DI > Ekonomi

Wednesday, 22 May, 23:36

DI - 15 maj 19 kl. 14:07

Razzia mot flera tyska bankerTysk polis och skatteutredare har under onsdagen genomfört razzior mot elva tyska banker i jakt på bevis om misstänkt skattebedrägeri. Det rapporterar Financial Times.  .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Financial Times

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Razziamot flera , tyska, banker
Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Tyska banker fick sänkt betyg

Nu har även tyska banker drabbats av sänkt kreditbetyg. Kreditvärderingsföretaget Moodys har sänkt betyget för sex tyska banker, bland annat landets näst största: Commerzbank.Det är inte fråga om krisbanker då de fortfarande ligger kvar på A-betyg, om än sänkt, rapporterar Ekot.

BT - 11 jun 11 kl. 00:30

Tyska banker inte Greklands banemän

Det förekommer ofta insinuationer och anklagelser i det offentliga samtalet om att det skulle vara fel att låna ut pengar. På senare tid har det handlat mycket om att Tyskland påstås bära skuld för att den grekiska ekonomin havererat. De socialdemokratiska Europaparlamentarikerna Göran Färm och Olle Ludvigsson hävdar till exempel i en debattartikel i Dagens Industri (3/6) att ?

VA - 30 jun 11 kl. 15:46

Tyska banker överens om grekiska skulder

30 juni Det tyska finansdepartementet har nått en överenskommelse med de tyska bankerna rörande grekiska skulder. Det sade Tysklands finansminister Wolfgang Schäuble på torsdagen, rapporterar Bloomberg News. De banker som är med i överenskommelsen håller närmare 10 miljarder euro i grekiska statspapper.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Moodys sänker 17 tyska banker

Kreditvärderingsinstitutet Moodys sänker utsikterna för 17 tyska banker från stabilt till negativt efter att ha gjort detsamma när det gäller den tyska regeringens kreditvärdighet tidigare i veckan. Åtgärden riktade sig i huvudsak mot statligt ägda banker, i Tyskland kända som Landesbank men också IKB Deutsche Industriebank och Deutsche Postbank. Moodys varnade också för att även kreditbetygen kan sänkas om bankernas kreditvärdighet försämras ytterligare..

Helsingborgs Dagblad - 26 jul 12 kl. 00:08

Moodys sänker 17 tyska banker

Kreditvärderingsinstitutet Moodys sänker utsikterna för 17 tyska banker från stabilt till negativt efter att ha gjort detsamma när det gäller den tyska regeringens kreditvärdighet tidigare i veckan. Åtgärden riktade sig i huvudsak mot statligt ägda banker, i Tyskland kända som Landesbank men också IKB Deutsche Industriebank och Deutsche Postbank..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Sänkt betyg för tyska banker

Kreditvärderingsinstitutet Moodys har sänkt betyget för 17 tyska banker från stabilt till negativt. Framför allt riktar sig den negativa värderingen mot statliga banker, men även IKB Deutsche Industriebank och Deutsche Postbank drabbas av nedvärderingen..

E24 - 25 nov 11 kl. 07:49

Bank: tyska banker kan behÖva mer Än 12 mdr eur fÖr eba-krav

Den europeiska banktillsynsmyndigheten, EBA, kan komma att be tyska banker att öka sin kapitalnivå med mer än 12 miljarder euro, efter att myndigheten granskat tyska bankers förmåga att stå emot förluster från skuldkrisen..

DI - 03 jun 11 kl. 09:26

Debatt: Eurokrisen handlar om slappa tyska banker

Det kan verka som om greker och andra sydeuropéer enbart har sig själva att skylla för den ekonomiska krisen. Även finansminister Anders Borg har bidragit till den bilden. Men i själva verket borde tyska banker ges en betydligt större del av ansvaret, skriver Göran Färm och Olle Ludvigsson, Europaparlamentariker..

DI - 03 jun 11 kl. 12:04

Debatt: Eurokrisen handlar också om slappa tyska banker

Det kan verka som om greker och andra sydeuropéer enbart har sig själva att skylla för den ekonomiska krisen.Men tyska banker borde ges en betydligt större del av ansvaret, skriver Göran Färm och Olle Ludvigsson, Europaparlamentariker..

DI - 09 jun 11 kl. 08:58

Tyska banker har dumpat grekiska statspapper i smyg

Tyska banker är inte längre den största innehavaren av grekiska statspapper. I tysthet har de avyttrat nästan en tredjedel av sina innehav..

Fler nyheter från DI

DI - 1 timme sedan

Domstolsbeslut mot Matra Petroleums dotterbolag i USA

En amerikansk domstol har utfärdat en "temporary restraining order and injunction" mot Matra Petroleums amerikanska dotterbolag..

DI - 1 timme sedan

Svagt på Wall Street – Tesla och Qualcomm tappar

New York-börserna återhämtade sig under onsdagskvällen men inte tillräckligt för att hämta hem tidigare nedgångar. S&P 500 handlas ned 0,2 procent med fem minuter kvar till stängning..

DI - 1 timme sedan

Byggjätten tror inte på prisfall: ”Kommer stiga 2 procent per år”

Läget på bostadsmarknaden är skört men priserna på både villor och bostadsrätter kommer fortsätta uppåt. Den bedömningen gör byggkoncernen Veidekke som sågar prognosmakare som tror på nya prisfall. .

DI - 2 timmar sedan

På Essity har digitaliseringen nått blöjstadiet

Inför Essitys kapitalmarknadsdag på torsdagen åkte Di till Göteborg för att ta pulsen på hygien- och hälsobolagets hetaste uppfinning, nyaste affär och färskaste affärsområdeschef: Ulrika Kolsrud. ”Tar man all digitalisering har det en väldigt stor potential”, säger hon till Di..

DI - 2 timmar sedan

Nya ministrar utnämnda i Österrike

Österrikes konservativa förbundskansler Sebastian Kurz har utnämnt fyra nya ministrar och en ny vice förbundskansler sedan en politisk skandal lett till att flera högerpopulistiska ministrar lämnat regeringen. Samtidigt står förbundskanslern själv inför en misstroendeomröstning..

DI - 2 timmar sedan

Tories gruppledare i parlamentet avgår i protest mot Mays brexitavtal

Andrea Leadsom, ledare för det brittiska regeringspartiet Tories i parlamentets underhus, hoppar av regeringen i protest mot Theresa Mays brexitplan..

DI - 3 timmar sedan

Theresa May överlever – åtminstone till fredagen

Storbritanniens premiärminister Theresa May ser ut att ha överlevt ytterligare en dag. Enligt uppgifter i brittiska medier väntar dock ytterligare ett ödesdigert möte på fredag..

DI - 3 timmar sedan

Hållbarhet kräver mod – och kanske lite revolution

Det senaste året har Agenda 2030 - till sist - hamnat på agendan. Överallt talas det om hur vi ska bli målmedvetna och bidra till en hållbar värld, i näringslivet, politiken och högskolan. .

DI - 3 timmar sedan

Fed ser behov av fortsatt tålamod i penningpolitiken

Den amerikanska centralbanken Federal Reserve ser fortsatt behov av tålamod i penningpolitiken – särskilt om ekonomin bromsar in och inflationen förblir dämpad. Det framgår av protokollet för det penningpolitiska mötet i början av maj..

DI - 3 timmar sedan

Topp-vd:n öppnar för sin avgång – pekar ut möjliga efterträdare

Björn Rosengren har gjort succé som vd för Sandvik och på kapitalmarknadsdagen på onsdagen var hans budskap att verkstadsjätten har förändrats i grunden.  Samtidigt säger han till Di att han inte ”blir jättelångvarig” på Sandvik. ”Jag tror inte på att man ska sitta för länge som vd på sådana här bolag”, säger Björn Rosengren..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.