VA > Ekonomi

Thursday, 23 May, 23:07

VA - 15 maj 19 kl. 14:15

Doktoranden om ingredienserna du behöver för mer innovation i företagetI veckans avsnitt av podden Heja framtiden träffar Christian von Essen innovationsproffset Katarina Stetler .  .
Läs mer på VA
Läs mer om:
Heja, Christian, Essen, Katarina Stetler

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Doktorandenom , ingrediensernadu behöver för , mer, innovationi , företaget
Sydsvenskan - 03 mar 15 kl. 04:00

Mindre fokus på arbete skulle ge ett mänskligare och mer innovativt samhälle

Stora delar av befolkningen, som i dag är inlåsta i symboliskt eller bara onödigt arbete, måste frigöras för att bättre kunna bidra till en nödvändig omställning av samhället.Den enorma produktivitetsökning och effektivisering som pågått under decennier har gjort idén om full sysselsättning omodern. Samtidigt har den mentala låsningen vid jobben bara blivit starkare, vilket lett till ständigt ökande strukturellt våld från arbetssamhällets institutioner.

VA - 18 jan 11 kl. 11:43

Innovation i världsklass

18 januari Förstora Marcus Wallenberg, ordförande SEB, och Björn O. Nilsson, vd IVA, efter att ha provkört elbil från Renault på företaget Better Place. Företaget ska förse marknaden med bilar, laddstoplar och platser för batterbyten.

YLE - 20 aug 13 kl. 15:55

EU-program stöder forskning och innovation

Vänd blicken mot horisonten, uppmanar EU-kommissionen. Horisont 2020 kallas EU-kommissionens nya ramprogram för forskning och innovation, som utlovar rejält ökade resurser till innovation och forskning. Horisont 2020 vill förvandla vetenskapliga genombrott till innovativa produkter och tjänster, som leder till affärsmöjligheter.

Dagensanalys.se - 19 apr 16 kl. 10:44

Fujitsu World Tour 2016 – event om digitalisering och innovation

För femte året i följd är det dags för Fujitsu World Tour. En eftermiddag fylld av kunskap och inspiration för samhälls- och affärsutveckling. Årets tema kretsar kring hur digitalisering och innovation och vilka fördelar de ger för både organisationer och individer.

Skånskan - 03 maj 18 kl. 14:00

Doktoranden frias

Lund Sveriges lantbruksuniversitet, SLU, har på rektorns uppdrag gjort en utredning med anledning av de anklagelser om forskningsfusk, som Lundaforskarna Tobias Olofsson och Alejandra Vásquez har riktat mot en doktorand.
Utredningen frikänner doktoranden.– Vásquez och Olofssons sätt att hantera sitt handledarskap har fått djupt olyckliga följder för doktoranden, skriver Linnéa Littorin, universitetsjurist på SLU, som har genomfört utredningen.

Dagensanalys.se - 22 mar 16 kl. 11:00

Fantasin som affärsnytta – 6 tips för innovation genom kreativt ledarskap

Kreativitet är alla innovationers moder. Och i den digitala ekonomin är innovation avgörande för att ligga med örat mot rälsen, för konkurrens- och livskraft, för trivsel och glädje. Framförallt för att få full fart på de skapande processerna.

Dagensanalys.se - 10 aug 16 kl. 10:00

6 tips för kreativ innovation

Kreativitet är alla innovationers moder. Och i den digitala ekonomin är innovation avgörande för att ligga med örat mot rälsen, för konkurrens- och livskraft, för trivsel och glädje. Framförallt för att få full fart på de skapande processerna.

Sydsvenskan - 10 jun 11 kl. 06:30

Innovationschef tror på mer samarbete i Lund

Lika men ändå olika. Rickard Mosell, nybliven vd på inkubatorn Ideon Innovation i Lund, jobbade tidigare på Minc i Malmö och kan jämföra hur de båda kommunerna jobbar med innovation och affärsutveckling.
Ett stenkast från Ekonomihögskolan och Lunds tekniska högskola och med företagen på Ideon runt husknuten håller affärsinkubatorn Ideon Innovation till i nya lokaler.

Sydsvenskan - 13 jan 13 kl. 06:30

Ordet innovation börjar stå folk upp i halsen

Med facit i hand är det enkelt att utnämna 2012 till ?Innovationernas år?. Inte för att det nödvändigtvis kom fram fler innovationer i fjol än något annat år.

Dagens PS - 08 apr 19 kl. 17:30

De bygger ett smartare och mer datadrivet samhälle

2020 är det året då det nya 5G, den femte generationens mobilsystem, kommer nå marknaden för första gången och svenskt näringsliv står inför en revolutionerande förändring i samband med att nya funktioner och användningsområden tillgängliggörs. För branscher som ställer höga krav på säkerhet och tillgänglighet kommer möjligheterna med den nya tekniken vara omvälvande eftersom den möjliggör hantering av stora mängder data i kombination med minimal fördröjning. Tieto är ett av de företag som tagit en ledande roll i utvecklingen mot ett smartare och mer datadrivet samhälle.

Fler nyheter från VA

VA - 6 timmar sedan

Ny börsfrossa i New York - Apple tynger

Börserna i New York drabbades åter av frossa på torsdagen. Rädsla för en utdragen handelskonflikt mellan USA och Kina ledde till en svag utveckling i Asien under morgonen, där inte minst tekniksektorn pressades. .

VA - 7 timmar sedan

Superavkastning för tidiga investerare i Peter Thiel-backade kryptosatsningen

Peter Thiel är medgrundare av såväl Paypal som dataanalysbolaget Palantir och är dessutom en flitig investerare. 2004 blev han exempelvis den första externa investeraren i Facebook genom att köpa drygt 10 procent av aktierna för 500 000 dollar. Det visade sig bli en god investering.

VA - 8 timmar sedan

Därför har röstassistans kvinnligt tonläge - blir lättare att svära

“Det finns en fara att synen på att kvinnan ska ha den hjälpande rollen i samhället förankras genom AI,” säger Karin Ehrnberger. .

VA - 9 timmar sedan

Amazon kopierar Supreme i ny modesatsning

Med små och tidsbegränsade kollektioner vill e-handelsjätten bryta sig in på modemarknaden. .

VA - 9 timmar sedan

Investerarnas nya favorit - bolagen som fångar koldioxid direkt från luften

Kanadensiska Carbon Engineering, schweiziska Climeworks och amerikanska Global Thermostat och Prometheus. Det är bara några exempel på bolag som utvecklar olika former av tekniker för att fånga koldioxid direkt ur luften och som nu lockar investerare som flugor kring en sockerbit. .

VA - 9 timmar sedan

En ny vindkraftsaktie på väg till börsen

Men risken finns att politiska beslut och regelverk påverkar branschen negativt, enligt Slitevinds Jonas Dahlström  vd. .

VA - 10 timmar sedan

Hon retade sig på all farlig plast i maten - nu minskar hon plastberget med hjälp av smarta tabletter

Sarah Paiji Yoo har kläckt idén med vatten- och plastfritt rengöringsmedel.  .

VA - 11 timmar sedan

Blockering av kontroversiell teknik nedröstad av Amazons aktieägare

Amazons aktieägare röstade ned de omtalade förslagen om att se över och skära ner bolagets utveckling av kontroversiell teknologi för ansiktsigenkänning. .

VA - 11 timmar sedan

Bankomats vd flaggar för avgifter på uttag: "Har vi kostnader måste en avgift kunna tas ut"

Nina Wemming, vd för Bankomat, flaggar för att kontanttutag kan komma att beläggas med avgifter om inte staten tar över ansvaret för infrastrukturen. .

VA - 12 timmar sedan

Så vände DHL-chefen transportjätten från existensiell kris till rekordvinst

Fråga dig vad du inte ska göra, snarare än vad du ska göra. Det menar Ken Allen, tidigare vd på DHL Express, som avslöjar ännu ett knep för att få med sig hela personalen när allt vänds upp och ned: Musik .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.