller som inkomstökningar.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 45 minuter sedan

Äldsta skivbutiken bojkottar Morrissey

Barometern - 30 minuter sedan

Kalmar: 25-åring åtalas – ska ha stulit kläder och parfym

Den 25-årige mannen ska bland annat ha stulit kläder på Hansa city. Nu åtalas han misstänkt för ringa stöld. .

Barometern - 1 timme sedan

Malmö inför allmänna rökrutor

Barometern - 45 minuter sedan

Presidenten upp ledning i Malawival

Barometern - 45 minuter sedan

Stoppades med tre miljoner cigaretter

Barometern - 1 timme sedan

Mest flickor bland unga klimatstrejkare

De flesta unga demonstranterna som strejkar för klimatet är flickor som går i högstadiet eller på gymnasiet. Majoriteten av dem har en genuin oro för klimatet och är inte erfarna aktivister sedan tidigare, enligt en undersökning som forskare från flera svenska universitet står bakom..

Barometern - 1 timme sedan

Adaktusson hoppar av SVT:s valvaka

Barometern - 1 timme sedan

Nytt liv för dödsdömd tusenårig ek

Den har överlevt två världskrig, digerdöden och Dackefejden. Och nu spirar gröna blad på nytt. Sveriges äldsta ek har ännu inte gått ner för räkning men nog nått sin pension..

Barometern - 1 timme sedan

Säkerhetstjänsten förhör Le Mondes personal

Franska säkerhetstjänsten DGSI vill förhöra Le Mondes styrelseordförande och en reporter på tidningen. Bakgrunden är tidningens rapportering om presidentens tidigare livvakt Alexandre Benalla..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.