DI > Ekonomi

Sunday, 26 May, 21:02

DI - 15 maj 19 kl. 13:45

Arbetslösheten har bottnat – men Trump hotar förstöra alltArbetslösheten är den högsta sedan juli 2017. Men någon större uppgång ligger inte i korten, enligt Makrorådet.  Brasklappen är om handelskonflikten förvärras markant..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Trump, Makrorådet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Arbetslöshetenhar , bottnatmen , Trump, hotar, förstöraallt
Ekonomistas - 05 maj 14 kl. 08:55

Hur robust är beräkningen av den högre arbetslösheten?

Under perioden 1997-2011 blev den genomsnittliga KPI-inflationen i Sverige 1,4 procent, dvs. 0,6 procentenheter lägre än Riksbankens inflationsmål på 2 procent. (Fram till och med mars 2014 är genomsnittet ännu lägre, nämligen 1,3 procent.

YLE - 08 sep 17 kl. 15:02

Inkomstskillnaderna har skjutit i höjden i Vanda – också arbetslösheten har stigit

Under en tioårsperiod har Vandabornas årliga medelinkomst stigit. Också arbetslösheten har stigit och inkomstskillnaderna mellan stadsdelarna har ökat. Orsaker är bland annat lägre utbildningsnivå i vissa områden och att bostadsbeståndet varierar.

Politologerna - 15 nov 13 kl. 11:18

Brukar regeringar sänka arbetslösheten?

Idag skriver socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven på DN Debatt att arbetslösheten nu är högre än när alliansregeringen tillträdde. Jag antar här att Löfven menar när de tillträdde 2006, inte 2010. Men brukar arbetslösheten sjunka under mandatperioderna?

Ekonomistas - 06 feb 14 kl. 09:36

Arbetslösheten och penningpolitiken – uppdatering för helåret 2013

Hur mycket högre är arbetslösheten på grund av Riksbankens penningpolitik de senaste åren? Detta är en kontroversiell fråga, som Riksbanken gärna undviker. Tidigare har jag redovisat en beräkning av hur mycket högre arbetslösheten har blivit  fram till början av 2013, jämfört med om styrräntan hade hållits oförändrad på 0,25 procent sedan juni/juli 2010.

YA - 25 okt 14 kl. 04:00

S luras om arbetslösheten

Statistik väljs för att man själv ska framstå som framgångsrik.
Vad är sanningen om arbetslösheten? Den frågan fick vitt skilda svar i årets valrörelse.

SmålandsPosten - 20 dec 13 kl. 06:23

?Katarina Brännström har fel om arbetslösheten?

Moderaterna må ha haft goda intentioner i att försöka pressa tillbaka arbetslösheten - men trots massiva skattesänkningar, subventionerade branscher, privatiseringar och sänkta arbetsgivaravgifter har resultaten uteblivit, skriver Tomas Eneroth, riksdagsledamot (S). Moderaterna blir tydligen alltmer frustrerade över att vare sig opinionssiffror eller arbetslöshetsstatistik talar till deras fördel. I Smp anklagar Katarina Brännström (M) mig för att ha felaktiga siffror om arbetslösheten.

YLE - 21 jun 16 kl. 12:12

Arbetslösheten ökade i Österbotten

Enligt ny statistik från Närings-, trafik- och miljöcentralen (NTM) ökar arbetslösheten i Österbotten. I jämförelse med i fjol i maj har arbetslösheten stigit med 8,8 procent. - I hela landet är Österbotten den region där arbetslösheten ökat mest i maj, säger Stefan Lassander, servicechef vid Österbottens arbets- och näringsbyrå.

YLE - 20 nov 12 kl. 09:02

Motstridiga uppgifter om arbetslösheten

Arbetslösheten minskade med ett par tusen i oktober, enligt Statistikcentralen. Samtidigt visar Arbets- och näringsministeriets uppgifter att arbetslösheten har ökat. Arbetslösheten minskade en aning i oktober.

Magazin24 - 11 jan 13 kl. 09:03

S tycker till om arbetslösheten

Alliansen har misslyckats med jobben. Sedan den moderatstyrda regeringen tillträdde 2006 har arbetslösheten ökat. Idag är 400 000 människor utan arbete, varav nästan 100 000 är ungdomar.

HBL - 25 feb 14 kl. 10:23

Arbetslösheten fortsätter öka

Enligt arbets- och näringsministeriets uppgifter stiger arbetslösheten överallt i Finland, förutom på Åland. I Nyland är 9,7 procent av arbetskraften utan arbete. De färskaste sysselsättningsiffrorna visar att arbetslösheten blir ett allt större problem i Finland.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Opinionssammanställning: Konservativa EPP blir största partigrupp

En sammanställning från EU-parlamentet som bygger på vallokalsundersökningar och opinionsmätningar före valet pekar på att kristdemokratiskt konservativa EPP som väntat blir största partigrupp..

DI - 30 minuter sedan

Orbáns parti mot förkrossande seger – får över hälften av rösterna

Ungerns premiärminister Viktor Orbáns parti vinner en stor seger i valet till EU-parlamentet. .

DI - 30 minuter sedan

Rekordmånga röstar i polskt EU-val

EU-valet i Polen har blivit en kraftmätning mellan det EU-kritiska regeringspartiet Lag och rättvisa, PiS, och en ny proeuropeisk grupp. Det har närapå fördubblat valdeltagandet..

DI - 45 minuter sedan

Marine Le Pen ser ut att bli störst i Frankrike

Marine Le Pens Nationell samling ser ut att bli största parti i franska EU-valet, enligt en vallokalsundersökning..

DI - 1 timme sedan

Parlamentet tappar makt – kohandel i korten

Tiden då konservativa och socialdemokrater tillsammans styrde EU är definitivt förbi.  De tvingas nu söka stöd från andra grupper. Det skapar ett mer svårstyrt – och mer flexibelt – EU.

DI - 1 timme sedan

Socialdemokratisk framgång i Finland

De finländska Socialdemokraterna fortsätter sin framgångsvåg. Partiet gick fram rejält i söndagens EU-val - men misslyckades med att bli största parti..

DI - 1 timme sedan

Rysarkväll väntar för EU-kramande Liberalerna

När Liberalerna omfamnar EU och vill ha mer, tycks svenska folket mer tveksamma till detsamma. I opinionen har partiet dallrat kring 4-procentspärren och risk finns att de förlorar sina två mandat..

DI - 1 timme sedan

Lööf: ”Jag är jättenöjd om vi ökar”

Centerpartiet överraskade i riksdagsvalet förra året. Partiet tog hem 8,61 procent av rösterna – från 6,11 procent 2014. När centerpartisterna samlas för valvaka på Brunkebergstorg i Stockholm hoppas de på en lika stor framgång i EU-valet..

DI - 1 timme sedan

Grön våg i Europa – flera partier framåt

Gröna partier ser ut att ha gjort ett bra val i Europa. Partiet har noterat stora framgångar i flera viktiga länder. Det kan göra partigruppen till en maktfaktor i det nya EU-parlamentet..

DI - 2 timmar sedan

S-seger i Nederländerna

EU-kommissionären Frans Timmermans verkar vara ett rejält vallokomotiv. Han har hjälpt det socialdemokratiska partiet i Nederländerna att närapå fördubblas..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.