SVT Debatt > Opinion

Friday, 24 May, 14:52

SVT Debatt - 15 maj 19 kl. 12:11

”Obegripliga argument från FI om snuset””Att snusa en svensk prilla är ingen större risk för miljö och sociala förhållanden än att dricka en kopp kaffe eller äta en banan. Kritiken från FI är helt missriktad”, skriver debattören..
Läs mer på SVT Debatt
Läs mer om:
FI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Obegripliga, argumentfrån FI om , snuset
YLE - 11 mar 14 kl. 09:13

Snusdebatten handlar inte om snuset

Den inflammerade debatten om snuset handlar om mycket mer än om själva preparatet. Det säger folklorist Blanka Henriksson. Hon har för Svenska litteratursällskapet räkning forskat i den snusdebatt som pågick i finlandssvenska tidningar mellan åren 2008-2011.

BT - 08 okt 13 kl. 17:20

"Vi tar tillbaka makten över snuset"

Flera tuffa tag vattnades ur när EU-parlamentet sade sitt om EU:s nya gemensamma tobaksregler. Kompromisserna kan dock bidra till att reglerna snabbare drivs igenom. Minerna var inte särskilt uppåt på tisdagseftermiddagen hos dem som ville ha en hårdare lagstiftning.

YLE - 29 jan 17 kl. 08:30

Snuset - en miljonbusiness i Finland

Ny bil, sommarstuga och lyxlägenhet. Det kan den seriösa snussmugglaren skaffa sig efter några månader i branschen. Vår granskning visar att stora delar av snuset i södra Finland säljs av en estnisk liga där åtminstone tre av nyckelpersonerna har kriminell bakgrund och att många av dem som handlar med snus också handlar med tunga droger.

Kristianstadsbladet - 21 jun 13 kl. 15:18

Svenska snuset är räddat

EU ger grönt ljus för att Sverige ska få fortsätta att bestämma över snusets smaksättning och innehåll. - Vi har räddat snuset, säger statsrådet Maria Larsson.
Dagens EU-möte om det nya tobaksdirektivet har beskrivits som "en ödesdag" för det svenska snuset.

YLE - 21 jun 13 kl. 16:22

EU förbjuder mentoltobak, men snuset behåller sodan

EU vill förbjuda mentolcigaretter och annan smaksatt tobak. EU-ländernas socialministrar möts i Luxemburg och ska på fredagen godkänna ett nytt direktiv för tobaksprodukter. Också varningstexterna och -bilderna på cigarettpaketen ska bli större.

YLE - 21 jun 13 kl. 16:44

EU förbjuder mentoltobak - snuset behåller sodan

EU förbjuder mentolcigaretter och annan smaksatt tobak. Det blev klart när EU-ländernas socialministrar godkände ett nytt direktiv för tobaksprodukter i Luxemburg i dag. Också varningstexterna och -bilderna på cigarettpaketen ska bli större.

BT - 10 dec 12 kl. 13:57

Sverige hotar EU med "fullskaligt krig" kring snuset

? Vi har fört en lågintensiv konflikt om det här i flera år. Men beroende på vad som står i direktivet, då är det fullskaligt krig som gäller, säger handelsminister Björling på en svensk pressträff efter sitt möte med hälsokommissionären i dag.

BT - 21 jun 13 kl. 17:58

Sverige vann kampen om snuset

I ett evigt ögonblick för Maria Larsson (KD) säkrades svensk egenreglering av snuset på midsommaraftonen. Om EU:s medlemsstater får råda får Sverige fortsätta att själv bestämma över prillornas smak och innehåll. Barn- och äldreministern ?

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Så sätter EU nya pinnar i hjulet för det smaksatta snuset

Gillar du smaksatt snus? Det kan du fortsätta med – men snart kanske inte smaken får stå på dosan. Det uppger Dagens Eko, som hänvisar till en utredning som presenteras på onsdagen.

Regeringen - 14 jul 11 kl. 16:42

Snuset: Sverige protesterar i EU

När EU nu ser över sina tobaksregler måste man också se över förbudet mot svenskt snus. Att det svenska snuset inte får säljas i resten av unionen är diskriminerande eftersom det bryter mot principen om fri rörlighet för varor. Det framhåller Sverige i ett brev till EU-kommissionen på torsdagen.

Fler nyheter från SVT Debatt

SVT Debatt - 1 timme sedan

”Vi håller på med gamla slaktarmetoder i Sverige”

Stefan Sauk opererade sin höft utomlands och menar att resultatet blev mycket bättre än vad det kunnat bli i Sverige. Nu kritiserar han både Försäkringskassan och svenska vården. Klicka på klippet för att höra honom berätta varför..

SVT Debatt - 3 timmar sedan

”En bra lärare ska vara auktoritativ”

Läraren Rickard Dahlin tycker att en bra lärare ska vara auktoritativ och tydlig med vilka regler om gäller i klasrummet..

SVT Debatt - 5 timmar sedan

”Internationella inbrottsligor är ett svenskt problem”

”EU har sina brister, men detta är ett svenskt problem som svenska rikspolitiker inte tar ansvar för”, skriver debattören..

SVT Debatt - 23 timmar sedan

”Vi får inte rösta men kan påverka ändå”

”Vår generation har minst att säga till om, men det är vi som kommer drabbas mest av klimatförändringarna”, säger 17-åriga Klara Hellsing, som är en av alla som strejkar för klimatet..

SVT Debatt - Igår: 13:54

”Partierna har missat att göra själva grundjobbet”

”Inget ont om äldre norrbottningar, men jag undrar om det verkligen var den här målgruppen som partierna bestämde sig för att satsa mest på när man tog fram sina sociala medier-kampanjer”, skriver debattören..

SVT Debatt - Igår: 13:03

”Lyssna på Greta Thunberg: Makthavarna är nakna”

”Vi klarar inte att möta klimatförändringarna som en samling individer, det är storskaliga politiska initiativ som krävs, om energislag, skatteväxling och internationellt bistånd. Istället får vi signalpolitik”, skriver debattören..

SVT Debatt - Igår: 18:04

”Min oplanerade graviditet förändrade inte livet”

När journalisten Agnes Loman gjorde abort blev hon inte ifrågasatt. Men det är ingen självklarhet för alla säger hon..

SVT Debatt - I förrgår: 14:46

”En påtvingad graviditet och förlossning är tortyr”

”Vi vet att aborträtten räddar liv. Var elfte minut dör en kvinna eller flicka i världen på grund av en osäker abort. Den svenska abortlagen bygger på forskning och vetenskap.

SVT Debatt - I förrgår: 10:15

”Dagens unga betalar för utsläppen med sin framtid”

”Dagens unga har redan förstått. Idag ligger det på individen själv att välja bort flyget, men trender, ökad turism och billiga flyg gör det i många fall svårt att handla för miljöns bästa – och allt lättare att handla för det höga nöjets skull”, skriver debattörerna..

SVT Debatt - I förrgår: 08:13

”Varje kvinna förtjänar bättre än abort”

”Död är aldrig lösningen på ett problem”, säger Malin Schelin, ordförande för föreningen Livsval. Hon tycker att adoption är ett bättre alternativ än abort vid oplanerade graviditeter..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.