DN > Utrikes

Friday, 24 May, 10:53

DN - 15 maj 19 kl. 14:03

Konstrecension: Stanley Kubricks bredd och perfektion imponerarDen turnerande utställningen om Stanley Kubricks filmkonst har nu nått Designmuseum i London. Här bekräftas den perfektionistiske regissörens storhet, tycker Lotta Jonson..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Kubricks, Stanley Kubricks, Designmuseum, London, Lotta Jonson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Konstrecension, Stanley, Kubricks, breddoch , perfektion, imponerar
Helsingborgs Dagblad - 04 mar 13 kl. 12:11

Spielberg gör Kubricks "Napoleon"

Steven Spielberg vill göra miniserie av Stanley Kubricks mastodontprojekt "Napoleon". Det säger han i en intervju med franska Canal Plus, uppger flera medier. Stanley Kubrick gick bort 1999.

Västerbottens Folkblad - 04 mar 13 kl. 12:11

Spielberg gör Kubricks ?Napoleon?

Steven Spielberg vill göra miniserie av Stanley Kubricks mastodontprojekt ?Napoleon?. Det säger han i en intervju med franska Canal Plus, uppger flera medier.

Computer Sweden - 24 aug 11 kl. 12:43

Kubricks klassiker bevis i Ipadtvist

I den pågående rättstvisten med Apple hänvisar nu Samsung till Stanley Kubricks klassiker "2001" för att visa att pekplattor inte är något nytt..

DN - 04 mar 13 kl. 13:40

Spielberg vill göra Kubricks "Napoleon"

Steven Spielberg vill göra miniserie av Stanley Kubricks mastodontprojekt "Napoleon". Det säger han i en intervju med franska Canal Plus, uppger flera medier..

Trelleborgs Allehanda - 12 aug 14 kl. 18:28

Stanley Kubrick-manus blir tv-serie


"Dexter"-skådespelaren Michael C Hall kommer att spela huvudrollen i miniserien "God fearing man", som bygger på ett ofilmat manus av regissören Stanley Kubrick.Enligt The Hollywood Reporter är det den brittiske manusförfattaren Stephen R Clark som bearbetar Kubricks originalmanus för produktionsbolaget Entertainment Ones räkning."God fearing man" är baserad på en sann berättelse om den kanadensiske prästen Herbert Emerson Wilson som var en av de mest framgångsrika bankrånarna i början på 1900-talet.

Västerbottens Folkblad - 12 aug 14 kl. 18:30

Stanley Kubrick-manus blir tv-serie

”Dexter”-skådespelaren Michael C Hall kommer att spela huvudrollen i miniserien ”God fearing man”, som bygger på ett ofilmat manus av regissören Stanley Kubrick. Enligt The Hollywood Reporter är det den brittiske manusförfattaren Stephen R Clark som bearbetar Kubricks originalmanus för produktionsbolaget Entertainment Ones räkning. ”God fearing man” är baserad på en sann berättelse om den […].

Helsingborgs Dagblad - 12 aug 14 kl. 18:32

Stanley Kubrick-manus blir tv-serie

"Dexter"-skådespelaren Michael C Hall kommer att spela huvudrollen i miniserien "God fearing man", som bygger på ett ofilmat manus av regissören Stanley Kubrick. Enligt The Hollywood Reporter är det den brittiske manusförfattaren Stephen R Clark som bearbetar Kubricks originalmanus för produktionsbolaget Entertainment Ones räkning..

Kristianstadsbladet - 12 aug 14 kl. 18:30

Stanley Kubrick-manus blir tv-serie


"Dexter"-skådespelaren Michael C Hall kommer att spela huvudrollen i miniserien "God fearing man", som bygger på ett ofilmat manus av regissören Stanley Kubrick.Enligt The Hollywood Reporter är det den brittiske manusförfattaren Stephen R Clark som bearbetar Kubricks originalmanus för produktionsbolaget Entertainment Ones räkning."God fearing man" är baserad på en sann berättelse om den kanadensiske prästen Herbert Emerson Wilson som var en av de mest framgångsrika bankrånarna i Nordamerika i början på 1900-talet.

DN - 14 sep 18 kl. 08:39

Leon Vitali offrade familjen för Stanley Kubrick: ”Han var min tamagotchi”

Han offrade allt för Stanley Kubrick. En ny dokumentär skildrar Leon Vitali som var mer trogen en annan mans konstnärliga visioner än sin egen familj. ”Filmworker” har fungerat som terapi för Kubricks alltiallo och hans dotter Vera Vitali..

DN - 28 maj 18 kl. 12:11

Konstrecension: En kraftkvinna, lysande kolorist och humorist

Louisiana lyfter fram den tyska expressionisten Gabriele Münter, med verk från sex decennier. Okända foton och målningar visar hennes stora bredd och talang men också en viss splittring, tycker Birgitta Rubin..

Fler nyheter från DN

DN - 15 minuter sedan

Surfare och fastighetsägare i bråk på Torö

Stenblock, utvidgade staket, utspridda soptunnor och skyltar med ”privat tomt” möter numera besökare av naturreservatet på Torö i Stockholms södra skärgård.  Det handlar om en upptrappad konflikt mellan fastighetsägare och gästande naturvänner, menar surfaren Jesper Blomberg: – Naturreservatet och dess två huvudsyften, att främja friluftslivet och skydda naturen, står emot några fastighetsägares privata intressen..

DN - 30 minuter sedan

Här är Sveriges dyraste adresser

Bromma och Östermalm dominerar listan på de dyraste adresserna i Sverige. Det visar en genomgång som Fastighetsbyrån har gjort av Svensk Mäklarstatistiks siffror. Ulrikagatan vid Oscarskyrkan är allra dyrast..

DN - 30 minuter sedan

Kan Ibizaskandalen dra med sig FPÖ:s systerpartier i fallet?

BERLIN. De hemliga inspelningarna från Ibiza fick ett av Europas mest framgångsrika nationalistpartier på fall. FPÖ:s politiska motståndare kunde inte ha fått en bättre gåva, mitt i valrörelsens slutspurt.

DN - 45 minuter sedan

Dödlig vecka på ”överbefolkat” Mount Everest – köbildning på toppen

Sju personer har mist sina liv under vad som beskrivs som en svart vecka på världens högsta berg, Mount Everest..

DN - 45 minuter sedan

Trump överväger häva sanktioner mot Huawei

Det pågående handelskriget mellan USA och Kina har slagit hårt mot amerikanska börser och lantbrukare. President Donald Trump vill ge bönderna 16 miljarder dollar och öppnar dörren för att lätta på eller rentav häva sanktionerna mot Huawei, it-bolaget som han samtidigt beskriver som ”väldigt farligt”..

DN - 2 timmar sedan

Upprop för Stockholms kulturliv efter stängda klubbar

Efter nyheterna om stängda klubb- och konsertlokaler i Stockholm har över 7.000 personer samlats i en protestgrupp på Facebook. Men för en av de stängningshotade lokalerna – Debaser Strand – kan det finnas en lösning..

DN - 3 timmar sedan

Säverman: Alla sätt att leta rätt på en pump

Kåseri. Barn och barnbarn hade varit på besök och hjälpt till att vårstäda. På sitt sätt..

DN - 3 timmar sedan

Digital läsning av morgontidningar ökar

Svenskarnas mediekonsumtion blir i allt högre grad digital. Inte minst tidningsläsarna lockas allt mer av de digitala plattformarna. Den nedåtgående spiral som präglat läsningen av morgontidningar i många år har brutits visar 2018 års Mediebarometer..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.