DI > Ekonomi

Monday, 27 May, 07:59

DI - 15 maj 19 kl. 11:54

Finansinspektionen granskas av JO efter insiderärendenJustitieombudsmannen kräver att Finansinspektionen ska förklara sin hantering av två insiderärenden i ett bolag, rapporterar nyhetsbyrån Siren. ”En ytterst pinsam arbetsinsats”, menar anmälaren..
Läs mer på DI
Läs mer om:
JO, Finansinspektionen, Siren

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Finansinspektionen, granskasav JO efter , insiderärenden
NSD - 28 okt 13 kl. 18:48

Bara två av tio ärenden granskas

Åtta av tio ärenden granskas inte i detalj av överförmyndarnämnden.En före detta förvaltare har polisanmälts i tolv av 15 uppdrag. ??

NSD - 29 okt 13 kl. 05:45

Bara två av tio ärenden granskas

Åtta av tio ärenden granskas inte i detalj av överförmyndarnämnden.En före detta förvaltare har polisanmälts i tolv av 15 uppdrag. ??

SmålandsPosten - 03 jan 14 kl. 07:23

Lex Sarah-ärenden ska granskas efter fel

Nu ska Lessebo kommuns­ hantering av Lex Sarah-ärenden granskas av Inspektionen för vård och omsorg, IVO. Enligt socialtjänstlagen ska den som arbetar inom socialtjänsten genast rapportera om det kommer fram uppgifter om missförhållande, eller en påtaglig risk för missförhållande.
Det var i höstas som en Lex Sarah-anmälan kom in till IVO.

Kristianstadsbladet - 09 jan 14 kl. 12:10

Sex dödsfall ska granskas av utredare

Arkivfoto: Ronnie Smith
Över hundra ärenden finns på polisens kalla fall-lista i Skåne. Sex fall är från nordöstra Skåne. Arbetet kommer ta flera år.

YLE - 20 jun 17 kl. 12:00

Elva tusen finländare kräver att Migrationsverket granskas

Över 11 000 finländare har skrivit under en appell som kräver en oberoende granskning av Migrationsverkets lagenlighet av hur de asylsökande blir bemötta. Appellen överräcktes på tisdagen till inrikesminister Paula Risikko (Saml). I de sakkunnigas bedömningar och journalisternas redovisningar har det kommit fram att det finns allvarliga missförhållanden när det gäller de myndigheter som handlägger asylärenden, står det i appellen.

Kristianstadsbladet - 02 sep 14 kl. 08:30

Göinge granskas på nytt av IVO

På nytt granskas Östra Göinge kommun av Inspektionen för vård och omsorg, IVO, för sitt mottagande av ensamkommande barn. Kommunen har också kompletterat sitt överklagande till kammarrätten.
IVO konstaterade i våras att kommunen brister i sitt mottagande.

SvD - 20 apr 16 kl. 07:54

Kända bloggare granskas för smygreklam

Bloggarna Kissie (Alexandra Nilsson) och Blondinbella (Isabella Löwengrip) granskas av Konsumentverket, misstänkta för smygreklam, skriver Göteborgsposten. Det är två specifika inlägg, där bloggarna hyllar två olika företag och inte tydligt nog aviserat att det rör sig om reklam, som har lett till två så kallade tillsynsärenden..

Sydsvenskan - 20 apr 16 kl. 07:49

Bloggare granskas för smygreklam

Bloggarna Kissie (Alexandra Nilsson) och Blondinbella (Isabella Löwengrip) granskas av Konsumentverket, misstänkta för smygreklam, skriver Göteborgsposten. Det är två specifika inlägg, där bloggarna hyllar två olika företag och inte tydligt nog aviserat att det rör sig om reklam, som har lett till två så kallade tillsynsärenden.I första hand vill Konsumentverket att bloggarna, som är två av Sveriges största, ska bättra sig frivilligt bli tydligare med vad som är reklam och inte.

Expressen - 19 dec 17 kl. 08:56

Macchiarini-skandalen granskas på nytt

Den nedlagda förundersökningen mot Paolo Macchiarini ska granskas på nytt.Åklagarmyndighetens Utvecklingscentrum Göteborg kommer att inleda en granskning av hela ärendet, som totalt rör fyra personer. Detta efter att två personer begärt att få sina ärenden omprövade, enligt Åklagarmyndigheten.

Skånskan - 22 maj 18 kl. 17:18

Assistanshärvan granskas av IVO

malmö Bolaget bakom assistanshärvan i Malmö anmäls av Malmö stad och Försäkringskassan.
– Vi utreder deras lämplighet, säger Ulrika Persson, inspektör på Inspektionen för vård- och omsorg, IVO.
Även företrädarnas andra bolag granskas.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Efter vinstsuccén: Norska oljefonden slopar investeringar i cannabis

Den norska oljefonden väljer att slopa investeringar i cannabis efter kritik. Det rapporterar norska Dagens Näringsliv (DN)..

DI - 15 minuter sedan

Sköldpaddan Lundberg bäddar för megaaffär

Lundbergs kommer av allt att döma redovisa en god värdeökning för första kvartalet i tisdagens kvartalsrapport. Frågan är vad investmentbolaget gör på lång sikt. En fusion med Industrivärden vore det mest logiska..

DI - 15 minuter sedan

Bekräftat: Fiat Chrysler föreslår fusion med Renault

Den italiensk-amerikanska biltillverkaren Fiat Chrysler meddelade på måndagen att bolaget föreslår en fusion med den franska biltillverkaren Renault. Det framgår av ett pressmeddelande. .

DI - 15 minuter sedan

Skanska tar order på 305 miljoner

Byggjätten Skanska ska bygga två flerbostadshus och ett kontorshus i Kungsbacka. Ordervärdet uppgår till 305 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

DI - 30 minuter sedan

Boules styrelseordförande har köpt aktier i bolaget för 1,5 miljoner

Boules styrelseordförande Peter von Ehrenheim köpte i fredags 15.000 aktier i medicinteknikbolaget. Det framgår av Finansinspektionens insynsregister.

DI - 30 minuter sedan

Bitcoin rusar till den högsta nivån på ett år

Kryptovalutan bitcoin rusade med så mycket som 10 procent under natten till måndagen. Sedan årsskiftet har bitcoin nu rusat omkring 135 procent. .

DI - 45 minuter sedan

Euron stabil efter EU-valet

Euron är stabil efter söndagens EU-val. De stora traditionella partierna, kristdemokrater och socialdemokrater blev förlorare och tappade sin delade majoritet, men framgångar för liberaler och gröna gjorde att EU-vänliga partier kontrollerar omkring två tredjedelar av mandaten, trots högerpopulisternas framgång..

DI - 1 timme sedan

EQT lägger indikativt bud på australiensiskt telekombolag

Det australiensiska telekombolaget Vocus meddelade på måndagen att bolaget mottagit ett indikativt icke bindande bud från det svenska riskkapitalbolaget EQT:s infrastrukturfond. Det framgår av ett pressmeddelande.  .

DI - 1 timme sedan

Morgonkoll: Blandat på Asienbörserna – Fast Retailing stiger

Handelsveckan fick en lugn start på de asiatiska aktiemarknaderna som bjöd på små rörelser under måndagsmorgonen. London- och USA-börserna håller helgstängt under måndagen. .

DI - 1 timme sedan

Vårdmomsen hotar svensk sjukvård

DEBATT. Den 1 juli införs moms på läkare och sjuksköterskor som arbetar som konsulter i privata vårdföretag. Ändringen saknar politiskt stöd och slår ensidigt mot privata aktörer och drabbar i slutändan patienterna, skriver cheferna för Capio, Aleris och Praktikertjänst..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.