Barometern > Nyheter

Wednesday, 22 May, 15:15

Barometern - 15 maj 19 kl. 14:18

Så funkar folkomröstningenI Borgholm hade 382 kommunmedborgare och 80 från annan kommun förtidsröstat till och med i måndags, i Mörbylånga finns ingen siffra ännu..
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Borgholm, Mörbylånga

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , funkar, folkomröstningen
Politologerna - 14 dec 15 kl. 13:30

Lucka #14: Göteborgarna och folkomröstningen om trängselskatt

Det här inlägget är samförfattat av Dennis Andersson & Henrik Oscarsson.   Alla dessa val är namnet på den forskarantologi #64 från SOM-institutet vid Göteborgs universitet som släpps idag. I boken genomför Dennis Andersson och jag en analys av hur göteborgarna röstade i den folkomröstning om trängselskatt som genomfördes samtidigt med de allmänna valen i september 2014.

Sydsvenskan - 08 nov 14 kl. 04:00

Folkomröstningen blev "rådgivande undersökning"

I morgon skulle katalanerna avgöra sin framtid i en folkomröstning, var det tänkt. En seger för separatisterna hade inneburit att Katalonien utropat sig självständigt. Men folkomröstningen är stoppad.

YLE - 29 jun 15 kl. 19:06

”Folkomröstningen olycklig”

Att låta vanliga medborgare ta ställning till komplicerade tekniska avtalstexter är oansvarigt. Det säger ekonomen Martin Paasi om den kommande grekiska folkomröstningen. Det som grekerna ska ta ställning till i folkomröstningen på söndag är en invecklad teknisk avtalstext som till om med sakkunniga kan ha svårt att greppa.

BT - 20 jun 12 kl. 07:50

Bittert i Håcksvik efter beslutet om att stoppa folkomröstningen

Bitterhet och en viss trötthet beskriver känslan i Håcksvik dagen efter kommunfullmäktiges beslut. Här var folkomröstningen viktig trots beslutet om skolans nedläggning.
?

Kristianstadsbladet - 21 maj 14 kl. 07:30

Inget beslut före folkomröstningen

Foto: Bosse Nilsson
Kammarrätten hinner inte avgöra överklagandet kring folkomröstningen om arrangemangshallen före söndag. Mathias Gerdin har begärt anstånd med sitt yttrande – igen.
Mathias Gerdin, som överklagat ärendet till kammarrätten, begärde anstånd med sitt yttrande fram till den nionde maj.

GöteborgsPosten - 07 dec 14 kl. 05:00

Ge oss ett besked om folkomröstningen

Eftersom regeringen ställt till det rejält om Bromma flygplats och Förbifart Stockholm skyms sikten kring folkomröstningen om trängselskatterna i Göteborg. Men passiviteten efter folkomröstningen i Göteborg kostar lika stora summor som oklarheterna kring de båda Stockholmsobjekten. Nu måste Anneli Hulthén (S) ge besked om hur hon ska hantera folkomröstningsresultatet, skriver Kristina Jonäng (C) och fem västsvenska riksdagsledamöter..

Helsingborgs Dagblad - 05 jul 15 kl. 00:01

Ne i folkomröstningen betyder ja.

På grekiska betyder ”ne” ja. Nej eller ja till de lånevillkor som den grekiska regeringen säger nej till. Carl Bildt och Tysklands finansminister Wolfgang Schäuble är kritiska till folkomröstningen.

Sydsvenskan - 05 jul 15 kl. 00:01

Ne i folkomröstningen betyder ja.

På grekiska betyder ”ne” ja. Nej eller ja till de lånevillkor som den grekiska regeringen säger nej till. Carl Bildt och Tysklands finansminister Wolfgang Schäuble är kritiska till folkomröstningen.

Kristianstadsbladet - 08 nov 13 kl. 08:30

Folkomröstningen tas upp i december

I december ska det avgöras. Då kommer frågan om en folkomröstning om arrangemangshallen upp i kommunfullmäktige. I nästa vecka ska namnlistorna vara sammanställda.

BT - 18 jan 14 kl. 17:45

Ja-röst i folkomröstningen i Egypten

Valmyndigheten i Egypten uppger att 98,1 procent av dem som deltog i folkomröstningen om landets nya författning röstade ja till författningsförslaget. Valdeltagandet var 38,6 procent, enligt valmyndigheten. Tidningen al-Tahrir rapporterar samtidigt att ett presidentval kommer att utlysas till i mars, skriver Reuters.

YA - 13 feb 14 kl. 03:55

Folkomröstningen är schweizarnas ensak

Den 18 maj ska schweizarna i en folkomröstning avgöra om landet ska köpa 22 Gripen-plan från Sverige.
På onsdagen publicerade Ekot ett antal hemligstämplade dokument som ingående beskriver den svenska ambassadens agerande för att få schweizarna att rösta ja till köpet. Utrikesminister Carl Bildt (M) ryckte ut med sin lans – på Twitter – och försvarade agerandet från ambassaden och menade att det var ”självklart informationsarbete”.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 15 minuter sedan

Regionen satsar på utbildning i egen regi

Region Kalmar län satsar på att själv utbilda fler medicinska sekreterare. Till hösten startar en tvåårig utbildning med 18 platser på Högalids folkhögskola..

Barometern - 10 minuter sedan

Tarantino tar sig an Mansonmorden

I "Once upon a time in Hollywood" skildrar Quentin Tarantino de så kallade Manson-morden på ett annorlunda sätt. Men han har inte kontaktat Roman Polanski före, under eller efter inspelningen..

Barometern - 30 minuter sedan

Länet: Kvinnliga pensionärer har lägre inkomst

En stor del av Sveriges äldre befolkning har det knapert, vilket även gäller Högsby kommun. Här är skillnaden mellan män och kvinnor stor, men mindre än rikssnittet..

Barometern - 1 timme sedan

Almroth: ”Jag vill fortsätta mitt uppdrag”

Hälso- och sjukvårdsdirektören Lars Almroth är beredd att återvända till sin post om regionstyrelsen vill det. – Då känner jag att jag gärna fortsätter, säger han..

Barometern - 1 timme sedan

Tre män åtalas för barnvåldtäkter

Barometern - 1 timme sedan

Dispens för inventering av grodor

Länsstyrelsen har lämnat dispens för en inventering av groddjur i Kalmar län. Bland grodorna som ska inventeras finns arten ätlig groda..

Barometern - 1 timme sedan

Skickligt pussel som skrämmer och lockar

Emma Ångströms nya thriller är en riktig nagelbitare. Recensenten Anne Pihlo kan inte lägga den ifrån sig..

Barometern - 1 timme sedan

Nämnd avslog medborgarförslag om tiggeri

Barometern - 1 timme sedan

SAS och Airbus i gemensamt elflygsprojekt

Flygbolaget SAS går ihop med franska flygplanstillverkaren Airbus i ett forskningsprojekt kring elflyg..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.