YA > Lokalt

Wednesday, 22 May, 15:47

YA - 15 maj 19 kl. 12:11

Glädjebeskedet: Midsommarfirande på slottet kan bli av – trots tennisplanernaDet ser trots allt ut att bli utrymme för en traditionell midsommar på Svaneholm – som riskerade att bli utan festplats på grund av Svaneholm Open som går av stapeln helgen efter. När det är dags för midsommarfirande ska både centercourt och läktare till tennistävlingen vara helt klara. .
Läs mer på YA
Läs mer om:
Svaneholm, Svaneholm Open

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Glädjebeskedet, Midsommarfirande, slottetkan bli av trots , tennisplanerna
Magazin24 - 21 jun 12 kl. 18:41

Midsommarfirande i regionen

Här följer en lista med platser runt om i regionen där ni kan fira midsommar. Gammelgården Här tjuvstartade firandet redan klockan 10 på torsdagen med midsommardans och lekar, där Johan Lundkvist stod för sång och musik. På fredagen kommer det att bjudas på traditionellt midsommarfirande med dans kring midsommarstången, folkdans och folkmusik av Dybecks Folkdansgille med start klockan 14.

HBL - 05 nov 13 kl. 18:30

Proffs och studerande ger slottet ny lyster

Trots att det varit tidskrävande och mödosamt att bättra på grunden till presidentslottet håller tidtabellen. Nästa år blir det åter en sedvanlig glammig fest i aftonklänning och frack på slottet.Den ljusgröna färgen på väggarna i gotiska salen lossnar i rask takt.

SmålandsPosten - 20 jun 14 kl. 14:15

Midsommarfirande på Evedal

Vinden ställde till det lite, men till slut kunde midsommarstången resas vid midsommarfirandet på Evedal i Växjö. Solen sken när många samlades för det traditionsenliga firandet. Midsommarfirande med dans, tal och familjeaktiviteter lockade uppemot 1 000 personer till Evedal, i utkanten av Växjö, på fredagen.

Skånskan - 01 jun 18 kl. 17:20

Dansant nationaldagsfirande vid slottet

Skurup Nationaldagsfirandet på Svaneholms slott går i dansens och samarbetets tecken i år.
Alla aktörer på slottet arrangerar tillsammans.I tre och en halv timme blir det underhållning på Svaneholms slott på Nationaldagen.

Trelleborgs Allehanda - 23 jan 14 kl. 10:31

Ofrivillig Åberg i terapi på slottet

Efter traditionsenlig dramatik på slottet är det dags för säsongsfinal med mångsysslaren Lasse Åberg. Den lågmälde konstnären har tidigare tackat nej till att medverka, och blir hårt pressad på en tårdrypande bekännelse i programmet. Men kommer han att ge vika?

Kristianstadsbladet - 23 jan 14 kl. 10:31

Ofrivillig Åberg i terapi på slottet

Efter traditionsenlig dramatik på slottet är det dags för säsongsfinal med mångsysslaren Lasse Åberg. Den lågmälde konstnären har tidigare tackat nej till att medverka, och blir hårt pressad på en tårdrypande bekännelse i programmet. Men kommer han att ge vika?

YA - 16 apr 14 kl. 18:00

Slottet går mot ljusare tider

Foto: Mark Hanlon
Det ekonomiskt hårt pressade Svaneholms slott ser ut att gå mot ljusare tider. Mycket talar nu för att de båda föreningar som äger och driver de olika delarna av det gamla slottet hittar en lösning som innebär ett slut på svångremstiderna.
- Vi har kommit till insikt om att det behövs en röst och inte flera som företräder Svaneholm.

Skånskan - 27 feb 19 kl. 15:00

Tennistävlingar ska arrangeras på slottet

Skurup I sommar kommer ATP Championship Tour att spelas på Svaneholms slott med före detta världsstjärnor som Mats Wilander och John McEnroe. Det är första steget i en större satsning.
– Det här ska bli ett tennisens Mecka, säger styrelseordförande Mårten Hedlund.

UNT - 14 jun 11 kl. 17:29

Midsommarfirande hotat

Tusentalet Östhammarsbor och tillresta som brukar fira midsommar på Gammelhus kan i år bli tvungna att ändra sina midsommarplaner. IOGT-logen i Östhammar genomför inget midsommarfirande på Gammelhus friluftsområde i år. Frågan är om någon annan gör det..

UNT - 16 jun 11 kl. 19:45

Nytt hopp om midsommarfirande

Lions drar just nu i alla trådar för att få till ett midsommarfirande på Krutudden.?? Det här måste vi lösa för alla ungars skull, säger Jan Holmberg..

Fler nyheter från YA

YA - 1 timme sedan

Skadegörelse: Polisen efterlyser vittnen

Natten till onsdagen blev ett antal bilar som stod parkerade på Nygatan i Rydsgård repade med ett vasst föremål. Nu efterlyser polisen vittnen..

YA - Igår: 18:30

Mamman kämpar för uppskjuten skolstart – för sonen som föddes för tidigt

Julian råkade födas tre månader för tidigt och på fel sida årsskiftet. Nu kallas han till skolan, ett år för tidigt, anser mamma Karolina Söderberg Jazzish som tänker ta strid för uppskjuten skolstart..

YA - Igår: 18:30

Kommunen: Skolplikten gäller från sex år

Barn har skolplikt från och med det år de fyller 6 år. Men en vårdnadshavare kan alltid ansöka om uppskjuten solstart. Det säger Ingela Mårtensson, chef för elevhälsan i Skurups kommun, apropå överklagandet från Karolina Söderberg Jazzish..

YA - Igår: 00:01

Gosedjuren övernattade på biblioteket

Många gosedjur fick chansen när Skurups bibliotek bjöd in till en särskild övernattning för kramdjuren. Och även om de skötte sig fin under natten blev det en del bus när de anställda gått hem..

YA - Igår: 00:01

V vill bana väg för ökad solelsproduktion

Vänsterpartiet vill öka mängden solcellsproducerad el i kommunen. I en ny motion föreslår Babak Rahimi att Skurups elverk undersöker förutsättningarna för att bilda, och i förlängningen samarbeta med, en solelsförening i Skurup..

YA - Igår: 14:48

Förklaringen: Därför stod gatubelysningen tänd hela dagen

Varför var gatubelysningen i hela Skurup tänd mitt på blanka tisdagen? Svaret är lika enkelt som självklart – när man vet….

YA - Igår: 15:32

Festival för alla på folkhögskolan

I helgen är det åter dags för Skurupsfestivalen på byns folkhögskola. Med fri entré, mycket musik och uppträdande av bland annat vinnarna i Ung talang välkomnas alla..

YA - 23 timmar sedan

Misshandlade tioåriga dottern med mobilsladd – döms till böter

När mannen fick höra att den tioåriga dottern varit försenad i skolan, blev han så arg att han slog henne med sladden till en mobilladdare. Nu döms han för ringa misshandel. .

YA - I förrgår: 11:46

Polis: okända män tog sig in på Preem

I söndagskväll tog sig två män in genom en olåst ytterdörr på Preem i centrala Skurup. Där rotade de runt bland de paket som fanns på butikens lager..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.