Nyan > Svenskfinland

Thursday, 23 May, 07:08

Nyan - 15 maj 19 kl. 12:46

Trafikolycka i JomalaI korsningen vid Kastringevägen i Jomala inträffade vid halv två tiden en trafikolycka då en personbil och en moped kolliderade. – En person fördes på kontroll till sjukhuset, säger räddningsinspektör Thomas Mattsson. (hh)  
TEXT: Heidi Hendersson heidi.hendersson@nyan.ax

Tillbaka till startsidan
Tipsa Nyan.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Jomala, Kastringevägen, Thomas Mattsson, TEXT, Hendersson, Nyan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Trafikolyckai , Jomala
Nyan - 03 jun 18 kl. 15:42

Trafikolycka i Jomala

Klockan 15.58 kom larmet om en trafikolycka på Hammarlandsvägen i Jomala. Enligt Nyans utsände på platsen ska en bil ha hamnat i diket.

Nyan - 08 jul 16 kl. 09:30

Jomala får kritik för hantering av remissärende

– Det är oärligt av Jomala kommun att skylla på landskapet.

Valadministratör Casper Wrede beskriver Jomala kommuns behandling av ärendet om eventuellt sänkt rösträttsålder som märkligt.
Nya Åland har i olika omgångar skrivit om huruvida Jomala sagt sitt i remissrundan gällande sänkt rösträttsålder i kommunalval.

Nyan - 15 jul 14 kl. 12:21

Man dog efter bilolycka i Jomala

Idag avled en ung mansperson på akuten efter en trafikolycka i Kyrkoby Jomala,  klockan 06.30. Enligt polisen finns det skäl att anta att bilisten kört av vägen och frontalkolliderat med ett träd nära korsningen av Godbyvägen och St.

Nyan - 27 jun 17 kl. 08:59

Singelolycka i Jomala

Under natten till tisdag tillkallades polisen till en trafikolycka vid korsningen Godbyvägen och Önningebyvägen i Jomala Kyrkby. Endast ett fordon var inblandat i olyckan och ärendet utreds som ett fall av äventyrande av trafiksäkerheten. – Förarens lämplighet att inneha körrätt kommer att prövas, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Nyan - 08 sep 17 kl. 05:42

Trafikolycka i Jomala

En lastbil har åkt av vägen i Jomala Ämnäs. På grund av olyckan är vägen avstängd. Det skriver polisen i ett pressmeddelande kl.

Nyan - 21 dec 17 kl. 07:12

Trafikolycka i Ingby under morgonen

En trafikolycka inträffade strax efter 5 i morse i Ingby, Jomala. Nya Godbyvägen stängdes av medan arbetet pågick och öppnades igen vid 7.30.

Nyan - 19 okt 15 kl. 12:43

Kommunalval 2015: Invalda i Jomala

Följande personer blev invalda i Jomala kommunfullmäktige:

Aaltonen Carina, Ålands socialdemokrater, 152
Nordberg Mika, Moderat Samling för Åland, 144
Karlström Fredrik, Moderat Samling för Åland, 133
Valve Wille, Moderat Samling för Åland, 122
Eriksson Roger, Liberalerna på Åland, 120
Hambrudd Annika, Jomala-Centern, 112
Eriksson Tage, Jomala-Centern, 111
Jansson Harry Jomala-Centern 85
Jansson Dennis, Moderat Samling för Åland, 84
Slotte Roger, Jomala-Centern, 84
Högman Gyrid, Jomala-Centern, 76
Sjödahl Pamela, Liberalerna på Åland, 68
Eriksson Anders, Ålands Framtid,55
Rajamäki Niklas, Moderat Samling för Åland, 51
Aller Kristian, Moderat Samling för Åland, 47

Nyan - 14 nov 14 kl. 12:00

Jomala vill ha avtal med stan om ungdomsgårdar

Kommunfullmäktige i Jomala ger kommunstyrelsen i uppdrag att ingå en överenskommelse med Mariehamn om att staden fakturerar Jomala kommun för de ungdomar som besöker ungdomsgårdarna i Mariehamn, i enlighet med en motion som fullmäktigeledamoten Dennis Jansson (MSÅ) med flera lämnade in i juni. Förvaltningen får i uppdrag att förhandla fram ett avtal inklusive pris med Mariehamns stad.
Under ett års tid har Jomala och Mariehamn fört diskussioner angående ungdomsgårdarna samt priset för dessa tjänster.

Nyan - 15 jan 15 kl. 14:00

Jomala har rätt att ta vägavgift

JOMALA. Ett hushåll i Kungsö i Jomala har sedan våren 2013 kämpat för att få sin nuvarande vägavgift på cirka 9 200 euro sänkt.
Då kommunstyrelsen i Jomala sade nej med hänvisning till att det inte finns särskilda omständigheter som motiverar en sänkning fördes frågan vidare till förvaltningsdomstolen.

Nyan - 27 jun 16 kl. 07:09

Häst avlivad efter trafikolycka

Vid ettiden i natt inträffade en trafikolycka mellan personbil och häst, på Lemlandsvägen. Jourhavande veterinär bedömde att den skadade hästen var så illa däran att den måste avlivas.

Polisen söker ännu efter hästens ägare.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 1 timme sedan

Tre unga personer misstänks för 25 brott

De tre unga personer som i förra veckan greps av polis misstänks för cirka 25 olika brott. .

Nyan - 12 timmar sedan

Lyxkryssare till Mariehamn

Lyxkryssaren m/s Star Breeze från Windstar Cruises kommer till Mariehamn på torsdag och ligger vid kaj mellan klockan 11 och 19. Fartyget har cirka 200 passagerare, som erbjuds åka på bussutflykt på landsbygden, cykla i grupp, promenera eller åka shuttle buss till centrum och till Sjökvarteret. – Som vanligt hälsas kryssningsgästerna med musik, och i terminalen får de chansen att köpa eller få tips om åländska souvenirer som även kan köpas nere i centrum, berättar Gunilla Karlsson, som ansvarar för kryssningsbesöken.

Nyan - 13 timmar sedan

Nyan nekas handling från fastighetsverket

Landskapsregeringen har beslutat hemligstämpla en handling som Nya Åland begärt att få. Handlingen är det svar som landskapets fastighetsverk gett till landskapsregeringen i den utredning som gjorts om misstankar om jäv och andra missförhållanden inom fastighetsverket i samband med upphandlingar. Landskapsregeringen har beslutat att hemligstämpla handlingarna och motiverar detta med att de innehåller känsliga uppgifter om enskilda personer och uppgifter som är att betrakta som företagshemligheter.

Nyan - 14 timmar sedan

Slutspurt i logotävling

På självstyrelsedagen presenteras tre utvalda förslag i logotävlingen Åland 100, därefter får allmänheten rösta på hemsidan regeringen.ax till och med 16 juni, och vinnaren offentliggörs den 18 juni. Inkommande fredag klockan 15.

Nyan - 15 timmar sedan

”Musik, glad stämning och vackert väder”

Åland Pride går av stapeln mellan den 27 och 31:a augusti och redan i går kunde arrangörerna presentera ett digert schema. .

Nyan - 17 timmar sedan

Brändö-missnöje med turlistor

Brändö kommun är inte nöjd med de föreslagna turlistorna för Åva-Osnäs från och med första september. Därför har man nu lämnat in en skrivelse till landskapet. .

Nyan - 18 timmar sedan

Personbil körde på traktor bakifrån i Hammarland

En personbil med fem personer i körde in i en traktorharv på Hammarlandsvägen, i höjd med Långträsk på onsdagseftermiddagen. – Det var i samband med sväng, säger räddningsinspektör Thomas Mattsson vid landskapets alarmcentral. Traktorn, som drog en harv, hade saktat ner för att svänga av när personbilen körde in i ekipaget bakifrån.

Nyan - 19 timmar sedan

Hundra år av rekord och jubel

I sommar fylls specialsalen i Ålands kulturhistoriska museum av idrottshistoria i form av bilder, texter, idrottsredskap och sportdräkter. .

Nyan - 21 timmar sedan

Gudingens hiss anpassas

Hissen ombord på skärgårdsfärjan Gudingen anpassas nu för rörelsehindrade. Därför kan hissen för tillfället enbart användas i undantagsfall. ”Vänligen meddela besättningen om du är rörelsehindrad så ordnar de att hissen kan köras.

Nyan - 21 timmar sedan

Nilsson och Finland vann

Anton Nilsson ser ut att bli ålänningarnas favorit i söndagens EU-val. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.