VA > Ekonomi

Thursday, 23 May, 16:47

VA - 15 maj 19 kl. 11:56

Chef i replik om innovationsteater: "Analysslarvet gör oss mindre innovativa"REPLIK KRÖNIKA 29/4: I en krönika i Veckans Affärer skrev Elin Ankerblad nyligen om risken att satsningar på innovation inte blir mer än det hon kallar innovationsteater. Men för att nå en hög och träffsäker innovationstakt är analys och datadrivna beslut en avgörande faktor, skriver LTU Business innovationschef Emil Svanberg. .
Läs mer på VA
Läs mer om:
REPLIK KRÖNIKA, Veckans Affa, Elin Ankerblad, LTU Business, Emil Svanberg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Chefi , replikom , innovationsteater, Analysslarvet, göross mindre , innovativa
BT - 20 mar 12 kl. 09:10

Hammaréns replik: Chefen har alltid ett ansvar för verksamhetens budget

Borås Tidning har intresserat sig för de stora underskott som finns i den kommunala konstbudgeten. Jag har jag velat blicka framåt och har därför avstått från att kommentera vad som skett innan jag tillträdde som chef för Borås konstmuseum. Nu har det tyvärr ändå blivit påkallat att jag yttrar mig.

Sydsvenskan - 24 nov 15 kl. 15:59

Replik: "En satsning på svensk industri måste inkludera en satsning på de kunskapsintensiva företagen"

Sveriges industri är viktig för välfärden och nu gäller det för politikerna att satsa på både tillverkning och tjänstesektorn. Det skriver Anders Persson, näringspolitisk chef på Svenska teknik & designföretagen, i en replik på ett inlägg på Aktuella frågor den 22 november..

Helsingborgs Dagblad - 24 nov 15 kl. 15:59

Replik: "En satsning på svensk industri måste inkludera en satsning på de kunskapsintensiva företagen"

Sveriges industri är viktig för välfärden och nu gäller det för politikerna att satsa på både tillverkning och tjänstesektorn. Det skriver Anders Persson, näringspolitisk chef på Svenska teknik & designföretagen, i en replik på ett inlägg på Aktuella frågor den 22 november..

DalaDemokraten - 12 aug 17 kl. 07:30

Replik: Nej, jag är inte rasist - vi måste kunna föra en öppen dialog

För att vi ska kunna skydda oss mot terrorismen behöver vi kunna föra en öppen dialog där olika alternativ diskuteras från olika perspektiv. Den dialogen tycker jag inte du bidrar till genom att kalla mig rasist, skriver Erik Nord, chef för polisområde Storgöteborg, i en replik..

YLE - 8 timmar sedan

Mikaela Heinonen-Lindholm ny chef för social service i Raseborg

Social- och hälsovårdsnämnden i Raseborg har valt Mikaela Heinonen-Lindholm till ny chef för social service i Raseborg..

DI - 7 timmar sedan

Sandviks avgående SMS-chef har sålt nästan alla aktier

Klas Forsström, som är på väg att lämna posten som chef över Sandviks affärsområde Machining Solutions för att bli vd på Munters, har den 20 maj sålt 5.890 aktier i Sandvik. .

UT - 2 timmar sedan

Landslagets nye chef får nypa sig i armen

Han är en 43 år gammal smålänning som bor i Borås. Möt Jonas Peterson – UIF-trion Hanna Falk, Viktor Thorn och Johanna Hagströms nya chef. – Att optimera prestationsmiljön har blivit mitt mantra, säger han..

Sydsvenskan - 20 nov 15 kl. 15:21

Liam förtjänar en hyllning för sitt mod, och en replik från skolledningen

I våras skrev jag ett debattinlägg i anslutning till IDAHOT (International day against homo and transphobia) om att regnbågsflaggan borde hissas på alla Malmös skolgårdar.När jag läser Liam Petersons inlägg "Jag kräver att barn från första klass får lära sig att de får älska vem de vill" (19/11) och ser att rektorn avböjer att skriva en replik blir jag inte förvånad men förtvivlad. Liam, och alla andra HBT-personer i Malmös skolor, förtjänar inte bara en replik, de förtjänar ett erkännande.

Sydsvenskan - 16 maj 11 kl. 00:05

Replik: "Två badhus ökar simkunnigheten"

Miljöpartiets förslag är ekonomiskt ansvarsfullt och fyller de verkliga behoven, skriver Fredrik Fernqvist (MP), gruppledare och kommunstyrelseledamot i Malmö.
Frida Trollmyr (S) och Martina Nilsson (V) skriver i Sydsvenskan den 11 maj att de är bestörta över MP:s agerande med att lösa badhusfrågan i Malmö. Bakom deras populistiska retorik döljer sig både sakfel och smutskastning.

Sydsvenskan - 31 jan 13 kl. 14:42

Replik: ?Från Mubarak till Mursolini?

På tvåårsdagen av den egyptiska revolutionen (25.1) hävdade Sydsvenskan på ledarplats att utvecklingen har gått "Från Mubarak till Mursolini". Dagen före (24.

Fler nyheter från VA

VA - 5 minuter sedan

Ny börsfrossa i New York - Apple tynger

Börserna i New York drabbades åter av frossa på torsdagen. Rädsla för en utdragen handelskonflikt mellan USA och Kina ledde till en svag utveckling i Asien under morgonen, där inte minst tekniksektorn pressades. .

VA - 1 timme sedan

Superavkastning för tidiga investerare i Peter Thiel-backade kryptosatsningen

Peter Thiel är medgrundare av såväl Paypal som dataanalysbolaget Palantir och är dessutom en flitig investerare. 2004 blev han exempelvis den första externa investeraren i Facebook genom att köpa drygt 10 procent av aktierna för 500 000 dollar. Det visade sig bli en god investering.

VA - 1 timme sedan

Därför har röstassistans kvinnligt tonläge - blir lättare att svära

“Det finns en fara att synen på att kvinnan ska ha den hjälpande rollen i samhället förankras genom AI,” säger Karin Ehrnberger. .

VA - 3 timmar sedan

Amazon kopierar Supreme i ny modesatsning

Med små och tidsbegränsade kollektioner vill e-handelsjätten bryta sig in på modemarknaden. .

VA - 3 timmar sedan

Investerarnas nya favorit - bolagen som fångar koldioxid direkt från luften

Kanadensiska Carbon Engineering, schweiziska Climeworks och amerikanska Global Thermostat och Prometheus. Det är bara några exempel på bolag som utvecklar olika former av tekniker för att fånga koldioxid direkt ur luften och som nu lockar investerare som flugor kring en sockerbit. .

VA - 3 timmar sedan

En ny vindkraftsaktie på väg till börsen

Men risken finns att politiska beslut och regelverk påverkar branschen negativt, enligt Slitevinds Jonas Dahlström  vd. .

VA - 3 timmar sedan

Hon retade sig på all farlig plast i maten - nu minskar hon plastberget med hjälp av smarta tabletter

Sarah Paiji Yoo har kläckt idén med vatten- och plastfritt rengöringsmedel.  .

VA - 5 timmar sedan

Blockering av kontroversiell teknik nedröstad av Amazons aktieägare

Amazons aktieägare röstade ned de omtalade förslagen om att se över och skära ner bolagets utveckling av kontroversiell teknologi för ansiktsigenkänning. .

VA - 5 timmar sedan

Bankomats vd flaggar för avgifter på uttag: "Har vi kostnader måste en avgift kunna tas ut"

Nina Wemming, vd för Bankomat, flaggar för att kontanttutag kan komma att beläggas med avgifter om inte staten tar över ansvaret för infrastrukturen. .

VA - 6 timmar sedan

Så vände DHL-chefen transportjätten från existensiell kris till rekordvinst

Fråga dig vad du inte ska göra, snarare än vad du ska göra. Det menar Ken Allen, tidigare vd på DHL Express, som avslöjar ännu ett knep för att få med sig hela personalen när allt vänds upp och ned: Musik .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.