Realtid > Ekonomi

Wednesday, 22 May, 01:27

Realtid - 15 maj 19 kl. 14:10

EBM avslår Bill Browders Swedbank-överklaganEkobrottsmyndigheten (EBM) avslår visselblåsaren och finansmannen Bill Browders överklagande om att inleda en brottsutredning om penningtvätt i Swedbank, skriver TT på onsdagen. .
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
EBM, Bill Browders Swedbank, Bill Browders, Swedbank, TT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: EBM, avslår, Bill, Browders, Swedbank-överklagan
DI - 01 apr 19 kl. 10:35

EBM inleder inte förundersökning efter om penningtvätt efter Bill Browders anmälan

Ekobrottsmyndigheten inleder inte förundersökning om penningtvätt i Swedbank efter brottsanmälan från Bill Browders Hermitage Capital Management..

DI - 17 okt 18 kl. 16:14

EBM handlägger Bill Browders Nordeaanmälan

Ekobrottsmyndigheten och Åklagarmyndigheten har kommit överens om att den anmälan som inkommit till flera svenska myndigheter avseende påstådd ekonomisk brottslighet hos Nordea bör handläggas av Ekobrottsmyndigheten..

Affärsvärlden - 10 maj 16 kl. 15:40

Mejl avslöjar Bill Ackmans roll i Valeant-kollapsen

Dokument avslöjar nu hur aktivistinvesteraren William "Bill" Ackman reagerat och vilken roll han har spelat under Valeant Pharmaceuticals kurskollaps det senaste året..

Resume - 17 sep 14 kl. 09:29

Avslöjande: Bill Cosby levde dubbelliv

I biografin Cosby: His life and times avslöjas att den populäre helyllepappan och tv-stjärnan levt ett dubbelliv..

Realtid - 01 apr 19 kl. 10:42

EBM nobbar Browders anmälan

Den 4 mars i år tog Ekobrottsmyndigheten emot en brottsanmälan från Bill Browders Hermitage Capital Management (HCM). Anmälan från HCM avsåg bland annat påstådd penningtvätt om 176 miljoner US-dollar som härrörde från bedrägerier om totalt 230 miljoner dollar i Ryssland..

Affärsvärlden - 01 apr 19 kl. 10:55

Ekobrottsmyndigheten nobbar Browders Swedbank-anmälan

Ekobrottsmyndigheten (EBM) kommer inte inleda någon förundersökning efter finansmannen Bill Browders och hans kapitalförvaltningsbolag Hermitage Capitals anmälan, som gjordes 4 mars i år..

Dagens PS - 02 apr 19 kl. 07:00

Browder överklagar EBM:s beslut om Swedbank

Bill Browder överklagar nu Ekobrottsmyndighetens beslut att inte inleda en förundersökning rörande penningtvätt i Swedbank. Det framgår av ett brev som skickats till myndigheten och som Browder twittrat ut. Myndigheten har motiverat beslutet med att affärerna är att beteckna som preskriberade.

Affärsvärlden - 15 maj 19 kl. 14:57

Bill Browders överklagande om Swedbankutredning avslås

Försöket att få Ekobrottsmyndigheten att utreda penningtvätt i Swedbank stöter på patrull igen..

Expressen - 16 sep 14 kl. 17:38

Bill Cosbys dubbelliv avslöjas i en ny bok

Han var hela USA:s myspappa. Nu avslöjas Bill Cosbys dubbelliv i en ny bok. "När han inte var med familjen umgicks han med swingers och Playboymodeller", skriver författaren Mark Whitaker..

PrivataAffärer - 01 apr 19 kl. 11:08

EBM: Ingen förundersökning efter Browders anmälan mot Swedbank

De överföringar som skett till svenska bankkonton i Swedbank är begränsade och har omfattat ”en mindre del av det totala anmälda beloppet” av de misstänkta penningtvättstransaktioner som anmälts av Hermitage (176 miljoner dollar), hävdar EBM. ”De anmälda överföringarna till svenska bankkonton i Swedbank har skett under åren 2006-2012 och skall därför bedömas utifrån den då gällande straffbestämmelsen om penninghäleri, och inte den nuvarande, skarpare lagstiftningen om penningtvätt från 2014”, skriver EBM. Överföringarna bedöms således ha skett så lång tid tillbaka att gärningarna är preskriberade och således kan förundersökning inte inledas, menar myndigheten.

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 8 timmar sedan

"Finansbranschen ligger efter på jämställdhet"

Undersökningsföretaget Nyckeltalsinstitutet har rankat Sveriges bästa arbetsgivare inom en rad branscher. Finansbranschen står sig väl – förutom när det gäller lika möjligheter till karriär oavsett kön..

Realtid - Igår: 15:00

Så monterade Fredrik Lundberg ned tjänstemannaväldet

Rävjägare Lundberg bärgar ännu ett skinn. Med de krympande och numera taksatta avsättningarna till Oktogonen har Fredrik Lundberg slutligen demonterat Handelsbankssfärens tjänstemannavälde..

Realtid - Igår: 15:48

Nordnets före detta vd satsar på Fundler

Fintech-bolaget Fundler har tagit in nytt kapital. Bland investerarna finns  Nordnets före detta vd Håkan Nyberg..

Realtid - Igår: 16:55

Drivmedelsskatt – en stabil statlig intäktskälla

Svenskarna kör på som vanligt i princip oavsett vad regeringen gör med skatterna. Det skriver Realtids Claes Folkmar som har ett tydligt råd till det miljöpartistiska språkröret Per Bolund..

Realtid - 19 timmar sedan

”Dags för en skatteskala som lockar till arbete”

Skattesystemet blir bättre ju mer det får ägna sig åt sin huvuduppgift – att dra in pengar. För att nå dit behöver skatteskalan för dagens inkomstskatt reformeras. Det skriver journalisten och skatteexperten Eva-Lena Ahlqvist..

Realtid - 19 timmar sedan

Svårt att forma partnerskap i försäkringsbranschen

Mindre techbolag inom försäkringsbranschen vill gärna forma partnerskap med mer etablerade aktörer. Men det finns inga tydliga processer för hur det ska gå till vilket många av de mindre bolagen upplever som en stor utmaning. Det visar  “The Nordic Insurtech Report” som Sthlm Fintech Week och techbolagen Itello och Finmate ligger bakom..

Realtid - 17 timmar sedan

Goldman Sachs överger the “Big Four”

Den amerikanska investmentbanken Goldman Sachs avslutar sitt samarbete med PWC efter nästan ett århundrande. Istället väljer de att anlita revisionsbyrån Mazars. Den amerikanska och asiatiska börsen föll kraftigt till följd av handelskriget och Avanza lanserar trackers.

Realtid - 16 timmar sedan

SBB och Hemsö i miljardtransaktion

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB, SBB, förvärvar 14 fastigheter från Hemsö för cirka 1,2 miljarder kronor..

Realtid - 16 timmar sedan

Essity säljer turkiskt bolag för 150 miljoner

Essity säljer 50 procent  det turkiska bolaget SCA Yildiz till Yildiz. Transaktionen ger valutarelaterad förlust på 150 miljoner kronor..

Realtid - 16 timmar sedan

SEB: Minska risknivån till neutral

UPPDATERAD Den kraftiga börsupgången i år gör att SEB Private Banking minskar risknivån till neutral i sina portföljer men banken ser ändå en möjlig uppgång för globala aktier på cirka 7 procent på ett års sikt, säger Fredrik Öberg, investeringsansvarig på SEB Private Banking, till Realtid.  .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.