Dagen > Nyheter

Friday, 24 May, 01:23

Dagen - 15 maj 19 kl. 11:48

NU kan du ladda din elbil vid kyrkanSvenska kyrkan i Huddinge vill värna Skapelsen – och sätter upp laddstolpar för elbilar..
Läs mer på Dagen
Läs mer om:
Huddinge, Skapelsen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: NU kan du laddadin , elbilvid , kyrkan
Cornucopia - 31 maj 18 kl. 15:12

Fortfarande inte betalat för elbilsladdning - trots fyra veckor med elbil

Det har blivit en del tjänsteresor den senaste veckan - både till Åmål i lördags och sedan Karlstad-Storfors och hem igen. Allt utan att än så länge betalat för elbilsladdning och med fortsatt noll räckviddsångest.
Helt gratis, men onödig, laddning i Åmål.

Nyan - 19 maj 17 kl. 08:00

Möjligt ladda elbil gratis

Ålands första elbilsladdare är nu igång vid Stallhagen i Finström, servicen är gratis.

– Stallhagen ingår nu i ett nätverk av destinationsladdare som drivs av amerikanska Tesla, där man vill sätta ut laddstationer på destinationer där många besökare rör sig, sägs i ett pressmeddelande.

På plats finns nu både laddare för Teslas egna bilmodeller, och en standardiserad laddare som passar elbilar från andra tillverkare.

Nya Wermlands Tidningen - 13 dec 17 kl. 06:00

Här kan man ladda elbil

Så har de första publika laddstationerna för elbilar invigts i Degerfors. Degerfors energi AB har fått draghjälp från Naturvårdsverkets Klimatklivet i satsningen..

Barometern - 21 dec 18 kl. 16:34

Elfordon: Snart möjligt att ladda elbil vid Misterhults kyrka

Tack vare klimatinvesteringsstöd kan Misterhults kyrka snart ha två laddningspunkter för elfordon..

Cornucopia - 16 dec 18 kl. 12:39

82 mil med elbil på en dag

Under lördagen körde vi drygt 82 mil elbil, Sätila - Västerås och tillbaka. Nedan är en redogörelse för resan med detaljer.
Sveriges näst äldsta Tesla Supercharger-station är den i Arboga.

Dagens PS - 24 aug 18 kl. 15:01

Därför är det läge att gå över till elbil i höst

Nu i höst är det ett bra tillfälle att börja köra miljösmart. Det har aldrig varit så lönsamt och enkelt att gå över till eldrift som nu. Bättre räckvidd och det nya skattesystemet för bilar som har det lätt tungvrickande namnet Bonus Malus gör det extra fördelaktigt att köra elbil.

Cornucopia - 22 maj 18 kl. 09:15

Timmätning av elköp för elbil och solceller?

Med installerade solceller är elmätaren utbytt mot en timmätare, vilket gör att man kan ha maximalt rörligt elpris, prissatt och mätt per timme. Med solceller under högtaxa morgon och dagtid, samt elbilsladdning nattetid är min tanke att elkostnaderna kan sänkas rejält.
Fjortonde maj, med elbilsladdning nattetid och solkraftproduktion dagtid.

Cornucopia - 26 sep 17 kl. 17:04

Elbil eller pluginhybrid?

I frågan om elbil så finns alternativet pluginhybrid, som blir billigare på grund av mindre batterikapacitet, trots att den även har en förbränningsmotor. Men när är en pluginhybrid egentligen bäst? Det hela landar i en analys av det egna körsträckebeteendet.

Cornucopia - 16 nov 18 kl. 11:05

Billig elbilsladdning i Säffle - 35 mil för elbil räcker fortfarande

Gårdagens föreläsningsresa till och från Säffle gick förstås utmärkt med elbil och även en ort med mindre än 10 000 invånare erbjuder tolv publika laddplatser. Även om de är belagda med avgift, så visade sig en av dem vara mycket prisvärd med en kostnad på under 1:- SEK per kWh.
Laddning i Säffle.

YLE - 01 dec 14 kl. 05:56

Här laddar du din elbil gratis

Elbilar är fortfarande ovanliga, men det finns redan tiotals laddningsplatser för elbilar i huvudstadsregionen. Idag är många av dem dessutom gratis. Nästa år ska laddplatser för elbilar utvecklas till en lönsam affärsverksamhet.

Cornucopia - 12 maj 18 kl. 11:30

Laddning elbil nattetid

I tisdags provade jag att sätta timern för att ladda lånebilen från Tesla nattetid, när risken för krock med hushållsbehoven är som lägst. Elförbrukning enligt nedan.
Elförbrukning tisdag - onsdag: laddning elbil nattetid.

Fler nyheter från Dagen

Dagen - 8 timmar sedan

"En katolsk politiker kan inte vara för abort"

Prästen och tidigare MUF-ordföranden Thomas Idergard ger sig in i EU-valsdebatten om abort. Katoliken Sara Skyttedal (KD) trolig måltavla för kritiken..

Dagen - 8 timmar sedan

Pengar finns – men givandet minskar inom Equmeniakyrkan

– Vill inte hamna ett läge som kräver drastiska beslut framöver, säger kyrkoledaren Lasse Svensson till Dagen..

Dagen - 10 timmar sedan

"Du är Sveriges Moder Teresa"

"Ängeln på Malmskillnadsgatan" mötte påven i Rom och fick ett nytt smeknamn av honom..

Dagen - 13 timmar sedan

"Du är Sveriges Moder Theresa"

Ängeln på Malmskillnadsgatan mötte påven i Rom och fick ett nytt smeknamn av honom..

Dagen - 13 timmar sedan

Träden och teologin

Den kristna traditionen har anklagats för att legitimera en roffarmentalitet på jordens resurser, men Andreas Nordlander går längre tillbaka och hittar en djupare kristen syn på skapelsen..

Dagen - 13 timmar sedan

Ofattbart läge för världen

För snart ett år sedan brann Sveriges skogar. Den ovanliga, för att inte säga onaturliga, sommarhettan och den långvariga torkan gjorde stora arealer av skog till tändved..

Dagen - 14 timmar sedan

Har vi missat något?

Känner du till en konferens eller kampanj som vi inte fått med i sammanställningen? Tveka inte att höra av dig till oss på livsstil@dagen.se med tips.

Dagen - 15 timmar sedan

New Wine-konferensen vill betjäna kristenheten

Församlingen, världens ljus är temat för New Wines sommarkonferens. Hela kristenheten bjuds in till evenemanget som ska rusta för framtiden..

Dagen - 15 timmar sedan

”Här har man konstant samtal med människor”

Till Hillsong Summercamp kommer ungdomar från olika bakgrund, olika länder och med olika hudfärg men med ett och samma mål – att få möta Jesus..

Dagen - 15 timmar sedan

Sensommarfestivalen får besök av Ljungblahd

Pingstkyrkan i Klöverträsk i Norrbotten vill göra gott för hela bygden. För sjätte året i rad anordnar man Sensommarfestivalen, som har blivit en betydelsefull träffpunkt för såväl kyrkan som byn..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.