Skånskan > Nyheter

Monday, 27 May, 07:44

Skånskan - 15 maj 19 kl. 12:50

Raljerar över politikernas alla klavertramp i ny revySVALÖV För första gången på många, många ska det spelas revy i Svalöv igen.
I början av nästa år är det dags för det första framträdandet.– Det här är hur spännande som helst och vi har verkligen ingen brist på uppslag. Inte minst på det politiska planet, säger David Lenander som kläckt idén tillsammans med Anders Clevestad, dramalärare på Fridhems folkhögskola. Redan ikväll, torsdag den 16 maj sätter man takten.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
SVALÖV För, Svalöv, David Lenander, Anders Clevestad, Fridhems, Revysällskap, Lenander, Clevestad, Folkets, Svalövs Teaterförening, Fridhem, Jönsson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Raljeraröver , politikernasalla , klavertrampi ny , revy
YLE - 01 jan 14 kl. 07:00

Revy på var och varannan österbottnisk scen

Sju österbottniska ungdomsföreningar har slagit fast datum för revypremiär och därtill finns några som inte har slagit fast det rätta datumet än. I Övermark har man inte spelat revy sedan 1998 men i år är det dags. Premiärdatumet är fastlaget till den femtonde mars men det är inte så säkert att premiären går av stapeln då.

YLE - 18 okt 14 kl. 09:00

En revy om smått och stort i Terjärv

Söisleis - ungefär så där ja eller på detta sätt - är Terjärv ungdomsförenings revy om små och stora lokala händelser, om vardagen i Österbotten. Revyn kan nu ses på Yle Arenan.Söisleis - en revy om smått och stort i Terjärv50 minuterSpela upp klipp på Arenan: Söisleis - en revy om smått och stort i Terjärv - I våra revyer brukar vi göra sketcher av händelser där folk känner igen sig själva, liksom om par som råkar bli osams, men också om politik eller globala fenomen, berättar Malin Westerlund, ordförande för Terjärv UF och revymedverkande sedan 2001.

BT - 29 dec 14 kl. 11:01

Dubbelt upp med revy när Borås firar nyår

Är stan stor nog för två nyårsrevyer? I vinter får den traditionella Boråsrevyn konkurrens av uppstickaren Sandras gott och blandat. Bäddat för revyduell – eller dubbel succé.

Skånskan - 08 aug 18 kl. 10:00

Sven med Svea tävlar i revy-SM

I veckan är det dags för revy-SM som i år avgörs i Halmstad. 350 revydelegater från hela landet kommer för att tävla i kategorierna sketch, lokalnummer, sång och musik, dans och rytm och monolog.
En av de tävlande i monologklassen är Arlövs egen revykung Kent Nilsson som kliver upp på scenen med sin Svea.

Kristianstadsbladet - 06 okt 11 kl. 21:01

Operett har blivit revy

Revy går precis lika bra som operett. Det tycker åtminstone Anna-Brita och Sven-Erik Ohlsson från Ankhult som sett varenda föreställning med Björn Forsbergs ensemble de senaste 15 åren.
- Det handlar om att man ska få dra lite på smilbanden.

Kristianstadsbladet - 09 okt 14 kl. 09:39

Tomas von Brömssen gör ny revy


"Tomas sista revy". Så heter en ny föreställning med Tomas von Brömssen på Lisebergsteatern i Göteborg i början av nästa år. Om det verkligen blir hans sista är dock, namnet till trots, inte hugget i sten.

Trelleborgs Allehanda - 09 okt 14 kl. 09:39

Tomas von Brömssen gör ny revy


"Tomas sista revy". Så heter en ny föreställning med Tomas von Brömssen på Lisebergsteatern i Göteborg i början av nästa år. Om det verkligen blir hans sista är dock, namnet till trots, inte hugget i sten.

Skånskan - 17 nov 15 kl. 12:47

Ny revy ersätter Croque Monsieur

Kultur och Nöje Malmö Stadsteater har idag beslutat att lägga ned revyn Croque Monsieur. Istället sätter man upp en ny revy.– Vi tar starkt avstånd från K Svenssons uttalande och vi måste nu vidta åtgärder som vi inte alls var beredda på då vi hade repetitionsstart på revyn för en vecka sedan.

Expressen - 07 maj 11 kl. 13:21

"Juholt raljerar över viktiga jobb"

KARLSTAD. Håkan Juholt fnyser och raljerar över viktiga jobb. Det menar statsminister Fredrik Reinfeldt som nu går i direkt klinch med S-ledaren.

Barometern - 04 nov 13 kl. 11:08

Revy-SM till Kalmar

Kalmar fylls av revyartister sommaren 2015. Revy-SM anordnas då samtidigt som Kalmar stadsfest. Det var 24 år sedan Revy-SM anordnades i Kalmar förra gången.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Försökte våldta flicka i tioårsåldern i källare

Kristianstad Strax efter klockan sju på söndagskvällen misstänks en man ha försökt våldta en flicka i tioårsåldern på Albogatan i Kristianstad.Larmet kom in till polisen 19.11 på söndagen.

Skånskan - 1 timme sedan

God morgon med Kvinnoorkestern

De hade sin debutkonsert i Halmstad på Internationella kvinnodagen. Nu är det dags för Kvinnoorkestern att ställa sig på Malmö Lives scen. 29 maj bjuder de in till morgonkonsert med tre kvinnliga tonsättare på programmet.

Skånskan - 2 timmar sedan

Modi tog stor­se­ger

Världens största val är inte valet till EU-par­la­mentet utan In­di­ens val, som av­slu­tades för en vecka se­dan. Över 600 mil­joner in­di­er röstade.
Ty­värr kom val­rö­rel­sen att på­verkas starkt av ett ter­ror­dåd i den om­stridda pro­vinsen Kash­mir där 40 in­dis­ka po­liser dödades.

Skånskan - 2 timmar sedan

Jordskredsseger för nej-sidan

Svedala Folkomröstningen om fängelse i Svedala gav ett tydligt resultat.
Betydligt fler än dubbelt så många röstade emot som röstade för.Siffrorna är än så länge preliminära och de förtidsröster som lämnats in i annan kommun räknas inte förrän den 29 maj.

Skånskan - 6 timmar sedan

Staten måste stödja även mu­se­er utan­för Stockholm

S/MP-rege­ringens stora kul­tur­po­li­tiska sats­ning är gra­tis en­tré på de stat­liga mu­se­erna. I prak­tiken är detta ett en­si­digt gynnande av kul­turen i Stockholm, efter­som näs­tan alla stat­liga mu­se­er finns i Stockholm. Un­dan­tag finns – Moderna mu­se­et i Malmö, Världs­kul­tur­mu­se­et i Göteborg och Ma­rin­mu­se­um i Karls­kro­na.

Skånskan - 6 timmar sedan

Ge kommunerna resurser

Allt fler förstår nu att det ekonomiska läget för kommuner och regioner blir kärvare de kommande åren. Vi blir allt fler äldre, barn och unga samtidigt som bristen på arbetskraft är stor i hela samhället. Om tio år kommer äldre över 80 år ha ökat med cirka 47 procent, medan den yrkesverksamma befolkningen i åldern 20-64 år enbart har ökat med fem procent.

Skånskan - 9 timmar sedan

William till semifinal på Silverstone

RALLYCROSS William Nilsson lyckades inte nå finalen i den tredje deltävlingen av rallycrossmästerskapet RX2 International Series på Silverstone i Storbritannien.Rallycrossfesten slutade i stället med en fjärdeplats i semifinalen.
– Trots att tempot egentligen fanns så fattades det där lilla extra, säger Nilsson.

Skånskan - 10 timmar sedan

Liberalerna balanserar på spärren

EU-val Liberalerna ligger på gränsen för att åka ur EU-parlamentet, visar SVT:s vallokalsundersökning vid 21-tiden på söndagen.
Partiet får 4,4 procent av rösterna.Alla siffror
Socialdemokraterna: 25,1 (+0.

Skånskan - 12 timmar sedan

Älska Svedala räknar med ett tydligt nej

SVEDALA
Älska Svedala tror på ett nej och vill se att resultatet av folkomröstningen snarast hamnar på kommunfullmäktiges bord för ett slutligt politiskt beslut.– Jag utgår från att det blir fler som röstar nej än ja. Hade jag suttit på Kriminalvården hade jag inte gått vidare med planerna i Svedala kommun om nejsidan får mer än femtio procent av rösterna.

Skånskan - 12 timmar sedan

Danskonkurrens blev till publikframgång

Staffanstorp/Veberöd Det såg ut att bli en olycklig dragkamp om danspubliken.
Men icke! Istället växte besöksantalet för både dansfestivalen i Staffanstorp och dansgalan i Veberöd.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.