SR > Nyheter

Saturday, 25 May, 00:58

SR - 15 maj 19 kl. 13:16

Långvarig psykisk ohälsa sätter press på vårdenDen psykiska ohälsan bland barn och unga fortsätter öka. 30 procent av de unga som fick diagnosen och depression eller ångestsyndrom 2008 hade behov av psykiatrisk vård 10 år senare..
Läs mer på SR

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Långvarig, psykisk, ohälsa, sätter, press, vården
Vimmerby Tidning - 01 feb 18 kl. 11:00

Eivors kamp mot psykisk ohälsa fortsätter

Eivor Johansson brinner för att hjälpa människor med psykisk ohälsa. Därför anordnar hon för andra gången en föreläsningsserie på Ejagården utanför Vena och har bjudit in experter inom mindfulness och självmedkänsla..

Sydsvenskan - 15 maj 19 kl. 09:19

Många lider av långvarig psykisk ohälsa

Den psykiska ohälsan fortsätter att öka och framför allt bland barn och ungdomar. Trots att fler får vård och behandling fortsätter köerna att växa, skriver Socialstyrelsen. I en ny utvärdering konstaterar myndigheten också att den psykiska ohälsan risk.

Helsingborgs Dagblad - 15 maj 19 kl. 09:19

Många lider av långvarig psykisk ohälsa

Den psykiska ohälsan fortsätter att öka och framför allt bland barn och ungdomar. Trots att fler får vård och behandling fortsätter köerna att växa, skriver Socialstyrelsen. I en ny utvärdering konstaterar myndigheten också att den psykiska ohälsan risk.

UNT - 15 maj 19 kl. 09:19

Många lider av långvarig psykisk ohälsa

Den psykiska ohälsan fortsätter att öka och framför allt bland barn och ungdomar..

Västerbottens Folkblad - 21 apr 14 kl. 23:00

Så kan arbetet med psykisk hälsa fortsätta

Brukarinflytandet och informationsinsatserna måste stärkas i arbetet med psykisk ohälsa skriver företrädare för kampanjen Hjärnkoll. I samband med att den nationella kampanjen Hjärnkoll avslutas i slutet av året behöver kommuner, regioner och landsting ta över stafettpinnen. Detta säkrar att arbetet med att förbättra attityder och motverka diskriminerande beteenden till personer med psykisk ohälsa fortsätter.

YLE - 10 mar 17 kl. 17:50

Psykisk ohälsa inom idrotten stort men osynligt problem – Hanna gick in i väggen

Nästan en tredjedel av svenska elitidrottare har lidit av psykisk ohälsa under karriären. Ändå talas det knappt om ämnet. För Hanna Rintamäki tog det stopp hösten 2015.

SmålandsPosten - 21 jul 14 kl. 06:39

Stora personalgrupper hot mot psykisk hälsa i Kronoberg

?Många kommuner behöver­ förbättra sina insatser för att motverka psykisk ohälsa hos den egna personalen. En färsk undersökning från Hjärnkoll visar att för många anställda per chef och frånvaro av viktiga rutiner är vanliga brister.

Skånskan - 11 jan 19 kl. 05:00

Vårdcentral tar krafttag mot psykisk ohälsa

ESLÖV Det råder pionjäranda på vårdcentralen Tåbelund. Där ska man sjösätta ett nytt arbetssätt för att hjälpa patienter med psykiska besvär.
På andra håll har man sett att det nya arbetssättet lett till nästan en halvering av sjukskrivningar bland patienterna.

Magazin24 - 01 nov 12 kl. 12:16

Samverkan för barn med psykisk ohälsa

Ett bra samarbete mellan landstinget och kommunerna ska ge barn med psykisk ohälsa bättre hjälp. Så resonerade landstingsstyrelsen när de i onsdags godkände en överenskommelse om samverkan kring barn och unga med psykisk ohälsa. ?

Kristianstadsbladet - 20 okt 14 kl. 09:22

Sprid inte fördomar om psykisk ohälsa

Foto: Ingvar Karmhed/TT
Replik till ledarskribentens Carolin Dahlmans ledare ”Var en vän, fika med Sven”, 30/9.
Kristianstadsbladets ledarskribenter är ofta på hugget att ifrågasätta andras allmänbildning och stämpla människor som okunniga. Då borde man som läsare kunna förvänta sig viss anständighet och kunskap hos ledarskribenter som ger sig in i olika ämnen.

Fler nyheter från SR

SR - 2 timmar sedan

Abortfrågan fick slutdebatten att hetta till

Klimat, migration och sociala frågor stod i centrum i SVT:s slutdebatt mellan toppkandidaterna till EU-valet – men det var abortfrågan som fick debatten att hetta till..

SR - 4 timmar sedan

Fler använder sociala medier

Svenskarna använder allt mer digitala medier. Fler använder social medier, flera lyssnar på radio via internet och fler tittar på strömmad tv. Samtidigt går boken mot strömmen..

SR - 5 timmar sedan

Katalanska politiker uteslutna

I Spanien har fyra separatistiska politiker från Katalonien, som svors in i parlamentet i tisdags, nu tvingats lämna sina poster under tiden som rättsprocessen pågår emot dem..

SR - 6 timmar sedan

Explosion på gågata i Lyon

I Frankrike har en explosion inträffat på en gågata i staden Lyon i södra delen av landet, rapporterar AFP..

SR - 7 timmar sedan

Stopp i tågtrafiken mellan Malmö och Stockholm

Ett signalfel mellan Tjörnarp och Stehag i Skåne stoppar tågtrafiken på sträckan sedan klockan 15:58..

SR - 7 timmar sedan

Boris Johnson favorit i jakten på ersättare

I Storbritannien meddelade premiärminister Theresa May i dag att hon avgår som partiledare den sjunde juni. Hon sitter kvar som premiärminister till dess att hennes ersättare är vald i slutet på juli..

SR - 8 timmar sedan

XXL:s vd avgår efter kontroversiella uttalanden

Sportkedjan XXL:s Sverige-vd avgår. Detta efter att flera kontroversiella uttalanden från hans Facebook-konto uppmärksammats..

SR - 8 timmar sedan

Homosexuella relationer förblir olagliga i Kenya

Kenyas högsta beslutande domstol röstade nej till att legalisera samkönade relationer..

SR - 9 timmar sedan

Terrordömd släppt ur häktet

Hovrätten häver häktningen av den man som dömts till sju års fängelse för att ha förberett ett terrorattentat i Sverige..

SR - 9 timmar sedan

Ny smällare kastades mot Jimmie Åkesson

En smällare kastades i närheten av Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson under ett framträdande i Tranås rapporterar tidningen Expressen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.