YLE > Finland

Monday, 20 May, 09:07

YLE - 15 maj 19 kl. 12:06

"Elbilar är fortfarande alltför dyra" - här är partiledarnas åsikter om klimatet och andra tvistefrågor inför EU-valetKlimatförändringen och hur den ska motverkas är en av de frågor som delar partiledarna allra mest inför valet till EU-parlamentet. Här sammanfattar vi partiledarnas svar i Yles valkompass..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
EU, Yles

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Elbilarär , fortfarande, alltför, dyrahär är , partiledarnas, åsikter om klimatet och andra tvistefrågor inför EU-valet
Expressen - 18 jan 19 kl. 12:20

Elon Musk: Våra bilar är fortfarande alltför dyra

Teslas mål för innevarande kvartal är att kunna visa en mycket liten ("tiny") vinst, genom att leverera dyrare varianter av bilen Model 3 till Europa och Asien.Det skriver vd Elon Musk i ett brev till bolagets anställda..

YLE - 25 apr 13 kl. 05:25

Kyllönen: Körtkorten alltför dyra

Körkorten har blivit alldeles för dyra, anser trafikminister Merja Kyllönen. Priset på körkort steg ordentligt i börkan av året, då en ny lag som kräver fler körlektioner trädde i kraft. Samtidigt blev det också över dubbelt dyrare att ta körkortet med till exempel en familjemedlem som har fått körundervisningstillstånd.

YLE - 25 apr 13 kl. 08:52

Kyllönen: Körkorten alltför dyra

Körkorten har blivit alldeles för dyra, anser trafikminister Merja Kyllönen. Priset på körkort steg ordentligt i börkan av året, då en ny lag som kräver fler körlektioner trädde i kraft. Samtidigt blev det också över dubbelt dyrare att ta körkortet med till exempel en familjemedlem som har fått körundervisningstillstånd.

Barometern - 12 aug 13 kl. 07:23

Dyra artister oroar inför jubileumsfest

Publiksuccé - men alltför dyra artister. En kostnad som oroar inför nästa års tioårsjubileum. ?

Barometern - 17 okt 16 kl. 06:32

Winberg: Viktiga men dyra läropengar för FBC

FBC Kalmarsund samlar fortfarande på sig erfarenhet i Superligan – och läropengarna är fortfarande viktiga men dyra för Christoffer Suominens gäng..

YLE - 01 dec 14 kl. 04:43

Att leva med elbil

Har du tillräckligt lång skarvsladd? Får du en stöt när du tvättar den? Sådant ovett får vi höra, vi som kör elbilar i dag.

YA - 28 apr 14 kl. 06:30

Elbilar lockade till körning

Foto: Bass Nilsson
Centerpartiet vill bygga laddningsstolpar i Ystad för att få fler människor att köra elbil. För att slå ett slag för fossilfritt bränsle anordnades på lördagen elbilens dag på Regementsområdet.
– Vi vill driva på utvecklingen och bygga laddningsstolpar och få bilfirmorna att sälja elbilar här i Ystad, säger Eva Bramsvik (C).

Supermiljöbloggen - 13 jun 14 kl. 12:16

Teslas drag kan få marknaden för elbilar att explodera

Elbilstillverkaren Tesla öppnar upp sina patent och låter alla använda dem. Det kan snabba på utvecklingen av elbilar ordentligt. I en bloggpost på Teslas hemsida förklarar företagets VD Elon Musk att de släpper patenten till sin teknik fria att användas "i god tro".

TA - 16 feb 11 kl. 11:43

Elbilar får egen p-plats

Nytt vägmärke gäller från den 15 februari.
Än märks ingen störtflod av ansökningar om att sätta upp den nya skylten. Men till trafikkontoret i Göteborgs stad har runt tio intresseanmälningar flutit in.

Cornucopia - 14 dec 18 kl. 13:43

Kan laddhybriderna stå sig mot nya generationen elbilar?

Laddhybridbilarna ligger nu i samma prisklass som den nya generationens elbilar; Kia Niro EV, Hyundai Kona Electric och Tesla Model 3. Frågan är hur den dyra kompromisslösningen laddhybrid ska klara sig i priskonkurrensen?
Tesla Model 3.

Fler nyheter från YLE

YLE - 45 minuter sedan

Bakslag för kinesiska Huawei - all support för Android stoppas

Den amerikanska internetjätten Google vägrar göra uppdateringar i sitt operativsystem Android för den kinesiska mobiltillverkaren Huaweis apparater..

YLE - 1 timme sedan

Svenska Yles valdebatt bjuder på de hetaste EU-frågorna - men också på kandidaternas konstverk

Svenska Yles valdebatt inför EU-valet samlar åtta kandidater från samtliga riksdagspartier, kring en debatt om bland annat invandring, klimat och EU:s grundläggande principer..

YLE - 2 timmar sedan

Dvärgsävsparv skådades i Kyrkslätt - första iakttagelsen i Finland

För första gången har en dvärgsävsparv setts i Finland, närmare bestämt i Rönnskär i Kyrkslätt, rapporterar Birdlife Finland..

YLE - 3 timmar sedan

Frivilliga sjöräddare tar sikte på sommaren: "Vi hoppas på fler frivilliga för att hålla verksamheten flytande"

Årligen hjälper frivilliga sjöräddare runtom i landet båtar som råkat i sjönöd. Främst handlar det om bogseringsuppdrag då båtar fått motorstopp men trots det är den frivilliga sjöräddningen viktig för sjösäkerheten..

YLE - 3 timmar sedan

Grankullaelever serveras bara kall sallad med tillbehör i flera veckor: "Jag fick ont i magen eftersom jag blev så hungrig"

Skoleleverna i Grankulla serveras kall sallad med tillbehör till lunch till slutet av vårterminen. Orsaken är att centralköket renoveras. Första dagen som jag ätit salladen fick jag ont i magen eftersom jag blev så hungrig, säger Daniel Juntunen, som går i årskurs 8..

YLE - 3 timmar sedan

Bullret från vindkraftverket i Sundom överskrider gränsvärden – Vasa stad: "Vi blir tvungna att införa begränsningar"

Vasa stads egna bullermätningar visar att vindkraftverket i Sundom är för högljutt. Staden har informerat ägaren Mervento Power Technology & Engineering om att man kommer att tvingas begränsa möllans verksamhet på nätterna. För säkerhets skull ska bullermätningar nu göras också inomhus..

YLE - 3 timmar sedan

Maaseudun Tulevaisuus: Finländare tänder inte på idén om gemensamt försvar inom EU

Endast 26 procent av finländarna ander att EU-länderna borde ha ett gemensamt försvar, rapporterar tidningen Maaseudun Tulevaisuus..

YLE - 3 timmar sedan

Karleby hotar bagare med 5000 euros böter – måste märka sina bullar bättre

Mellersta Österbottens miljöhälsovård kan komma att bötfälla ett bageri eftersom företaget inte skriver ut hur mycket fett, socker och salt deras produkter innehåller..

YLE - 3 timmar sedan

Professor i småbarnspedagogik trappar ner i Vasa – Åbo Akademi söker nya lösningar för att trygga utbildningen

Vid Åbo Akademi i Vasa funderar man nu som bäst på hur de framtida lösningarna skall se ut för ledningen av småbarnspedagogiken i Vasa. Professor Ann-Katrin Svensson med inriktning på småbarnspedagogik vid Åbo Akademi i Vasa trappar ner sin verksamhet. Hon kommer att avsluta karriären inför pensioneringen med ett projekt på Åland..

YLE - 4 timmar sedan

Asfalt förnyas på tre vägavsnitt i Västnyland

Färre landsvägar repareras och beläggs med asfalt i år jämfört med tidigare år, meddelar Trafikledsverket. I Västnyland finns tre vägavsnitt där asfalten förbättras..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.