Affärsvärlden > Ekonomi

Sunday, 19 May, 12:22

Affärsvärlden - 15 maj 19 kl. 14:26

Razzior mot tyska banker efter Panama- och Offshore-härvorFrankfurtpolisen genomförde under onsdagen razzior hos elva banker inom ramen för utredningar i de så kallade Panama- och Offshore-härvorna..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
Panama, Offshore

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Razziormot , tyska, bankerefter , Panamaoch , Offshore-härvor
DI - 15 maj 19 kl. 14:07

Razzia mot flera tyska banker

Tysk polis och skatteutredare har under onsdagen genomfört razzior mot elva tyska banker i jakt på bevis om misstänkt skattebedrägeri. Det rapporterar Financial Times.  .

BT - 11 jun 11 kl. 00:30

Tyska banker inte Greklands banemän

Det förekommer ofta insinuationer och anklagelser i det offentliga samtalet om att det skulle vara fel att låna ut pengar. På senare tid har det handlat mycket om att Tyskland påstås bära skuld för att den grekiska ekonomin havererat. De socialdemokratiska Europaparlamentarikerna Göran Färm och Olle Ludvigsson hävdar till exempel i en debattartikel i Dagens Industri (3/6) att ?

VA - 30 jun 11 kl. 15:46

Tyska banker överens om grekiska skulder

30 juni Det tyska finansdepartementet har nått en överenskommelse med de tyska bankerna rörande grekiska skulder. Det sade Tysklands finansminister Wolfgang Schäuble på torsdagen, rapporterar Bloomberg News. De banker som är med i överenskommelsen håller närmare 10 miljarder euro i grekiska statspapper.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Tyska banker fick sänkt betyg

Nu har även tyska banker drabbats av sänkt kreditbetyg. Kreditvärderingsföretaget Moodys har sänkt betyget för sex tyska banker, bland annat landets näst största: Commerzbank.Det är inte fråga om krisbanker då de fortfarande ligger kvar på A-betyg, om än sänkt, rapporterar Ekot.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Moodys sänker 17 tyska banker

Kreditvärderingsinstitutet Moodys sänker utsikterna för 17 tyska banker från stabilt till negativt efter att ha gjort detsamma när det gäller den tyska regeringens kreditvärdighet tidigare i veckan. Åtgärden riktade sig i huvudsak mot statligt ägda banker, i Tyskland kända som Landesbank men också IKB Deutsche Industriebank och Deutsche Postbank. Moodys varnade också för att även kreditbetygen kan sänkas om bankernas kreditvärdighet försämras ytterligare..

Helsingborgs Dagblad - 26 jul 12 kl. 00:08

Moodys sänker 17 tyska banker

Kreditvärderingsinstitutet Moodys sänker utsikterna för 17 tyska banker från stabilt till negativt efter att ha gjort detsamma när det gäller den tyska regeringens kreditvärdighet tidigare i veckan. Åtgärden riktade sig i huvudsak mot statligt ägda banker, i Tyskland kända som Landesbank men också IKB Deutsche Industriebank och Deutsche Postbank..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Sänkt betyg för tyska banker

Kreditvärderingsinstitutet Moodys har sänkt betyget för 17 tyska banker från stabilt till negativt. Framför allt riktar sig den negativa värderingen mot statliga banker, men även IKB Deutsche Industriebank och Deutsche Postbank drabbas av nedvärderingen..

E24 - 25 nov 11 kl. 07:49

Bank: tyska banker kan behÖva mer Än 12 mdr eur fÖr eba-krav

Den europeiska banktillsynsmyndigheten, EBA, kan komma att be tyska banker att öka sin kapitalnivå med mer än 12 miljarder euro, efter att myndigheten granskat tyska bankers förmåga att stå emot förluster från skuldkrisen..

DI - 03 jun 11 kl. 09:26

Debatt: Eurokrisen handlar om slappa tyska banker

Det kan verka som om greker och andra sydeuropéer enbart har sig själva att skylla för den ekonomiska krisen. Även finansminister Anders Borg har bidragit till den bilden. Men i själva verket borde tyska banker ges en betydligt större del av ansvaret, skriver Göran Färm och Olle Ludvigsson, Europaparlamentariker..

DI - 03 jun 11 kl. 12:04

Debatt: Eurokrisen handlar också om slappa tyska banker

Det kan verka som om greker och andra sydeuropéer enbart har sig själva att skylla för den ekonomiska krisen.Men tyska banker borde ges en betydligt större del av ansvaret, skriver Göran Färm och Olle Ludvigsson, Europaparlamentariker..

DI - 09 jun 11 kl. 08:58

Tyska banker har dumpat grekiska statspapper i smyg

Tyska banker är inte längre den största innehavaren av grekiska statspapper. I tysthet har de avyttrat nästan en tredjedel av sina innehav..

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - Igår: 15:10

Kina-kommentarer väntas tynga USA-börserna

Terminerna för de ledande amerikanska börserna pekade nedåt inför fredagens öppning efter att kommentarer från Kina grumlat förhoppningarna om fortsatta handelssamtal..

Affärsvärlden - Igår: 15:02

Pundet faller efter avbrutna brexitsamtal

Det brittiska pundet har fallit till den lägsta nivån på fem månader efter det att sex veckors fruktlösa brexitsamtal avbrutits mellan premiärminister Theresa Mays konservativa parti och det oppositionella Labour-partiet..

Affärsvärlden - Igår: 15:00

USA skjuter upp införande av biltullar

Vita Huset meddelade på fredagen att införandet av tull på import av bilar och bildelar skjuts upp i minst 180 dagar, enligt Reuters och Bloomberg News..

Affärsvärlden - Igår: 15:01

Han tar klubban i SBAB

Jan Sinclair har vid ett styrelsemöte utsetts till ny styrelseordförande för den statliga bolåneaktören SBAB Bank..

Affärsvärlden - Igår: 14:49

Analyshus skruvar upp riktkurs för Cibus

Efter en kvartalsrapport som bland annat bjöd på ett högre driftnetto än väntat, har flera analyshus nu justerat upp sina vinstestimat och riktkurser för Cibus..

Affärsvärlden - Igår: 14:11

Stefan Persson köper H&M-aktier för 800 miljoner

H&M:s storägare Stefan Persson har tankat aktier i bolaget..

Affärsvärlden - Igår: 13:54

Börsplus rekommenderar köp i högriskaktien

Svenska Dagbladets analystjänst rekommenderar köp i aktien som har backat med hela 66 procent under året..

Affärsvärlden - Igår: 13:31

Prisrusch på järnmalm - över 100 dollar per ton

Järnmalmsvärdet har nått sin högsta nivå på fem år, över 100 dollar per ton för ett kontrakt på Singapores råvarubörs, efter att Kina presenterat rekordhög stålproduktion samtidigt som storproducenten Vale varslat om nya säkerhetsbrister i Brasilien..

Affärsvärlden - I förrgår: 10:36

SEB: Finanschefernas oro är befogad

Finanscheferna i svenska företag är mindre optimistiska kring affärsläget än tidigare. Färre planerar för investeringar och anställningsviljan minskar..

Affärsvärlden - Igår: 13:29

Verkstad i botten på sur börs

Stockholmsbörsen handlades nedåt på fredagen och gick något svagare än de stora börserna på kontinenten..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.