PrivataAffärer > Ekonomi

Sunday, 26 May, 05:32

PrivataAffärer - 15 maj 19 kl. 13:00

Så tolkar du bostadsprisstatistikenVad är det som skiljer olika bostadsmätningar och statistik från varandra? Även när statistiken omfattar samma tidsperioder skiljer de sig åt rent siffermässigt. Vilken kan man lita på? – Svensk Mäklarstatistik bygger på faktiska bostäder, det vill säga bostadsrätter och småhus som är sålda under senaste månaden, förklarar Erik Wikander. Valueguards index bygger däremot på helt andra förutsättningar, vilket gör att utfallet skiljer sig åt även när statistiken gäller samma månad.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Mäklarstatistik, Erik Wikander, Valueguards Housing Index, Valueguards, Sverige, KTH, OMX, Lantmäteriet, Valueguard, Stockholm, Tidigare, Mäklarstatistiken, SCB

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , tolkardu , bostadsprisstatistiken
YLE - 06 okt 15 kl. 19:02

Brist på tolkar i arabiska

Behovet av arabiska tolkar har ökat i och med att allt fler asylsökande anländer till Finland. Just nu finns det inte tillräckligt många tolkar som behärskar språket och som har kompetens att agera som tolk. Företagen som förmedlar tolkningstjänster försöker rekrytera fler arabiska tolkar, men upplever att det är svårt att hitta kompetenta personer.

YLE - 14 dec 16 kl. 05:12

Plan B för Seinäjoki funkar inte - det är brist på tolkar

Tolkar ska användas för att se till att svenskspråkiga får vård på sitt eget språk om personalen vid sjukhuset i Seinäjoki inte klarar av det. Men det kan vara svårt att hitta en tolk på kort varsel, säger Gun-Viol Vik som är lektor i tolkning vid Vasa universitet. - Det är inte speciellt enkelt att få fram kompetenta tolkar mellan finska och svenska för så här krävande arbetsuppgifter.

YLE - 25 maj 16 kl. 11:05

Brist på utbildade tolkar

Allt fler tolkar behövs i samhället. På tolktjänsten Mokoma i Närpes, som egentligen sysslar med teckenspråkstolkning, har det på senare tid kommit fler och fler förfrågningar om tolkning också mellan muntliga språk. Yrkesakademin i Österbotten är den enda utbildaren där man kan ta yrkesexamen för kontakttolk på svenska i Finland.

YLE - 22 feb 17 kl. 06:13

Tolk under födslar vanligare – "Problematiskt om mannen tolkar då vissa saker är tabu"

Det blir allt vanligare att en tolk behövs på förlossningssjukhusen i huvudstadsregionen och nu ska ett journummer för tolkning tas i bruk. Det är vanligt att släktingar eller mannen fungerar som tolk, en lösning som inte är helt problemfri. - Flera gånger i veckan kommer det föderskor som talar ett språk som personalen inte kan, säger barnmorskan Mariette Pontán vid Barnmorskeinstitutet i Helsingfors.

Kristianstadsbladet - 14 okt 13 kl. 19:23

Danmark: Afghanska tolkar får avslag


Hittills har ingen av danska försvarets afghanska tolkar fått asyl i Danmark, visar försvarsmaktens hemsida på internet.Totalt har 67 personer som tolkat åt danskarna sökt asyl via ambassaden i Kabul. Asylansökningar från elva personer har behandlats hittills; ingen har fått ja.

BT - 14 okt 13 kl. 19:26

Danmark: Afghanska tolkar får avslag

Hittills har ingen av danska försvarets afghanska tolkar fått asyl i Danmark, visar försvarsmaktens hemsida på internet. Totalt har 67 personer som tolkat åt danskarna sökt asyl via ambassaden i Kabul. Asylansökningar från elva personer har behandlats hittills; ingen har fått ja.

Skånskan - 23 aug 18 kl. 16:49

Tolkar föreslås få höjt arvode

eslöv Eslöv är på väg att höja arvodena till sina tolkar – för att kunna behålla dem.Tolkförmedlingen i Eslövs kommun förmedlar för närvarande tolkar i 101 olika språk till enskilda personer. Antalet uppdrag ökar och det har blivit svårare att rekrytera nya tolkar på grund av ökad konkurrens från andra kommunala och privata tolkförmedlingar där arvodena ofta är högre, enligt serviceförvaltningen på Eslövs kommun.

Helsingborgs Dagblad - 22 jan 15 kl. 16:25

Dåliga tolkar hotar rättssäkerheten

Var tredje tolk som anlitas i en domstol saknar auktorisation, skriver Statskontoret i ett pressmeddelande. När tolkens kunskaper inte är kollade genom att personen genomfört och klarat Kammarkollegiets kunskapsprov innebär det att risken för fel ökar och att den enskildes rättssäkerhet hotas.Att så många tolkar i domstol inte är auktoriserade, trots att de enligt lagen så långt som möjligt bör vara det, beror på att det råder brist på auktoriserade tolkar i Sverige.

Sydsvenskan - 22 jan 15 kl. 16:25

Dåliga tolkar hotar rättssäkerheten

Var tredje tolk som anlitas i en domstol saknar auktorisation, skriver Statskontoret i ett pressmeddelande. När tolkens kunskaper inte är kollade genom att personen genomfört och klarat Kammarkollegiets kunskapsprov innebär det att risken för fel ökar och att den enskildes rättssäkerhet hotas.Att så många tolkar i domstol inte är auktoriserade, trots att de enligt lagen så långt som möjligt bör vara det, beror på att det råder brist på auktoriserade tolkar i Sverige.

Kristianstadsbladet - 22 apr 14 kl. 06:01

Tolkar som slutat får inget skydd


Det svenska försvaret tar inget ansvar för de tolkar som tidigare arbetat för den svenska Afghanistanstyrkan. Det skydd försvaret utlovat gäller endast de tolkar som fortfarande är anställda, rapporterar Ekot i Sveriges Radio. - Vi har ju arbetsgivaransvaret för dem som är anställda.

BT - 22 apr 14 kl. 06:01

Tolkar som slutat får inget skydd

Det svenska försvaret tar inget ansvar för de tolkar som tidigare arbetat för den svenska Afghanistanstyrkan. Det skydd försvaret utlovat gäller endast de tolkar som fortfarande är anställda, rapporterar Ekot i Sveriges Radio. - Vi har ju arbetsgivaransvaret för dem som är anställda.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - Igår: 15:03

Mäklare: Restriktiva banker bromsar bomarknaden

Det visar en undersökning bland mäklare som bostadssajten Hemnet gjort och som Nyhetsbyrån Direkt tagit del av. ”Det är intressant att notera att det fortsatt är en relativt stor andel som tycker att det blivit svårare att sälja bostäder jämfört med för ett år sedan. Marknaden förra våren var ganska utmanande.

PrivataAffärer - Igår: 15:01

Tydliga samband mellan fondflöden och betyg

Det senaste året har 8,8 miljarder euro netto flödat in i nordiska fonder med betyget fem stjärnor och 2,8 miljarder in i fonder med fyra stjärnor. Samtidigt noteras nettoutflöden om totalt 10,3 miljarder euro för nordiska fonder med betygen 1-3. Klart störst utflöden, 6,3 miljarder, märks för trestjärniga fonder.

PrivataAffärer - Igår: 13:57

Stort skattefel för reseavdraget

Under perioden 2014-2016 var skattefelet för reseavdrag till och från jobbet 1,8 miljarder kr, enligt en ny rapport från Skatteverket. De flesta som yrkar reseavdrag har kostnader för resa med bil. Reseavdraget är det avdrag som yrkas av flest privatpersoner i deklarationen.

PrivataAffärer - Igår: 11:33

Hernhag: Fyra intressanta aktier som tagit stryk i rekylen

Missa inte Marcus nya bok: Häromdagen kom Marcus femte aktiebok ut - ”Att lyckas med aktiesparande”. Boken är skriven tillsammans med Jan Sterner och är något av en guide in i aktiernas underbara värld. En enkel väg till klokt långsiktigt sparande och till ett rikare liv.

PrivataAffärer - Igår: 11:02

Trading Direkt: Börsen, teknisk analys och den svenska kronan

Aktier/bolag som nämns utöver tekniska analyser: Ossdsign Tobbe Rosén tekniska analyser: Nordea, Handelsbanken, SEB, Swedbank Index: OMXS30, S&P500 Tittarönskemål: SCA, Patriot One Technologies, Ortivus B, Itech, Kontigo Care, ÅAC, Kindred, Litium, Genovis, Aspire Global, Stillfront, Castellum, Kappahl, Stora Enso, ISR Holding, Telia, Gravity, Enquest  .

PrivataAffärer - Igår: 10:22

Medicinteknikbolaget Mentice mot First North

Erbjudandet förväntas omfatta dels en nyemission på 82 miljoner kronor och dels befintliga aktier i Mentice om 299 miljoner kronor som erbjuds av säljande aktieägare. Det framgår av ett pressmeddelande. Erbjudandet väntas genomföras till priset 49 kronor per aktie, vilket motsvarar ett totalt marknadsvärde på bolagets aktier om 1.

PrivataAffärer - Igår: 10:07

Elva stabila sommaraktier

Det är i IG:s morgonrapport som Hansén konstaterar att Stockholmsbörsen hittills följt säsongsmönstret med stigande utveckling inför vårens utdelningar och svagare utveckling efter kupongerna. ”Givetvis har den eskalerande handelskonflikten inneburit att investerare blivit försiktigare. Men rekylen i maj är också en konsekvens av en stark inledning på året och att man känner sig nöjd efter utbetalda kupongerna”, skriver han.

PrivataAffärer - Igår: 10:08

Credit Suisse: Ericsson gynnas av 5G-utvecklingen

Det, tillsammans med Ericssons solida position inom radio och positiva valutaeffekter, har lett till att Credit Suisse har höjt sina estimat för Ericsson för 2020. ”Vi tror att Ericsson kan väsentligt överträffa sina mål och konsensus för 2020”, skriver Credit Suisse i en analys där banken uppgraderar Ericssonaktien till outperform (neutral) och höjer riktkursen till 107 kr (90). Bankens estimat för Ericssons försäljning och rörelseresultat 2020 ligger 3 respektive 15 procent över konsensusestimatet i marknaden, och 7 respektive 19 procent högre än mittpunkten på Ericssons egna mål, enligt analysen.

PrivataAffärer - Igår: 10:14

Industrivärden ser potential i Volvo

”Vi har ökat i ett innehavsbolag som vi känner väl och som vi tror har en god långsiktig värdepotential, och därför tror vi att det är bra att addera det innehav vi redan har. Det är också ett sätt för att få en högre hävstång på det aktiva ägandet vi lägger ned i bolaget”, säger investmentbolagets kommunikationschef Sverker Sivall till Nyhetsbyrån Direkt. Industrivärden har köpt 6 miljoner A-aktier i Volvo för totalt 822 miljoner kronor, enligt en anmälan till Finansinspektionens insynsregister som blev offentlig på fredagen.

PrivataAffärer - Igår: 09:02

Så går det för Ossdsign i handelspremiären

Det svenska medicinteknikbolagets material sätter igång biologiska processer som skapar benvävnad hos patienter. Enligt bolaget var intresset för att investera i bolaget stort och erbjudandet tecknades till cirka 117 procent. Bolaget tillförs därmed cirka 151,3 miljoner kr före emissionskostnader.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.