Barometern > Nyheter

Wednesday, 22 May, 14:39

Barometern - 15 maj 19 kl. 12:00

Kasserat material får nytt livTajmingen kunde inte varit mycket bättre för Frida Stierna i Oskarshamn. Under 2018 när miljö, återvinning och återbruk hamnade i fokus startade hon sitt företag Aina May. Företagsidé är att som designa och tillverka bäddtextilier av återvunna hotelltextilier. .
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Frida Stierna, Oskarshamn, Aina May

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kasserat, materialfår , nytt, liv
BT - 12 okt 14 kl. 07:38

Ett nytt liv i Borås

I det ännu kala pojkrummet skrattar 14-årige Efraim åt en dubbad version av Mr Bean. Efter flykten från Eritrea har han fått ett nytt hem i en familj i Borås. Efraim anlände med allt han ägde i en plastpåse, men precis som andra ensamkommande flyktingbarn har han ett tungt bagage att bära med sig in i framtiden.

YLE - 11 mar 15 kl. 15:42

Kommunala byggnader vill få nytt liv

Då det ska sparas ska flera kommuner se över sina fastigheter. Många är gamla och har redan hunnit förfalla. I Sibbo finns det nu flera fastigheter som ska säljas och därmed få ett nytt liv.

YLE - 11 mar 15 kl. 15:42

Kommunala byggnader ska få nytt liv

Då det ska sparas ska flera kommuner se över sina fastigheter. Många är gamla och har redan hunnit förfalla. I Sibbo finns det nu flera fastigheter som ska säljas och därmed få ett nytt liv.

Kristianstadsbladet - 28 jan 12 kl. 06:30

Gick ned 60 kilo - fick ett nytt liv

Från övervikt, till ett aktivt liv som träningsinstruktör. För Lotta Holst blev magoperationen vägen till ett helt nytt liv.
KRISTIANSTAD.

YLE - 18 feb 15 kl. 03:00

Nytt liv för Kustö ruiner

Forststyrelsen vill utveckla servicen vid Kustö ruiner och väntar nu på goda idéer från allmänhetens sida. Vid ruinerna finns bland annat en tom före detta vaktmästarbostad som väntar på nytt liv. Både ruiner och fastigheter får utstå mycket ofog i Kustö.

YLE - 14 maj 16 kl. 17:11

Mannen utan namn lever ett nytt liv i Vasa

Irakiern Bassam har inte längre något efternamn. Inte om han ställer upp för intervjuer eller talar med någon han inte litar på. Om han hittas riskerar han att bli torterad och dödad.

Trelleborgs Allehanda - 26 mar 13 kl. 09:10

Gammalt konstgräs kan få nytt liv

Foto: Scanpix
Konstgräset i Anderslöv kan få nytt liv. Fritidsnämnden vill återanvända gräset och lägga ut det på grusplaner. "Tanken är god", säger fritidsnämndens ordförande Mats Svensson (KD).

BT - 07 aug 11 kl. 08:03

Värmemetoden gav ett nytt liv

Christina von Porat är en av de 90 kvinnor som på SÄS har genomgått ballongmetoden för att minska problematiska menstruationsblödningar. Efter att ha tampats med järnbrist och trötthet i tolv år fick hon till slut nog och sökte hjälp, med ett helt nytt liv som resultat. Ny väg.

YA - 24 okt 13 kl. 08:27

Gamla pälsar får nytt liv i Hannas

Foto: Sprisse Nilsson
Mormors gamla päls får nytt liv i Annette Terans händer. Hon är något så ovanligt som både körsnär och pälssömmerska. Hennes Pälsbod i Hannas har utsetts till årets nyföretagare.

UT - 31 jan 14 kl. 21:47

Nytt liv i gamla folktandvården

Ägaren till gamla folktandvården vid Lilla torget vill fylla de tomma lokalerna med nytt liv. LSS-boende är ett alternativ. Sedan folktandvården flyttade till Boråsvägen för tre år sedan har de gamla lokalerna vid Lilla torget stått tomma.

Nya Wermlands Tidningen - 25 jun 14 kl. 06:00

Drömmar om nytt liv i år också

I dag är finns det människor som lämnar elände bakom sig för ett nytt liv i ett nytt land. Så var det förr också. Bjurtjärns teaterförening väcker liv i historien..

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 45 minuter sedan

Göteborg inte redo att bli litteraturstad

Barometern - 45 minuter sedan

Filmrecension: Feministiskt lyft i "Aladdin"

Nya ”Aladdin” är en färgsprakande Bollywood-flirt där Aladdin har blivit en osårbar superhjälte och Jasmine en modern feminist. Men 3D:n imponerar inte..

Barometern - 45 minuter sedan

Flerohopp GoIF och Friluftsfrämjandet får miljö- och klimatpris

Årets miljö- och klimatpris i Nybro kommun går till två pristagare. Priset delas mellan Flerohopp GoIF och Friluftsfrämjandet..

Barometern - 1 timme sedan

Griezmann om homofobi: Skulle bryta matchen

Den franska landslagsstjärnan Antoine Griezmann ryter ifrån i den pågående debatten om homofobiska ramsor på fotbollsläktarna..

Barometern - 1 timme sedan

Moberg ska locka fler besökare till Emmaboda

Nu vill Emmaboda och Lessebo kommuner locka fler turister och besökare till kommunerna genom att göra utvandrarbygderna och orterna där Vilhelm Moberg verkat mer attraktiva. .

Barometern - 1 timme sedan

"Kungens” framtid osäker när Skäftekärr säljs: ”Viktig pjäs”

Intresset är stort för att ta över den stora byggnaden i Skäftekärr. Men Sveaskog har inte bara fastigheten att tänka på vid en försäljning..

Barometern - 1 timme sedan

Allt färre med i facken

Barometern - 1 timme sedan

Populister hoppas på smakstart

Populister och EU-kritiker hoppas på en smakstart när EU-valet inleds i Nederländerna och Storbritannien. Men också de varmaste EU-anhängarna känner hopp, när allt fler väljare visar sitt missnöje med de styrande..

Barometern - 1 timme sedan

Stenar från Blå jungfrun lämnades till kommunen

Det fyller på med sten från Blå Jungfrun i stadshuset. På onsdagen kom ett par med fyra vackra stenar som en gång plockades upp på den sägenomspunna ön i Kalmarsund..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.