SVT > Inrikes

Monday, 27 May, 07:03

SVT - 15 maj 19 kl. 12:42

Rättsexperten: Typisk relationsvåldssituation som är svår att bevisaAtt åklagaren lyckas måla upp en tillräckligt tydlig bild av den religiösa kontexten är avgörande för att väga upp för knepigt bevisläge under den kommande rättegången mot Knutbypastorerna. Det menar processrättsexperten Anna Kaldal. – Det handlar om typiskt relationsvåld som är svårt att bevisa, säger hon till SVT..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Knutbypastorerna, Anna Kaldal, SVT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rättsexperten, Typisk, relationsvåldssituationsom är , svåratt , bevisa

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

27 maj: Nattens nyheter

SVT - 5 timmar sedan

Lista – fem vinnare och förlorare i EU-valet

När nästan alla röster är räknade i EU-valet står det klart att det gått bra för vissa och sämre för andra. Här är fem vinnare och förlorare i EU-valet..

SVT - 6 timmar sedan

Björklund (L) om raset: ”Vi driver en linje som är utmanande”

Liberalerna ser ut att klara sig kvar i EU-parlamentet, med nöd och näppe och ett mandat. Förklaringen ligger i att partiet inte vikit ned sig för rådande opinionsvindar, menar L-ledaren Jan Björklund..

SVT - 7 timmar sedan

SD får fler mandat efter succéval: ”Inget litet uppstickarparti längre”

Sverigedemokraterna är det parti som ökar mest i det svenska EU-valet och det var triumfatorisk stämning på partiets valvaka när partiledaren Jimmie Åkesson talade. – Vi är en folkrörelse som finns överallt och jag älskar att se det, sa Jimmie Åkesson..

SVT - 7 timmar sedan

Mats Knutson om resultatet: Adaktusson kan ha skrämt bort väljare

Sverigedemokraterna gör ett starkt val, trots den senaste tidens skandaler. Men för Liberalerna lär de sista timmarna bli en rysare, säger SVT:s politiske kommentator Mats Knutson..

SVT - 8 timmar sedan

Här är det preliminära resultatet i EU-valet 2019

Liberalerna klarar sig kvar i EU-parlamentet – och Moderaterna behåller platsen som Sveriges näst största parti. Svenskarna har sagt sitt – här är det preliminära resultat i EU-valet..

SVT - 8 timmar sedan

Socialdemokraterna blir störst enligt Valu: ”Väldigt glad över siffrorna”

Socialdemokraterna ser ut att fortsatt bli det svenska parti med flest representanter i EU-parlamentet, men ökar inte tillräckligt mycket för att skaffa sig ett sjätte mandat, enligt SVT:s vallokalsundersökning..

SVT - 9 timmar sedan

KD:s partisekreterare Peter Kullgren i utspel: ”Den ena lögnen mer absurd än den andra”

Kristdemokraterna har legat på över 10 procent i de senaste opinionsmätningarna, men enligt SVT Nyheters valundersökning landar partiets stöd betydligt lägre. Nu anklagar partisekreteraren Peter Kullgren sina motståndare för ”absurda lögner”..

SVT - 9 timmar sedan

Mats Knutson: Kommer bli en veritabel rysare

Sverigedemokraterna klarade av den sista veckans negativa skriverier, men för KD kan det bli en omvänd Adaktusson-effekt, säger SVT:s politiske kommentator Mats Knutson om vallokalsundersökningen Valu. Hos Liberalerna blir det nervösa timmar fram tills valresultatet presenteras. – Det kommer bli en veritabel rysare, säger Mats Knutson..

SVT - 10 timmar sedan

SVT Nyheters Valu: Rysare för Liberalerna – kan åka ur EU-parlamentet

Det blir en rysare för Liberalerna i EU-valet – enligt SVT Nyheters valundersökning Valu ligger partiet farligt nära spärren och kan därmed åka ur EU-parlamentet. Samtidigt ser Moderaterna ut att bli större än Sverigedemokraterna. – För Liberalerna väntar två timmar av terror, säger statsvetaren Henrik Ekengren Oscarsson till SVT Nyheter..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.