Skånskan > Opinion

Sunday, 26 May, 23:23

Skånskan - 15 maj 19 kl. 12:43

Åklagaren färdig med åtal kring valprånetÖNNESTAD Åtalet kring valprånet i Önnestad från i början av året är färdigt, men kommer inte förrän i nästa vecka.
– Försvaret vill ha några dagar till för att titta på nya handlingar, säger kammaråklagare Christofer Ramkvist.Drygt fyra månader har gått sedan Eivor Nilsson i Önnestad misshandlades och rånades på sex stycken sju veckor gamla golden retriever-valpar.
Två män sitter sedan lång tid tillbaka häktade, och nu är utredningen inne i sitt absoluta slutskede innan åtalet lämnas in vid Kristianstads tingsrätt. Utredningen har skickats ut för slutunderrättelse, men en av de häktade männens advokat vill få ett par extra dagar för att se över sent inkomna dokument.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
ÖNNESTAD Åtalet, Önnestad, Christofer Ramkvist, Eivor Nilsson, Kristianstads, Christopher Ramkvist, Ramkvist, NFC, Sveriges, SLU

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Åklagaren, färdigmed , åtalkring , valprånet
Skånskan - 19 feb 19 kl. 13:56

Kamp mot tiden i valprånet

ÖNNESTAD/SJÖBO Polisen jobbar nu mot klockan för att stärka bevisen mot två av de tre som häktats, misstänkta för inblandning i det grova rån då sex valpar stals.
Dessutom söker man en tredje rånare.I fredags häktades en 27-åring från Sjöbo, på sannolika skäl misstänkt för det grova rånet den 9 januari då sex golden retrievervalpar stals i Önnestad.

YA - 10 maj 19 kl. 08:18

Valprånet: Oklart om sista valpen lever – åtal mot tre Sjöbobor nästa vecka

I nästa vecka kommer sannolikt åtal att väckas mot tre Sjöbobor som misstänks vara inblandade i det grova rånet i Önneköp då sex valpar stals. Sista dag för åtal är i dag, men åklagaren har begärt förlängning ytterligare några dagar. Fortfarande saknas en av valparna..

Skånskan - 15 feb 19 kl. 16:24

Tre häktade för valprånet

Kristianstad En 27-åring från Sjöbo och en 34-åring från Göteborg häktades under fredagen, misstänkta för det brutala rånet då sex golden retrievervalpar stals i Önnestad den 9 januari och en 23-årig kvinna, häktades för medhjälp.
– Det är klart det känns skönt, säger kennelägaren Eivor Nilsson.Häktningsförhandlingarna hölls i Kristianstad tingsrätt under fredagseftermiddagen och 27-åringen häktades på sannolika skäl misstänkt för grovt rån medan 34-åringen häktades, skäligen misstänkt för samma brott, alltså den svagare misstankegraden.

YA - 26 apr 19 kl. 16:00

Valprånet: Utredningen klar, men åtal dröjer

Sjöbobon som misstänks för det grova rån, då sex valpar stals, har omhäktats ännu en gång. Förundersökningen är visserligen klar, men utlåtandet om valparnas dna saknas ännu. Inom ett par veckor hoppas åklagaren kunna väcka åtal mot sammanlagt fem personer, varav tre är hemmahörande i Sjöbotrakten..

Kristianstadsbladet - 01 mar 19 kl. 09:52

Valprånet: Fler valpar har hittats – polisen hoppfull om att spåra alla

Fyra av valparna som stals vid ett våldsamt rån i Önnestad har hittats av polisen. För trion som är häktad för rånet har åklagaren begärt förlängd åtalstid..

Sydöstran - 01 mar 19 kl. 09:52

Valprånet: Fler valpar har hittats – polisen hoppfull om att spåra alla

Fyra av valparna som stals vid ett våldsamt rån i Önnestad har hittats av polisen. För trion som är häktad för rånet har åklagaren begärt förlängd åtalstid..

Skånskan - 21 feb 19 kl. 10:52

34-åringen fortsatt häktad för valprån

ÖNNESTAD/KRISTIANSTAD Bevisen mot 34-åringen från Göteborg som misstänkts för inblandning i valprånet i Önnestad har stärkts. Han får därför stanna kvar i häktet, på sannolika skäl misstänkt för grovt rån.Polisen har under veckan arbetat intensivt med utredningen kring det grova rånet då sex valpar stals från en kennel i Önnestad den 9 januari.

Vimmerby Tidning - 12 mar 18 kl. 11:00

Räknar med åtal efter rånet

Inom kort kan åklagaren väcka åtal mot den man som har häktats misstänkt för det grova rånet mot 7-eleven i Västervik..

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Då väcks åtal för grova rånet

Utredningen är i princip färdig. I slutet av veckan väcks det sannolikt åtal för det grova rånet i Arvika.– Eftersom jag kommer att väcka åtal förväntar jag mig en fällande dom, säger åklagaren Henrik Lundh..

Alingsås tidning - 11 feb 17 kl. 05:30

Åtal mot misstänkta rånare dröjer

Åtalet mot de personer som misstänks för det grova rånet på Glimmergatan dröjer – misstankarna ska dock ha styrkts mot de häktade männen. I veckan lämnade åklagaren in en ansökan om förlängd tidsfrist för att väcka åtal mot de tre män som sitter häktade för rånet på Glimmergatan. Enligt åklagarens framställan väntar han fortfarande på en redovisning från NFC, Nationellt forensiskt centrum, och de analyser som de har gjort.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 5 timmar sedan

Rånare på elsparkcyklar slog till

Lund Två gärningsmän på elsparkcyklar ska ha rånat en pojke på Mellanvångsvägen på söndagseftermiddagen.Det var förbipasserade som larmade polis vid 16.30-tiden om ett pågående personrån på Mellanvångsvägen.

Skånskan - 5 timmar sedan

Live från EU-parlamentet

Här kan du följa valkvällen i Bryssel i realtid..

Skånskan - 6 timmar sedan

Hur räknas rösterna i folkomröstningen?

SVEDALA
Redan ikväll på valdagen den 26 maj börja rösterna i folkomröstningen att räknas och pågår under natten tills ett första preliminärt resultat visar sig.
Röstsedlarna delas upp i fyra högar när för en första sammanräkningen.
Ja (giltig röst), Nej (giltig röst), Jag avstår från att ta ställning, det vill säga blank röst (ogiltig röst) samt en fjärde hög för övriga ogiltiga röster.

Skånskan - Igår: 21:59

Besviket i HIF efter oavgjort mot jumbon

FOTBOLL Bottenkrigande Helsingborgs IF lyckades inte besegra jumbon Falkenbergs FF på hemmaplan och efter 1-1 (0-1) var besvikelsen stor.– Tungt för oss just nu. Vi hade helt klart behövt en trea, summerade HIF-anfallaren Rasmus Jönsson i C Mores direktsändning från Olympia.

Skånskan - Igår: 21:01

Person påkörd i Eslöv

Strax innan klockan 21 larmades SOS om att en person blivit påkörd på Vålarödsvägen, Fiskaregatan.Enligt larmet ska personen vara medvetslös. Övriga omständigheter är ännu oklara..

Skånskan - Igår: 20:28

Bong Joon-Hos Parasite vinner Guldpalmen 2019

Det blev favorittippade sydkoreanen Bong Joon-Ho som kammade hem guldpalmen med filmen Parasite. Under lördagskvällen avslutades den 72:a upplagan av Cannes filmfestival med att utdelningen av några av filmvärldens tyngsta priser..

Skånskan - Igår: 16:48

Våld mot po­li­ti­ker hör inte till de­mo­kra­ti

Dagarna före EU-valet kastades två smäl­la­re mot Jim­mie Åkesson, dels i Ma­rie­stad, dels i Tran­ås.
Öv­riga par­ti­le­da­re var snabba med att för­döma ak­tionerna och be­tona att våld mot po­li­ti­ker ald­rig är ac­cep­ta­belt. Det var en själv­klar­het för par­ti­le­da­rna att sluta upp bak­om en po­li­tisk mot­stån­da­re när det gällde ett fy­siskt an­grepp.

Skånskan - Igår: 15:30

Plättar kan vara mytomspunnen bro

Kävlinge Georadarundersökningen som utfördes för en månad sedan visar inte entydigt på att man hittat den mytomspunna Kävlingebro. I nästa vecka inleds förhoppningsvis dykningar efter bron i Kävlingeån.Enligt gamla könikeböcker från 1200-talet ska Knut den Store kring år 1020 ha jagat sin svåger genom Skåne.

Skånskan - Igår: 15:38

Berget i MFF:s startelva

FOTBOLL Jo Inge Berget tar plats i Malmö FF:s anfall i lördagseftermiddagens allsvenska hemmamatch mot AFC Eskilstuna.I MFF-truppen saknas Markus Rosenberg (avstängd), men också Fouad Bachirou, Rasmus Bengtsson och Lasse Nielsen (skadade).
MFF kommer till avspark på Stadion med fyra raka hemmasegrar och en målskillnad på 11-2.

Skånskan - Igår: 15:38

Skyfall ska kunna dränka lekytor

SÖDERKULLA Söderkulla står nu bättre rustat mot översvämningar och extremregn.
På lördagen invigdes Söderkullaparken som tillsammans med Fosietorpsparken skyfallsanpassats.Som mest har marknivån grävts ut och sänkts med en meter i Söderkullaparken vid Norra Gulsparvsgatan, ett av de områden i Malmö som drabbats hårt av översvämningar vid extremregn.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.