Skånskan > Nyheter

Saturday, 25 May, 01:21

Skånskan - 15 maj 19 kl. 12:30

Nya ägare till hus i HöörHöör Simon Divall, 53, och Maria Nielsen, 52, har tagit över fastigheten på Långstorp 207 i Höör från Carina Marianne Härjesten och Jan Allan Christer Härjesten. Ägarbytet blev klart i maj 2019 och köpesumman blev 4 290 000 kronor. Byggår för huset är 1920 och boarean är 176 kvadratmeter. Till det hör en tomt på 5 528 kvadratmeter. Lite mindre än en kilometer därifrån såldes för elva månader sedan ett annat hus, på Långstorp 216.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Höör, Simon Divall, Maria Nielsen, Långstorp, Carina Marianne Härjesten, Jan Allan Christer Härjesten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya ägaretill , husi , Höör
Nerikes Allehanda - 16 jun 17 kl. 14:44

Lista: Dyrast fastigheterna som bytt ägare – hus på Restalundsvägen kostade mest

Här är 17 villor som bytt ägare i Örebro län de senaste veckorna – och som kostade mer än två miljoner kronor..

Nerikes Allehanda - 16 jun 17 kl. 14:44

Lista: Dyrast fastigheterna som bytt ägare – hus på Restalundsvägen kostade mest

Här är 17 villor som bytt ägare i Örebro län de senaste veckorna – och som kostade mer än två miljoner kronor..

Cornucopia - 22 dec 15 kl. 11:27

HD: Myresjöhus har agerat vårdslös med enstegstätade fasader

Så kom slutligen den andra domen mot Myresjöhus för slarvet med att använda den felaktiga konstruktionen med enstegstätade fasader på sk nyfunkishus. Myresjöhus har inte bara valt fel metod, i enlighet med tidigare dom, utan blir nu också skadeståndsskyldigt.
Ägare av enstegstätade fasader som gör det enda rätta - bygger om till helt annan fasadlösning.

TA - 18 jan 13 kl. 14:06

Ny dom gör villaägare lottlösa

Myresjöhus slipper ersätta villaägare för fuktskador i hus byggda med enstegstätade fasader. En enig hovrätt ändrar tingsrättens dom och gör 23 villaägare lottlösa. De ska dessutom betala Myresjöhus rättegångskostnader.

Kristianstadsbladet - 30 okt 14 kl. 06:30

Ägare storsatsar på LB-Hus i Bromölla

Foto: Peter Åklundh
Svensk Husproduktion, som äger varumärket LB-Hus, får ett tillskott på 25 miljoner kronor. På två år siktar företaget på att fördubbla antalet tillverkade hus.
– Det är en väldigt positiv signal från ägarna till oss, säger Stefan Holmberg, vd på Svensk Husproduktion.

Sydsvenskan - 16 jan 14 kl. 06:30

Miljontals övergivna hus ställer till problem

I takt med att Japans befolkning minskar blir övergivna hus som ingen vill kännas vid ett allt större problem i landet. De färskaste siffrorna är från 2008. Då stod drygt 7,5 miljoner hus övergivna, motsvarande drygt 13 procent av husbeståndet.

YLE - 27 maj 16 kl. 15:19

Havets hus kan komma att byggas utan torn

Det är inte säkert att det omtvistade Havets hus intill Replotbron i Korsholm byggs med ett utkikstorn. Efter att en namninsamling startats mot tornhuset kommer man både inom kommunstyrelsen och Havets hus-styrelsen mötas för att fundera om man måste tänka om. För en vecka sedan fick man bygglov för ett hus på 382 kvadratmeter.

Kristianstadsbladet - 12 dec 13 kl. 08:00

Rådjur jagas med luftgevär i Åhus

Foto: Jan Lindell
Kommunjägaren Jan Lindell skickades till en olycksplats i Åhus för att ta hand om ett påkört rådjur. I det döda djuret satt två luftgevärskulor. ”Vi jägare har en klar uppfattning – detta är djurplågeri”, säger han.

Barometern - 12 jul 14 kl. 13:56

Träd önskas bort av många husägare

Många husägare vill gallra bostadsnära träd på kommunens mark. Från årsskiftet ska den tätortsnära skogen ingå i kommunens skogsbruksplan. Kommunens parkingenjör Anne-Lena Werner berättar att hon ofta får önskemål från husägare i tätorterna som vill ta ner träd som växer utanför tomtgränsen.

YLE - 17 jun 16 kl. 05:56

Energisnåla hus kan bli framtidens problemhus

Dagens energisnåla småhus kan bli morgondagens problemhus likt hus med platta tak från 60-och 70-talen. Allt strängare byggnormer med sikte på nollenergihus kan ge problem. Mer och mer isolering i väggar, tak-och golvbjälklag sparar energi för en småhusägare men det kan bli en dyr affär i form av en fukt-och mögelskade istället.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Myresjöhus vann tvist mot husägare

Myresjöhus har vunnit en tvist mot 34 skånska husägare i Svedala vars hus drabbats av fuktskador. Tingsrätten gav majoriteten av husägarna rätt och dömde Myresjöhus att betala 300.000-400.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 5 timmar sedan

Strejken gav effekt – ersättningen höjs igen

Kirseberg Förra året strejkade brukare i daglig verksamhet för högre ersättning. Då höjde Malmö stad den från fyra till åtta kronor i timmen.
Nu höjs ersättningen med ytterligare fyra kronor – utan att det behövdes strejk.

Skånskan - 6 timmar sedan

Malmö FF dras med skavanker

FOTBOLL Någon trupp kunde inte MFF-tränaren bjuda på dagen före lördagens allsvenska hemmamöte med AFC Eskilstuna.Skador, småskavanker och en avstängning på lagkaptenen Markus Rosenberg gör att Uwe Rösler måste tänka till ett varv extra.
– Det är lite särskilda omständigheter inför den här matchen.

Skånskan - 6 timmar sedan

Döms efter olaglig framfart

ESLÖV Den 27-årige Eslövsbon var full och saknade dessutom giltigt körkort. Trots det satte han sig bakom ratten för att köra bil i början av januari.
Men på Vikhemsvägen tog bilturen tvärt stopp.

Skånskan - 6 timmar sedan

Bomb på gågata i Lyon

Utrikes En paketbomb har exploderat på en gågata i Lyon. Flera personer ska ha skadats.Vid halv sex-tiden på fredagskvällen inträffade en kraftig detonation på Rue Victor Hugo i andra arondissementet i Lyon.

Skånskan - 7 timmar sedan

Jämställt på årets Sommarscen

Danssafari, visning av stumfilmen Häxan med livemusik till och författarsamtal mellan Susanne Brøgger och Marianne Ahrne. Årets Sommarscen Malmö bjuder minst sagt på ett varierat program med 166 upplevelser, där det i år för första gången är lika många män som kvinnor på de 51 olika scenerna.– Vi har jobbat aktivt med jämställdhet i programmet under många år.

Skånskan - 8 timmar sedan

125 kvadratmeter stort hus i Blentarp sålt till nya ägare

Blentarp Kim Daniel Granström, 33, och Emilie Bracken, 28, är nya ägare till fastigheten på adressen Ferievägen 2 i Blentarp. Huset är byggt 2016 och har en boyta på 125 kvadratmeter. Säljare är Agneta Adolfsson och Kent Hansson.

Skånskan - 8 timmar sedan

En tapper lejoninna

Rykten gjorde på torsdagen gällande att Theresa May idag kommer att avgå som premiärminister. Det är i så fall inget oväntat besked. Hon har haft ett i praktiken omöjligt uppdrag att genomföra det Brexitbeslut som de brittiska väljarna i folkomröstningen beställde av sin politiska ledning men där många drabbats av eftertankens kranka blekhet.

Skånskan - 8 timmar sedan

Är Teslas kris en varning för hela elbilsbranschen

Inget varumärke är så välkänt när det gäller elbilar som amerikansktillverkade Tesla. Det beror dels på bilen men också på bilföretagets egensinniga ägare Elon Musk.
I dag ser man rätt ofta Tesla bilar på vägarna så många bilister har hostat upp mellan 600 000 till 1.

Skånskan - 8 timmar sedan

Skulptur och broderi på Moderna museet

malmö Skulpturer och broderier visas i två separata utställningar på Moderna museet. Majlis Agbeck skapar med fina trådar och på ett transparent material och Johan Röing skulpterar i trä.En av skulpturerna är fyra meter hög och därför har Johan Röing också fått ett galleri med högre takhöjd.

Skånskan - 9 timmar sedan

Brunnshögs första förskola öppnas snart

lund Vid årsskiftet öppnar Brunnshögs första förskola.
Än så länge bor det inte så många barn i stadsdelen, så för att fylla den flyttas tre avdelningar från förskolan Toppen, som ska stängas.– Det är vanligt att man flyttar över verksamhet till en ny enhet och sedan fyller den successivt, säger Gustav Svensson, lokalplanerare på Lunds kommun.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.