Nyan > Svenskfinland

Thursday, 23 May, 00:42

Nyan - 15 maj 19 kl. 13:34

Treskiftesschemat kan ha äventyrat vården– ÅMHM konstaterar att det på basen av de fakta som framkommit i ärendet inte kan uteslutas att införandet av treskiftesschema kan ha påverkat klientens/patientens rätt till god vård i enlighet med klientlagen och patientlagen. .
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Åmhm

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Treskiftesschematkan ha , äventyrat, vården
Expressen - 24 feb 17 kl. 13:16

Hattandet och revirkrigandet har äventyrat patientsäkerheten

Förstatliga sjukvården.Hattandet och revirkrigandet inom 21 landstingsområden har äventyrat patientsäkerheten länge nog. Orsakat lidande.

YLE - 09 apr 14 kl. 04:00

Ekenäs sjuktransport: Bilarna är inte i dåligt skick

Ekenäs sjuktransport, som sköter bland annat den akuta sjukvården i Ingå och Raseborg, har fått kritik. En del av den gäller bilarnas dåliga skick. Dennis Beilinson är operativ chef på Ekenäs sjuktransport.

YLE - 24 apr 13 kl. 15:50

Datastrul äventyrade inte patientsäkerhet

Enligt ledningen för Helsingfors- och Nylands sjukvårdsdistrikt har man inte påträffat fall, där problemen med datasystemet vid radiologiska avdelningen skulle ha äventyrat patientsäkerheten. Nära ögat-situationer har uppstått, medger chefsöverläkaren Markku Mäkijärvi: - Det har uppstått situationer där det har varit nära att nånting kunde ha hänt patienten, men det har inte hänt. Vi har rapporterat om 10, 15 fall där det har uppstått en situation som skulle ha kunnat äventyra vården i värsta fall, säger Mäkijärvi.

Skånskan - 01 mar 19 kl. 10:07

Åtalas för planstormning – riskerar 24 000 i böter

Malmö/sport Den man som sprang in på planen ifrån Malmöklacken under finalen i Svenska cupen mellan Djurgården och Malmö FF i maj förra året riskerar dagsböter på totalt 24 000 kronor. Den 10 maj förra året möttes Djurgårdens IF och Malmö FF på Tele2 arena i Stockholm för final i Svenska Cupen. En final som Djurgården enkelt vann med 3-0 men som kom att kantas av en händelse i slutminutrarna när frustrerande skåningar hoppade in på planen från Malmöklacken och kastade in flera bengaler.

SmålandsPosten - 24 okt 13 kl. 07:17

Om konsten att skriva begripligt

I värmländska Torsby anslog kommunen nyligen 350 000 kronor för att politiker och tjänstemän ska lära sig att skriva så att medborgarna förstår. ? Det händer titt som tätt att folk inte begriper vad vi skriver, sa Håkan Laack (S), kommunalråd i Torsby till P 4 Värmland.

HBL - 13 dec 14 kl. 23:37

Farhågorna måste tas på allvar

Frihandelsavtalet som EU och USA förhandlar om debatteras mycket. Det handlar om stora värden – ekonomiska men också demokratiska.Den senaste veckan har TTIP som står för Transatlantic Trade and Investment Partnership – alltså frihandelsavtalet mellan EU och Förenta staterna – fått mycket offentlighet.

HBL - 10 jan 15 kl. 21:11

Unga stal buss i Reso

Ett sällskap på sex unga män stal en buss från ett bussgarage i Reso i Egentliga Finland på fredagskvällen. En 18-åring, som hade personbilskörkort, satte sig bakom ratten.Sällskapet plockade upp ytterligare tre minderåriga passagerare i Reso och Nådendal och satte sedan kurs mot Rymättylä.

Skånskan - 21 jun 16 kl. 14:42

Oskicklig läkare riskerar bli av med legitimationen

Nyheter Dålig stresstålighet, svårbegriplig journalföring och en oförmåga att komma med rätt behandling för basala åkommor. Det är bara några av anledningarna till att IVO nu vill ta ifrån den skånska läkaren hennes legitimation.Listan av brister i läkarens arbete som listas i  Inspektionen för vård och omsorg, IVO:s, anmälan av läkaren till Hälsovårdens sjuk- och ansvarsnämnd, HSAN är lång och landar i att man gör bedömningen att hon varit ”grovt oskicklig vid utövningen av sitt yrke” och att hennes läkarlegitimation därmed bör återkallas.

Nyan - 11 dec 18 kl. 10:09

Polisen letar uppgifter om bilist

Polisen vill ha uppgifter om en avkörning som ägt rum i Västernäs på måndagen samt beskrivningar av föraren.  
Det var på måndagskvällen som polisen vid 18.30 tiden fick larm om en avkörning vid Baltichallen, Västernäs.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 5 timmar sedan

Lyxkryssare till Mariehamn

Lyxkryssaren m/s Star Breeze från Windstar Cruises kommer till Mariehamn på torsdag och ligger vid kaj mellan klockan 11 och 19. Fartyget har cirka 200 passagerare, som erbjuds åka på bussutflykt på landsbygden, cykla i grupp, promenera eller åka shuttle buss till centrum och till Sjökvarteret. – Som vanligt hälsas kryssningsgästerna med musik, och i terminalen får de chansen att köpa eller få tips om åländska souvenirer som även kan köpas nere i centrum, berättar Gunilla Karlsson, som ansvarar för kryssningsbesöken.

Nyan - 6 timmar sedan

Nyan nekas handling från fastighetsverket

Landskapsregeringen har beslutat hemligstämpla en handling som Nya Åland begärt att få. Handlingen är det svar som landskapets fastighetsverk gett till landskapsregeringen i den utredning som gjorts om misstankar om jäv och andra missförhållanden inom fastighetsverket i samband med upphandlingar. Landskapsregeringen har beslutat att hemligstämpla handlingarna och motiverar detta med att de innehåller känsliga uppgifter om enskilda personer och uppgifter som är att betrakta som företagshemligheter.

Nyan - 7 timmar sedan

Slutspurt i logotävling

På självstyrelsedagen presenteras tre utvalda förslag i logotävlingen Åland 100, därefter får allmänheten rösta på hemsidan regeringen.ax till och med 16 juni, och vinnaren offentliggörs den 18 juni. Inkommande fredag klockan 15.

Nyan - 9 timmar sedan

”Musik, glad stämning och vackert väder”

Åland Pride går av stapeln mellan den 27 och 31:a augusti och redan i går kunde arrangörerna presentera ett digert schema. .

Nyan - 11 timmar sedan

Brändö-missnöje med turlistor

Brändö kommun är inte nöjd med de föreslagna turlistorna för Åva-Osnäs från och med första september. Därför har man nu lämnat in en skrivelse till landskapet. .

Nyan - 11 timmar sedan

Personbil körde på traktor bakifrån i Hammarland

En personbil med fem personer i körde in i en traktorharv på Hammarlandsvägen, i höjd med Långträsk på onsdagseftermiddagen. – Det var i samband med sväng, säger räddningsinspektör Thomas Mattsson vid landskapets alarmcentral. Traktorn, som drog en harv, hade saktat ner för att svänga av när personbilen körde in i ekipaget bakifrån.

Nyan - 13 timmar sedan

Hundra år av rekord och jubel

I sommar fylls specialsalen i Ålands kulturhistoriska museum av idrottshistoria i form av bilder, texter, idrottsredskap och sportdräkter. .

Nyan - 14 timmar sedan

Gudingens hiss anpassas

Hissen ombord på skärgårdsfärjan Gudingen anpassas nu för rörelsehindrade. Därför kan hissen för tillfället enbart användas i undantagsfall. ”Vänligen meddela besättningen om du är rörelsehindrad så ordnar de att hissen kan köras.

Nyan - 15 timmar sedan

Nilsson och Finland vann

Anton Nilsson ser ut att bli ålänningarnas favorit i söndagens EU-val. .

Nyan - 16 timmar sedan

Bygglov för Dennis i Sittkoff

Dennis Jansson bekräftar att de har fått bygglov för sin planerade ombyggnad av Sittkoffgallerian. – Vi håller på att skära upp ett antal hål i väggarna mot söder, och planerar innergården, säger Dennis Jansson. – Vi berättar mer i sinom tid, men vi jobbar på att bli klara till sommaren.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.