YLE > Finland

Sunday, 26 May, 23:40

YLE - 15 maj 19 kl. 12:33

Förtroendeman ger Raseborgs tjänstemän hård kritik: “Folk blir inte friskare ifall Raseborgs sjukhus stängs”Invånarna i Raseborg måste nu hålla ihop och kämpa för sitt sjukhus. Det säger Eva-Maria Sundström som är huvudförtroendeman för vårdfacket Tehy vid Raseborgs sjukhus. Hon riktar skarp kritik mot kommunens tjänstemän..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Raseborgs, Raseborg, Eva-Maria Sundström, Tehy

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Förtroendemanger , Raseborgs, tjänstemän, hård, kritik, Folkblir inte , friskare ifall Raseborgs sjukhus stängs
YLE - 04 feb 16 kl. 16:44

Raseborgs tjänstemän: Enheter måste stängas

Hela staden Raseborg ska förändras fram till 2020 och allt från organisation till skolor och vård ska ses över. Därför ordnades en träff i Ekenäs på onsdagen (3.2) där invånarna fick höra direkt av stadsdirektören och tjänstemännen hurudant stadens läge är nu och vad som ska hända.

YLE - 05 sep 17 kl. 12:00

Attendo om vårdkonflikten: Personbyten inom Raseborgs stad har försvårat samarbetet

Samarbetet mellan Raseborgs stad och vårdbolaget Attendo har försämrats sedan år 2014. Orsaken är att tjänstemän i Raseborg har bytts ut, säger Attendo. - Samarbetet med Raseborgs stad fungerade utmärkt när Attendo kom till Raseborg, säger Lauri Korkeaoja som är chef för kommunikation och samhällsrelationer på Attendo.

YLE - 16 maj 19 kl. 17:34

Raseborgs social- och hälovårdsdirektör: Sjukhuset kunde satsa på äldre och svenskspråkiga så man slipper åka långt för hjälp och service

Raseborgs sjukhus kunde ha verksamhet som gynnar den åldrande befolkningen i Västnyland. Det anser Raseborgs social- och hälsovårdsdirektör Benita Öberg. Hon nekar bestämt att Raseborgs tjänstemän inte skulle stöda Raseborgs sjukhus lika fullt ut som tjänstemännen i Ingå och Hangö..

YLE - 25 nov 18 kl. 07:11

"Genom samarbete kunde lokala företagare delta i fler upphandlingar" - Raseborgs upphandlingschef uppmanar till aktivare grepp

Samarbeta mera och var aktiva! Det rådet ger Raseborgs tjänstemän till företagare som upplever att de inte kan vara med och konkurrera om de offentliga upphandlingarna..

YLE - 12 maj 17 kl. 13:23

Revisorer vill inte ge Raseborgs högsta tjänstemän ansvarsfrihet

En revisionsbyrå vill inte ge fyra tjänstemän i Raseborg ansvarsfrihet för år 2016. Tidigare stadsdirektören Tom Simola är en av tjänstemännen. Det handlar om byte av ett nytt e-postsystem som blivit dyrt för staden.

YLE - 29 nov 16 kl. 13:23

Samarbete och politiska beslut fixar Raseborgs ekonomi

Tjänstemän och politiker i Raseborg har gjort ett strongt arbete med nästa års budget, säger stadsdirektör Tom Simola. Det är genom samarbete och politiska beslut som staden nu har en bra ekonomisk grund att stå på. Raseborgs budget för 2017 har nu kommit så långt att den är godkänd i stadsstyrelsen.

YLE - 21 mar 14 kl. 12:25

Wärtsilätjänstemän marscherade ut

Igår marscherade 800 fabriksarbetare ut, idag fredag var det tjänstemännens tur att göra detsamma i protest mot att Wärtsilä säger upp 142 fastanställda. Men där arbetarna i stor ilska mangrant gick ut i en veckas proteststrejk syntes inte motsvarande sammanhållning bland tjänstemännen. Det beror på rädsla, tror huvudförtroendeman Ralf Holmlund.

YLE - 04 nov 16 kl. 16:53

Stockmanns tjänstemän marscherade ut

De högre tjänstemännen vid varuhuskoncernen Stockmann marscherade i eftermiddags ut från huvudkontoret i Sockenbacka i Helsingfors. Tjänstemännen är upprörda över att Stockmann utlokaliserar it-tjänster. Uppsägningarna vid Stockmann har den senaste tiden framförallt berört stödfunktioner där många högre tjänstemän arbetar.

YLE - 21 apr 16 kl. 10:32

Huvudförtroendeman på Wärtsilä: Jag är chockad

270 personer ska sägas upp på Wärtsilä i Finland. Huvudförtroendeman Ralf Holmlund på Wärtsilä trodde att det räckte med samarbetsförhandlingarna i höstas. Globalt sett kommer 550 att få gå från Wärtsilä när man ska omorganisera Marine Solutions och Energy Solutions.

YLE - 03 okt 13 kl. 09:39

Besvikna föräldrar mötte Raseborgs bildningsdirektör

Spela upp klipp på ArenanI går kväll fick föräldrar till elever i de indragningshotade finska skolorna Klinckbackan koulu och Fiskarin koulu möta stadens tjänstemän i Raseborg. Före mötet demonstrerade ett tiotal barn mot skolstängningarna.
De bad tjänstemännen att se sig själva i spegeln, innan de besluter vilken skola som skall stängas.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Live: Glädjeyra i Helsingfors - så firar fansen i Finland VM-guldet i ishockey

Yle sänder direkt från firandet i Helsingfors centrum då finska fansen träffas på torget och firar Finlands pinfärska världsmästerskap i ishockey..

YLE - 1 timme sedan

Svenska Yle Live: Glädjeyra i Helsingfors - så firar fansen i Finland VM-guldet i ishockey

Vi sänder direkt från firandet i Helsingfors centrum då finska fansen träffas på torget och firar Finlands pinfärska världsmästerskap i ishockey..

YLE - 1 timme sedan

Samlingspartiet störst, De gröna kan få två platser, SFP:s Torvalds sitter kvar - så här gick EU-valet i Finland

Samlingspartiet är klart störst i EU-valet i Finland, men bakom tätplatsen kan vi se en del förändringar när samtliga röster är räknade. Tretton finländska platser är fördelade, men det fjortonde är ännu oklart - om vi ens får ett sådant..

YLE - 6 timmar sedan

99 procent av rösterna är räknade: Samlingspartiet och De gröna valvinnare - SFP behåller sitt mandat

Här kan du följa med Svenska Yles liveblogg om Europaparlamentsvalet där vi rapporterar om allt om valet..

YLE - 6 timmar sedan

Över 97 procent av rösterna är räknade: Samlingspartiet och De gröna valvinnare - SFP behåller sitt mandat

Här kan du följa med Svenska Yles liveblogg om Europaparlamentsvalet där vi rapporterar om allt om valet..

YLE - 6 timmar sedan

Över 90 procent av rösterna är räknade: Samlingspartiet och De gröna valvinnare - SFP behåller sitt mandat

Svenska Yles direktrapportering om Europaparlamentsvalet har kört igång. Här kan du följa med vår liveblogg där vi rapporterar om allt om valet. Här hittar du Yles prognos..

YLE - 3 timmar sedan

Yles prognos: Samlingspartiet ohotad etta, SFP kämpar om sista platsen

De gröna får ett mandat till medan Centern tappar en plats i EU-parlamentet enligt Yles valprognos. Rösträkningen pågår fortfarande..

YLE - 6 timmar sedan

Yles prognos: Samlingspartiet och De gröna valvinnare - SFP behåller sitt mandat

Svenska Yles direktrapportering om Europaparlamentsvalet har kört igång. Här kan du följa med vår liveblogg där vi rapporterar om allt om valet. Majoriteten av rösterna är nu räknade - resultaten i realtid hittar du här..

YLE - 3 timmar sedan

Livechatt: Kanada–Finland – Lejonen brände straff i första perioden

Dagen med stort D är här! Lejonen har sensationellt nog tagit sig till final i Bratislava. Hur ska det gå?

YLE - 6 timmar sedan

Yles prognos: Samlingspartiet och De gröna i topp, SFP behåller sitt mandat

Svenska Yles direktrapportering om Europaparlamentsvalet har kört igång. Här kan du följa med vår liveblogg där vi rapporterar om allt om valet. Majoriteten av rösterna är nu räknade - resultaten i realtid hittar du här..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.