DN > Opinion

Wednesday, 22 May, 15:06

DN - 15 maj 19 kl. 13:48

”Förslaget bygger på en rad felaktigheter”REPLIK DN DEBATT 12/5. Forskarna Hall och Sandström går till hårt angrepp mot forskningsråden och menar att det bästa för universiteten vore om råden lades ned. Den lösningen skulle dock inte bidra till att Sverige når målsättningen att bli en av världens ledande forskningsnationer. Vi har i stället helt andra vägval framför oss, skriver Vetenskapsrådets generaldirektör Sven Stafström..
Läs mer på DN
Läs mer om:
REPLIK DN DEBATT, Hall, Sandström, Sverige, Vetenskapsrådets, Sven Stafström

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Förslaget, byggerpå en , rad, felaktigheter
SvD - 08 nov 16 kl. 10:54

”Förslaget bygger på okontrollerade myter”

Johan Fredriksson, koncernchef på Praktikertjänst, riktar skarp kritik mot förslaget om att begränsa vinster i välfärden. – Det är allvarligt att förslaget bygger på myter, säger han till SvD..

Newsmill - 24 aug 11 kl. 10:47

Replik: Sprid inte felaktigheter om RFSU

Läraren Ulf Silfverling levererar en rad felaktigheter om RFSU i sin artikel. Vi debatterar gärna sexualundervisning i svenska skolan men då med rätt fakta som grund. Det skriver Kristina Ljungros, ordförande för RFSU och Hans Olsson, sakkunnig i sexualundervisning hos RFSU.

Dagens Media - 05 sep 14 kl. 09:34

Felaktigheter i Eniros bokföring – kan polisanmälas

Eniro sparkade nyss sin svenska vd Johan Lindgren. Nu visar en utredning på en rad felaktigheter i bokföringen..

BT - 15 jul 11 kl. 08:02

?Domen bygger på felaktigheter?

Mamman till de omhändertagna syskonen är kritisk efter kammarrättens dom. BT berättade igår att socialchefen tycker att rättssäkerheten garanteras när två domstolar godkänt det akuta omhändertagandet för att utredningen kring deras hemförhållanden ska kunna slutföras. Beslutet att föra barnen till institution, och förvägra kontakt med föräldrarna, motiveras av att socialförvaltningens handläggare gjort en polisanmälan om barnmisshandel.

SvD - 22 apr 14 kl. 17:03

Löfven: Förslaget bygger på att folk felparkerar

Stefan Löfven är kritisk till alliansens försvarsutspel och kallar det för politisk taktik. - Sverige behöver ansvarsfullhet och långsiktighet, inte tvära kast, säger han..

YLE - 28 sep 15 kl. 10:41

Budgetförslaget: Rejält mera pengar för asylsökande

Anslagen för asylsökande höjs ordentligt i budgetförslaget för nästa år. Också kommunerna får mera pengar för att klara av integrationen. Regeringens budgetförslag är nu offentligt.

SmålandsPosten - 25 nov 13 kl. 06:10

Kommunkarta med felaktigheter

Kommunkartan Alvesta nästa! innehåller information som inte är korrekt. Så har det varit i flera år.

BT - 01 aug 14 kl. 07:47

Grova felaktigheter om Israel

Svar till Michael Walls, bt.se 22/7, och Mikael M Karlsson (S), BT 23/7. Walls och Karlsson har i långa inlägg försökt visa att jag har fel om Israel.

YLE - 03 nov 16 kl. 15:04

Förslag: Esbo bygger på, men skär ner i skolor och daghem

Esbo växer, investerar och bygger och lyfter mera lån. Men budgetförslaget innebär större gruppstorlekar i daghem och skolor, samt en begränsad rätt till dagvård. Stadsdirektör Jukka Mäkeläs budgetförslag ger mera pengar till dagvård och utbildning än vad förslaget i sektorernas budgetramar var.

Newsmill - 09 jul 11 kl. 14:43

Uppenbara felaktigheter i Jesusförnekarnas argumentation

Författaren Roger Viklund framlägger en rad uppenbara felaktigheter och felslut när han argumenterar för att Jesus inte har funnits. Den alternativa förklaringen att kristendomen uppstod som en judisk mysteriereligion saknar helt verklighetsförankring. Det skriver teologen Kent Wall..

Fler nyheter från DN

DN - 18 timmar sedan

”Dåligt stöd för att psykiska sjukdomar ökar bland unga”

Forskare: Socialstyrelsens slutsats om en en reell ökning av psykiska sjukdomar bland unga håller inte..

DN - Igår: 16:32

”Replikerna avslöjar ett förakt för universiteten”

SLUTREPLIK DN DEBATT 12/5. Replikerna på vår artikel utgör en beklämmande misstroendeförklaring mot universitet och högskolor, stundtals övergående i förakt, skriver forskarna Patrik Hall och Ulf Sandström..

DN - Igår: 16:34

”Att hänvisa till ’EU:s ledarskap’ är en grov förenkling”

REPLIK DN DEBATT 17/5. Det är enbart genom ett uthålligt mobiliseringsarbete — av engagerade aktörer inom såväl som utanför EU — som EU:s ledarskap börjat uppmärksamma antibiotikafrågan, skriver forskaren Alexandra Waluszewski..

DN - Igår: 16:36

”Rimligt att stryka hemkunskap och elevens val”

REPLIK DN DEBATT 18/5. Kvaliteten på undervisningen i kärnämnen såsom svenska och matematik måste prioriteras högt. Då är det fullt rimligt att stryka ämnen som hemkunskap och elevens val, skriver Benjamin Dousa, förbundsordförande MUF..

DN - Igår: 16:38

”Kunskapsreducering är en dålig lösning för skolan”

REPLIK DN DEBATT 18/5. Isak Skogstads förslag, som han lägger fram som en färdig lösning för politiker att implementera, bygger på en ensidig kunskapssyn och på bristande konsekvensanalys, skriver pedagogiklektorn Joakim Larsson..

DN - Igår: 16:40

”Oklart ansvar efter apoteksomregleringen 2009”

Mikael Hoffmann, NEPI: Det är ett stort misslyckande att samhället inte lyckats hantera det som i dag är ett vardagsproblem i vården..

DN - Igår: 16:42

”Apoteken är ofta lösningen när läkemedel restnoteras”

Johan Wallér, vd på Sveriges Apoteksförening: I dag expedieras fler recept direkt när kunden kommer in än innan omregleringen av apoteksmarknaden..

DN - Igår: 21:00

”Lagstifta om digitalisering för samhällets mest utsatta”

Kalle Pettersson, Helsingborgs stad: Använd digitaliseringen för att göra de mest utsatta till aktiva medskapare i sina egna liv..

DN - 22 timmar sedan

”Läkemedelsverkets roll är att sprida information”

Johan Andersson, Läkemedelsverket: Läkemedelsverket har inte tillhandahållandeansvar för läkemedel i Sverige..

DN - 18 maj 19 kl. 21:00

”Patientsäkerheten hotas när allt fler läkemedel restnoteras”

Överläkarna Jan Calissendorff och Mikael Lehtihet: Tiotusentals svenskar kan inte hämta ut förskriven medicin med risk för allvarliga hälsoeffekter..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.