Realtid > Ekonomi

Thursday, 23 May, 02:52

Realtid - 15 maj 19 kl. 11:49

”Regeringens bild av Sverige lockar knappast utländska investerare”Det utländska ägandet på Stockholmsbörsen kröp neråt under 2018, under hösten föll det totala ägandet drygt 2,5 procentenheter till omkring 39 procent. Utvecklingen har fortsatt i år. En mycket viktig faktor är valutautvecklingen, skriver Realtids krönikör Claes Folkmar..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Sverige, Stockholmsbörsen, Realtids, Claes Folkmar

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Regeringens, bildav , Sverige, lockar, knappast, utländska, investerare
Regeringen - 21 maj 13 kl. 14:50

Regeringens nyhetsbrev: Sverige drivande för mänskliga rättigheter

De mänskliga rättigheterna slår fast att alla människor, oavsett land, kultur och sammanhang, är födda fria och lika i värde och rättigheter. I veckan anordnar regeringen en konferens om internets betydelse för mänskliga rättigheter runt om i världen. Läs mer om detta i Regeringens nyhetsbrev.

Västerbottens Folkblad - 03 feb 14 kl. 16:42

[PLUS] Skellefteå-förvärvet: Ingen klubb i Sverige lockar mer

Sejouren i Nordamerika blev inte vad han hade hoppats på. Nu vill Stefan Warg hjälpa Skellefteå AIK att försvara sitt SM-guld. - Ingen klubb i Sverige lockar mer, så fort de hörde av sig var de prio ett, säger Warg till Sporten..

Regeringen - 07 jan 13 kl. 14:55

Regeringens nyhetsbrev: Sverige ny ordförande i Nordiska ministerrådet

Vid årsskiftet tog Sverige över ordförandeskapet i Nordiska ministerrådet. Den nordiska modellen i en ny tid, är huvudtemat för det svenska ordförandeskapsåret, och syftar på hur samarbetet mellan de nordiska länderna kan utvecklas i en tid med stora förändringar i omvärlden. Regeringens nyhetsbrev: Sverige ny ordförande i Nordiska ministerrådet Regeringen, 7 januari 2013.

Regeringen - 13 sep 17 kl. 08:51

Regeringens hela Sverige-satsning ska lyfta landsbygden

Regeringens hela Sverige-satsning i budgeten för 2018 innehåller åtgärder för sammanlagt 1,245 miljarder kronor för fler jobb och hållbar tillväxt i hela landet. Satsningar görs på flera områden av betydelse för Sveriges landsbygder; service och goda levnadsvillkor, gröna jobb, företagande och utbildning och infrastruktur..

SmålandsPosten - 20 dec 14 kl. 14:44

Lyxön "Sverige" lockar med fejkslask och vikingatak

En tropisk villa med vikingaskepp på taket. Och högteknologiskt fejkat snöslask på gatorna. Så ska köpare lockas till "Sverige" med omnejd när den konstgjorda ö-gruppen The World i Dubai nu nylanseras.

Helsingborgs Dagblad - 19 feb 12 kl. 12:44

Sverige lockar för européer i kris

Jobb och hopp om en framtid lockar fler och fler arbetslösa från de krisande länderna i Europa till Sverige. Antalet greker som ansökte om och beviljades uppehållsrätt i Sverige fördubblades från 2010 till 2011, enligt statistik från Migrationsverket. Även spanjorer, italienare och portugiser söker sig hit i en allt stridare ström.

UNT - 19 feb 12 kl. 12:41

Sverige lockar för européer i kris

Jobb och hopp om en framtid lockar fler och fler arbetslösa från de krisande länderna i Europa till Sverige. Antalet greker som ansökte om och beviljades uppehållsrätt i Sverige fördubblades från 2010 till 2011. (TT).

Dagensanalys.se - 09 feb 17 kl. 12:31

IAB Sverige lockar med namnkunnig jury inför kommande Mixx Awards 2017

Branschorganisationen IAB (Interactive Advertising Bureau) Sverige laddar upp för 30 mars, då man för fjärde gången ska dela ut priser till de som har tagit ”interaktiv reklam till nya nivåer”. I år lockar man med en ”maxad jury” med personer från riktigt stora företag. IAB Mixx Awards är namnet på en tävling som IAV Sveriga anordnar för att föra fram utvecklingen inom digital marknadsföring.

GöteborgsPosten - 19 feb 12 kl. 16:45

Sverige lockar européer i kris

Jobb och hopp om en framtid lockar fler och fler arbetslösa från de krisande länderna i Europa till Sverige. ? De som kan tar chansen, säger nationalekonomen Dimitrios Karkamanis..

Trelleborgs Allehanda - 20 okt 13 kl. 11:52

Modernt Sverige lockar turister


Modernt och shoppingvänligt. Det tycker turister är det som utmärker Sverige jämfört med andra, liknande resmål.Sverige brukar vara känt för sina vackra natur, men det är inte det som får Sverige att sticka ut jämfört med konkurrerande resmål som Danmark, Norge, Finland och Kanada.

Opinionen.se - 20 okt 13 kl. 11:54

Modernt Sverige lockar turister


Modernt och shoppingvänligt. Det tycker turister är det som utmärker Sverige jämfört med andra, liknande resmål. Sverige brukar vara känt för sina vackra natur, men det är inte det som får Sverige att sticka ut jämfört med konkurrerande resmål som Danmark, Norge, Finland och Kanada.

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 10 timmar sedan

Därför tvekar marknaden om budet på Oriflame

Familjen af Jochnicks slutgiltiga bud för att köpa ut Oriflame från börsen ligger på 227 kronor per aktie.Realtids krönikör Claes Folkmar tycker att det verkar som om marknaden tycker att budet är för lågt och opportunt..

Realtid - 10 timmar sedan

”Det har varit en bra investering för oss”

Per Colleen, chef för aktieförvaltningen på fjärde AP-fonden, är inte förvånad över familjen af Jochnicks beslut att köpa ut Oriflame från börsen. AP-fonden ska nu analysera budet..

Realtid - 10 timmar sedan

Baker McKenzie biträder vid investering i fintech-bolag

Baker McKenzie är legal rådgivare när investmentbolaget Zenith investerar i fintech-bolag.

Realtid - 11 timmar sedan

IG Group spår 17 procent lägre tradingintäkter i år

Finansföretaget IG Group räknar med att tradingintäkterna för helåret 2019 kommer att minska med 17 procent till omkring 475 miljoner pund, motsvarande 5,8 miljarder kronor, skriver Nyhetsbyrån Direkt på onsdagen. .

Realtid - 11 timmar sedan

Nordnet: Nu är toppen på investeringspuckeln passerad

Nordnet, som 2017 köptes ut från börsen av Öhman och Nordic Capital, har fullt fokus på sin nya webbtjänst som ska börja lanseras före sommaren. Banken räknar nu med en lägre kostnadsnivå efter förra årets uppgång i investeringar..

Realtid - 12 timmar sedan

Danske Bank vill utbilda all svensk personal inom AI i år

Danske Bank har ambitionen att alla medarbetare i Sverige ska utbildas i artificiell intelligens (AI) i år med en omfattning på mellan 15 till 30 timmar per person, säger Anna Sundblad, presschef för bankens svenska verksamhet, till Realtid.  .

Realtid - 15 timmar sedan

EU:s revisionspaket sätter käppar i hjulet för the Big Four

Beskedet att den amerikanska investmentbanken Goldman Sachs väljer revisionsbyrån Mazars efter nästan ett århundrades samarbete med PWC har slagit ned som en bomb i revisionsvärlden. “Vi är stolta” säger Marianne Sandén-Ljungberg, vd för Mazars i Sverige, till Realtid. .

Realtid - 15 timmar sedan

Ny CFO på Coor 

Klas Elmberg tillträder som CFO och IR-direktör i Coor och efterträder Olof Stålnacke som valt att lämna bolaget..

Realtid - 16 timmar sedan

"Sannolikheten för bud ökar om det finns en pressad kurs"

Carl-Fredrik Lorenius, förvaltare till två av Roburs fonder som äger aktier i Oriflame, ska nu tillsammans med sina kollegor analysera budet från familjen af Jochnick..

Realtid - 16 timmar sedan

Amgen lägger jättebud på Nuevolution

Amgen lägger ett bud på noterade bioteknikbolaget Nuevolution. Priset på 32,50 kronor innebär en premie på 169 procent..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.