Barometern > Nyheter

Tuesday, 21 May, 21:25

Barometern - 15 maj 19 kl. 13:20

Folkrörelsearkiv upphörTorsås kommun stänger arkivet på Mariahemmet för föreningarna. Nu måste de hämta sitt material..
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Mariahemmet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Folkrörelsearkiv, upphör
Barometern - 31 maj 18 kl. 12:00

Kommunen bidrar till folkrörelsearkiv

Tidigare i våras inkom en ansökan från Folkrörelsearkivet för mellersta Kalmar län om bidrag från Högsby kommun. Nu har politikerna sagt ja..

Världen Idag - 25 jun 15 kl. 00:00

Kristna aktörer kräver att Israels blockad upphävs

SKR:s ekumeniska följeslagarprogram har förstärkt närvaron i byn Susiya på södra Västbanken efter en vädjan från Kyrkornas världsråd. Byn, med 450 invånare, "hotas i strid med folkrätten av demolering och invånarna hotas samtidigt av tvångsförflyttning, sedan ett beslut i maj av Israels högsta domstol", skriver SKR i ett pressmeddelande. Samtidigt sänder nu SKR tillsammans med Diakonia, Svenska kyrkan och Kvinna till Kvinna ett brev till Margot Wallström inför kommande möten.

Jönköpingsnytt - 25 okt 12 kl. 11:14

Sprudlande 60-talsfest på Rigoletto i helgen

På lördag bjuds det på popgala i Rigolettos lokaler. "Många minns Riggo som ett dansställe, och det är nog dans som många hoppas på", säger Lars Östwall vid Jönköpings läns folkrörelsearkiv som håller i musikevenemanget..

SmålandsPosten - 12 nov 16 kl. 14:30

Arkivet öppnade upp sitt innersta

Är du nyfiken på vad som finns i gömmorna i Kalmar folkrörelsearkiv. Då ska du ta och åka dit någon dag. Här finns nämligen 800 hyllmeter fulla av föreningars anteckningar, verifikationer, brev och ett och annat sekretessbelagt dokument..

Sydsvenskan - 21 sep 14 kl. 05:30

Tänk på Gaza, Lady Gaga

Det var ”en spektakulär psykotisk kabarét”. Som ”sex utan kärlek, i ordets bästa bemärkelse”. Haaretz recenserade Lady Gagas konsert i Tel Aviv förra lördagen och man förstår att det måste ha varit en fantastisk upplevelse.

Politikerbloggen - 20 nov 12 kl. 10:30

- Sverige måste våga gå före och stödja palestinierna, Carl Bildt!


DEBATT. Sverige måste våga gå före och stödja palestiniernas strävanden om att få ett eget land baserade på 1967 års gränser och att i FN rösta för att Palestinas status uppgraderas. Det skriver Bodil Ceballos (MP) på TV4/Politikerbloggen.

BT - 08 okt 14 kl. 10:19

Huvudlöst att erkänna palestinsk stat

I fredags fick Sverige en ny regering, med åtföljande ny regeringsförklaring. Här finns en mängd inrikespolitiska inslag som kommer att analyseras av partier och kommentatorer. Men det största frågetecknet gäller Sveriges överraskande nya internationella hållning.

YLE - 10 apr 15 kl. 07:38

Drömmen om Ingermanland

Olga Russkij är en återflyttad ingermanländare, som i dag bor i Helsingfors. Hennes mamma var en av dem som tvingades lämna Finland efter vapenstilleståndsavtalet 1944, då Finland skickade tillbaka 55 000 ingermanländare till Sovjetunionen. - Vår familj försökte slå sig ner i Estland efter kriget, berättar Olga.

Barometern - 11 sep 13 kl. 08:13

Vem för arvet efter Anna Lindh vidare?

Tio år har gått sedan dåvarande utrikesminister Anna Lindh mördades på varuhuset NK i Stockholm. Sverige blev därmed unikt i världen om att ha varit platsen för två ministermord, två gånger om hade centrala ministrar utan livvaktsskydd mördats i huvudstadens centrala kvarter.
I dag präglas diskussionen om Anna Lindh till stor del av om hon som parti­ledare hade kunnat vända Socialdemokraternas till­bakagång i Sverige.

Barometern - 11 sep 13 kl. 08:13

Vem för arvet efter Anna Lindh vidare?

Tio år har gått sedan dåvarande utrikesminister Anna Lindh mördades på varuhuset NK i Stockholm. Sverige blev därmed unikt i världen om att ha varit platsen för två ministermord, två gånger om hade centrala ministrar utan livvaktsskydd mördats i huvudstadens centrala kvarter.
I dag präglas diskussionen om Anna Lindh till stor del av om hon som partiledare hade kunnat vända Socialdemokraternas tillbakagång i Sverige.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 30 minuter sedan

Dalkurd lämnade botten på Stora Valla

Barometern - 45 minuter sedan

"La scandaleuse" skäms inte för det förflutna

För tio år sedan var Zahia Dehar medelpunkten i en av fransk fotbolls största skandaler någonsin. Spelarna Franck Ribéry och Karim Benzema stod åtalade för att ha haft sex med Dehar, som var minderårig prostituerad. Händelserna ledde till att Dehar i franska medier kallades "la scandaleuse"..

Barometern - 1 timme sedan

Misshandlade 25-åringen har tvingats flytta efter hoten

25-åringen som blev misshandlad utanför Rasta har tvingats ändra hela sitt liv efter händelsen. Det berättade han om under rättegångens andra dag..

Barometern - 1 timme sedan

Vindheim klar för Sparta Prag

Barometern - 1 timme sedan

FN-sändebud vill stoppa vapen till Libyen

Barometern - 1 timme sedan

Alingsås utjämnade SM-finalen

30 mål framåt senast – då blev det förlust. Åtta mål färre framåt nu – då blev det seger. Alingsås utjämnade SM-finalen mot Sävehof efter 22–16 på bortaplan i en målsnål andra final..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.