PrivataAffärer > Ekonomi

Thursday, 23 May, 23:23

PrivataAffärer - 15 maj 19 kl. 13:12

Blankarna satsade fel i Fingerprint
Läs också: Förbättrat resultat för Fingerprint Fingerprint Cards minskade i första kvartalet förlusten på rörelsenivå till 1,9 miljoner kr, en stor förbättring jämfört med motsvarande kvartal i fjol då förlusten var hela 175 miljoner. Rapporten har fått aktien att rusa 30 procent som mest omsatta bolag på Stockholmsbörsen. Enligt Finansinspektionens blankningsregister, där alla positioner s
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Fingerprint, Cards, Stockholmsbörsen, Finansinspektionens, Fingerprints, JM, Intrum, Whale Rock Capital Management, Sylebra, SCGE, Parisfal

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Blankarna, satsade, feli , Fingerprint
Kristianstadsbladet - 18 maj 13 kl. 01:30

Malmöhotell satsade fel


Hotellen i Malmö satsade fel och reserverade tusentals rum inför Eurovision Song Contest (ESC). När finalen hålls står många hotellrum tomma, skriver Sydsvenskan.Redan i november förra året var det näst intill omöjligt att hitta lediga hotellrum i Malmö under ESC-veckan.

Expressen - 18 maj 13 kl. 07:48

Hotellen satsade fel - flera rum står tomma

MALMÖ. Hotellen i Malmö satsade fel och reserverade tusentals rum inför Eurovision Song Contest (ESC). När finalen hålls står många hotellrum tomma, skriver Sydsvenskan..

PrivataAffärer - 28 feb 17 kl. 06:58

Blankarna ökar i Fingerprint

Den senaste tidens skakiga kursresa för Fingerprint har fått flera aktörer att öka blankningspositionerna i aktien....

PrivataAffärer - 22 mar 17 kl. 20:20

Blankarna kvar i Fingerprint

Storblankarna i Fingerprint Cards ligger överlag kvar i sina positioner efter tisdagens vinstvarning från bolaget. Undantaget är Cadian som har minskat sin blankningsposition något....

Sydsvenskan - 18 maj 13 kl. 00:45

Hotellen satsade fel

Malmös hotell storsatsade och reserverade tusentals rum inför Eurovision song contest. På lördagen är det final ? och hotellrum står tomma..

Sydsvenskan - 18 maj 13 kl. 06:30

Tomma rum ? hotellen satsade fel

Malmös hotell storsatsade och reserverade tusentals rum inför Eurovision song contest. Ikväll är det final ? och hotellrum står tomma.

DI - 28 mar 17 kl. 17:57

Blankarna fortsätter att plocka hem vinsterna i Fingerprint

Kursraset i Fingerprint Cards har resulterat i att blankarna har börjat plocka hem miljonvinsterna. Fingerprint har ramlat ned från att vara börsens mest blankade bolag genom tiderna till att bli omsprunget av Intrum Justitia..

DI - 29 jan 18 kl. 18:13

Blankarna överger Fingerprint

Blankarna fortsätter att överge Fingerprint Cards efter förra veckans vinstvarning. Samtidigt ökar en storblankare i börsens numera mest blankade bolag enligt data från Holdings..

PrivataAffärer - 09 apr 19 kl. 10:00

Blankarna flockas åter kring Fingerprint

Fingerprint var länge storblankarnas favorit och många spekulerade i kursfall. Intresset var som störst under 2017 då som mest uppåt 18 procent av aktierna var blankade. Men sedan dess har intresset successivt svalnat.

DI - 17 mar 17 kl. 17:15

Fingerprint tangerar blankningsrekord

Blankarna vädrar blod i biometribolaget Fingerprint Cards. På fredagen tangerade Fingerprint det tidigare blankningsrekordet i Elekta.  .

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Förvaltare: Räkna med fortsatt indiskt börslyft efter Modis seger

Den främsta utmanaren, Kongresspartiet, ser ut att få drygt 50 platser. Sedan vallokalsundersökningen från i söndags som pekade i denna riktning har de indiska börserna och den indiska valutan stärkts. – Börsen kommer att reagera positivt på valutgången nu också, kanske inte lika starkt som vid valet 2014 då den indiska börsen steg 75 procent efter att Modi med hans parti BJP fått egen majoritet.

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Fredag kl 10: Aktiechatt med Marcus Hernhag

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Sandviks vd har köpt aktier för 1,5 miljoner

Läs också: Rosengren: Blir inte långvarig på Sandvik Köpet gjordes till en kurs om drygt 153 kronor och var således värt totalt lite mer än 1,5 miljoner kronor. Björn Rosengren ägde 89.755 aktier i Sandvik innan köpet, enligt ägardatatjänsten Holdings.

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Persson köper HM-certifikat för 150 miljoner

  Det framgår Finansinspektionens insynslista. Den 13 maj meddelande H&M att bolaget skulle lansera ett företagscertifikatsprogram i maj 2019. ”Certifikatmarknaden är en etablerad finansieringskälla för korta löptider upp till 12 månader.

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

Bli inte nollad av storbankerna

Enligt Svenska Bankföreningen har storbankerna en marknadsandel på 62 procent på inlåningsmarknaden i Sverige. Störst är Swedbank med en marknadsandel på 20 procent följt av Handelsbanken (18 procent), Nordea (13 procent) och SEB (12 procent). Men att kontospara hos dessa banker är ofta en usel affär.

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Morgan Stanley: Efter Kazakstan finns stöd för extra utdelning

Det skriver Morgan Stanley i en kommentar efter att Tele2 meddelat priset för avyttringen av sin andel i samriskbolaget i Kazakstan. Morgan Stanley anser att Kazakstan-avyttringen görs till en ”attraktiv värdering”. Tele2 får en ersättning om cirka 1,6 miljarder kr plus full återbetalning av ett aktieägarlån om cirka 2,1 miljarder kr.

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

Ny köprek från Nordea

Med nuvarande spelportfölj och alla spellanseringar de kommande åren anser Nordea att THQ:s tillväxt kommer att bli betydande. Enligt analysen finns det också en potentiellt enorm uppsida för THQ i rollen som en oberoende innehållsleverantör. THQ bedöms vara ett av de bäst positionerade gamingbolagen för att kunna dra fördelar av det pågående trendskiftet i branschen gällande streaming och abonnemangstjänster.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Dometic: Ökade marginaler och tillväxt från förvärv

Det skriver DNB Markets i en analys och inleder bevakning av Dometic med rekommendationen köp till riktkursen 110 kr. DNB skriver att de många ägarbytena, ofta från ett riskkapitalbolag till ett annat, sedan avknoppningen från Electrolux i början av 2000-talet har inneburit lite fokus på långsiktig effektivisering, vilket har resulterat i en fragmenterad produktion. Med den nuvarande ledningen menar DNB att detta kan komma att ändras och banken räknar med rörelsemarginalen kommer att stiga sekventiellt från 14,2 procent 2018 till 14,7 under 2019, för att ligga på 16,5 procent 2020.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Tekniska problem med börskurser

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

Var tredje letar billigare bostad om räntan höjs till 3 procent

I maj uppger 33 procent att de skulle leta en billigare bostad om bolåneräntorna steg till 3 procent, något ned från 38 procent i närmast föregående undersökning i februari. Det är vidare en lägre andel av visningsbesökarna som uppger att de skulle leta efter en bostad som var mer än 10 procent billigare. Nu säger 2 procent att de skulle leta efter en bostad som är mer än 10 procent billigare, om bolåneräntorna stiger till 3 procent, jämfört med 5 procent i februari.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.