DI > Ekonomi

Sunday, 26 May, 23:10

DI - 15 maj 19 kl. 11:49

Jätten Unilevers nordiska fabriker ska ta tag i plastkatastrofenODENSE. I en fabrik i Odense tillverkar Unilever tvättmedel i förpackningar som är tillverkade av återvunnen plast.  ”Det är det första storskaliga försöket av sitt slag i Europa. Tekniken fungerar men utmaningen är att det finns en brist på återvunnen plast”, säger Stefan Lagerqvist, affärsområdeschef på Unilever..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Unilevers, Odense, Unilever, Europa, Stefan Lagerqvist

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jätten, Unilevers, nordiska, fabrikerska ta , tagi , plastkatastrofen
Realtid - 22 mar 17 kl. 05:00

Bolund lyfter penningtvätten till Nordiska rådet

Samtliga svenska storbanker är nu namngivna i den internationella penningtvätt-härvan med ryska kopplingar. Som en följd av nya detaljerade avslöjanden om enskilda banker kommer finansmarknadsminister Per Bolund (MP) diskutera affären med sina nordiska kollegor på fredag..

DI - 09 jun 16 kl. 19:39

Kullagerjätten stänger fabriker i Nordamerika

SKF stänger flera av sina anläggningar i Nordamerika. En omstrukturering som väntas kosta 300 miljoner kronor ska spara än mer pengar på längre sikt, rapporterar Göteborgsbolaget..

Kristianstadsbladet - 03 okt 12 kl. 08:30

Inget behov på andra fabriker

Mindre än ett år efter att Unilever köpte Ingman Glass kommer beskedet att den nya ägaren stänger fabriken i Åhus. Ett arbete någon annanstans inom den multinationella koncernen kan de 31 personer som förlorar jobbet i Åhus inte räkna med.
Sedan Unilever köpte Ingman Glass i slutet av förra året har en person lämnat fabriken för ett nytt jobb inom koncernen och börjat i Hamburg.

BT - 08 jan 15 kl. 20:31

Låga löner och hot ? här är Ginas fabriker

Tolv timmars arbetsdagar, låga löner och arbetarslum där familjer lever i minimala plåtskjul. Fabriker med dålig säkerhet. Arbetare som får sparken när de protesterar och som hotas till tystnad av yrkeskriminella.

YLE - 20 jul 17 kl. 17:37

Savon Sanomat: Nynazisten Torniainen fick pris från Nordiska Motståndsrörelsen

Savon Sanomat rapporterar att nynazisten Jesse Eppu Oskari Torniainen fick ett pris på Nordiska Motståndsrörelsens aktivistdagar i Sverige. Torniainen sparkade en man i bröstkorgen så att denne föll och slog huvudet, på Elielplatsen i Helsingfors i september i fjol. Mannen dog flera dagar senare på sjukhuset.

YLE - 27 jan 16 kl. 17:43

Flyktingkrisen utmaning för den nordiska välfärden

Flyktingkrisen och det gränslösa Norden stod på agendan när Nordiska rådets första session i år samlade parlamentariker från alla nordiska länder i Helsingfors. Samtidigt har gränskontroller igen införts vid nordiska gränser för första gången på 60 år. Gränskontrollerna mellan Sverige och Danmark har upprört många nordbor.

BT - 19 dec 14 kl. 02:48

BBC: Dåliga villkor i Apple-fabriker

De fabriker i Kina som tillverkar datajätten Apples produkter i Kina bryter konsekvent mot företagets löften om förbättrade arbetsvillkor. Det hävdar brittiska BBC, som låtit reportrar ta anställning i företaget Pegatrons produktion av Apples telefoner, läsplattor och datorer. En av reportrarna tvingades arbeta 18 dagar i sträck, medan en annan fick arbeta skift på upp till 16 timmar.

YLE - 19 feb 15 kl. 11:17

Sandström och Erlandsson kandidater till Nordiska rådets litteraturpris

Peter Sandströms roman ”Transparente blanche” är en av Finlands två kandidater till Nordiska rådets litteraturpris 2015. Ålands kandidat är och Karin Erlandssons debutroman ”Minkriket”. Idag (19.

E24 - 23 jul 15 kl. 11:04

Unilevers tillväxt över förväntan

Det brittiskholländska konsumentvarubolaget Unilevers aktie stiger i London och Amsterdam efter en halvårsrapport med försäljning över analytikernas förväntningar. Det skriver Bloomberg News..

DI - 18 okt 18 kl. 09:13

Glassig sommar lyfte Unilevers försäljning

Äntligen en vinnare på sommarvärmen! Konsumentproduktjätten Unilever redovisade på torsdagen en underliggande försäljningstillväxt på 3,8 procent efter att bland annat det varma sommarvädret i Europa lyfte glassförsäljningen. .

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

L precis över spärren – M näst största parti

Liberalerna klarar sig kvar i parlamentet och får 4,1 procent enligt den preliminära rösträkningen..

DI - 15 minuter sedan

MP optimistiska trots svag prognos

De gröna går starkt framåt i Europa ändå är resultatet för Miljöpartiet svagare och de ser ut att tappa två mandat i EU. ”Var tionde svensk vill ha mer progressiv klimatpolitik”, säger Alice Bah Kuhnke till Dagens Industri om resultatet..

DI - 15 minuter sedan

De gröna visar musklerna i Finland

Miljöpartiet De gröna är det finländska EU-valets raket. Partiet ökade kraftigt och lär knipa två av Finlands 13 mandat i Bryssel. Även högerpopulistiska Sannfinländarna går framåt något men störst parti blir konservativa Samlingspartiet..

DI - 30 minuter sedan

Forssmed: ”En väldigt konstig valrörelse för oss”

Efter att SVT:s preliminära siffror presenterats ser KD ut att ha nåt sitt mål på två mandat. Trots möjlig framgång kan resultatet ha påverkats av sista veckans svarta KD-rubriker. ”Det tjänar ingenting till att spekulera om det”, säger partiets ekonomiskpolitiske talesperson Jakob Forssmed till Di.

DI - 30 minuter sedan

Fi ser ut att förlora sitt mandat: ”Vi förlorar inte vår kraft”

Feministiskt initiativ skrällde i förra EU-valet och partiets representant Soraya Post kunde ta plats i Bryssel. Fem år senare har partiet gått kräftgång i opinionen och ser nu ut att förlora sitt enda mandat..

DI - 30 minuter sedan

Karlsson (SD): ”Glädjande att väljarna ser till sakfrågor i stället för skandaler”

Sverigedemokraternas gruppledare Mattias Karlsson var nöjd efter att den första vallokalsundersökningen hade presenterats. ”Jag trodde att vi skulle ligga runt 13–14 procent”, säger han efter att ha anlänt till partiets valvaka..

DI - 45 minuter sedan

Tomas Tobé om Valu: ”Ett enormt revanschval för Moderaterna”

Moderaterna ser ut att göra ett historiskt starkt val enligt SVT:s vallokalundersökning. .

DI - 1 timme sedan

V står still – skyller på granskning: ”Inte bara orättvist utan helt felaktigt”

Vänsterpartiet ser ut att landa på samma valresultat som förra EU-valet. Partisekreterare Aron Etzler menar att man kunde ha växt – om inte toppnamnet Malin Björks traktamenten hade granskats. ”Det känns inte bara orättvist utan helt felaktigt”, säger Aron Etzler..

DI - 1 timme sedan

Het strid väntar efter Junckers sorti

Räkna med en spännande strid om makten över EU-kommissionen efter Jean-Claude Juncker. Frankrikes president Emmanuel Macron har en nyckelroll: ska han stödja en liberal dansk kandidat eller en konservativ fransk kandidat?.

DI - 1 timme sedan

L-toppen om siffrorna: ”Jag är inte trygg alls”

Jublet var stort på Liberalernas valvaka när siffrorna 4,4 procent dök upp på storbildsskärmen. Men nervositeten är fortsatt stor och nu väntar en rysare för partiet under söndagskvällen. ”Det är fortsatt pirrigt.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.