Dagensanalys.se > Ekonomi

Saturday, 25 May, 00:54

Dagensanalys.se - 15 maj 19 kl. 11:45

Etik och jämlikhet viktiga frågor för SAS InstituteUtöver ett mycket stort fokus på AI och analys, har SAS Institute även fokus på andra delar av den digitalisering som vi just nu upplever. Dels behöver vi jobba för att få fler kvinnor och personer från socioekonomiska utsatta grupper i tekniska yrken, och dels behöver vi har ett stort fokus på etiska aspekterna av AI-utveckling. Under SAS Global Forum fanns många tillfällen att förstå hur SAS tänker i båda dessa avseenden. Jämlikhet i teknikvärlden Den snabba digitaliseringen driver fram [. ] Inlägget Etik och jämlikhet viktiga frågor för SAS Institute dök först upp på Dagensanalys.se..
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
SAS Institute, AI, SAS Global Forum, SAS, Den, Etik, Dagensanalys

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Etikoch , jämlikhet, viktiga, frågorför , SAS, Institute
Realtid - 17 nov 17 kl. 15:51

Fonden som ska utbilda fotbollsklubbar i demokrati och jämlikhet

"Fotbollsvärlden svärtas idag ner av korruption, fixade matcher och andra oegentligheter. Fortsätter det på det här viset så dör fotbollen inom en ganska snar framtid". Det säger Lennart Johansson, tidigare ordförande för Uefa och vice ordförande i Fifa, till Realtid.

HBL - 30 jul 14 kl. 04:44

Sonera skolar sig i etik och hederlighet

Flera frågor och utredningar återstår, trots en omfattande rapport om Telia Soneras affärer och misstänkta mutbrott i Uzbekistan. Nu tar företaget tag i problematiken och har inlett utbildning kring antikorruption. Det dröjer ändå länge innan man kan lägga mutskandalerna bakom sig.

YLE - 26 mar 17 kl. 15:07

Målsökande dna-teknik viktig för samhället - men väcker också etiska frågor

Många genforskare har under de senaste åren börjat använda en teknik som gör att de kan genförändra djur och växter mer exakt än tidigare. Det görs till exempel för att förändra någon egenskap. Och hos oss människor hoppas man kunna förhindra vissa genetiska sjukdomar.

BT - 11 aug 14 kl. 09:47

Viktiga gåvor till organisationer

Avdragsgilla gåvor. Privatpersoner kan göra skatteavdrag för gåvor till organisationer på upp till 6000 kronor. Det har ökat givandet i Västra Götalands län med närmare 55 miljoner kronor på ett år konstaterar skribenterna från Kristdemokraterna.

Kristianstadsbladet - 04 aug 14 kl. 15:41

Dålig etik när din pension förvaltas

Låga ambitioner och bristande strategi. Pensionsbolagen får hård kritik när de tolv största rankas utifrån deras arbete med frågor som miljö, mänskliga rättigheter och jämställdhet.
Analysen, av fond- och pensionsförmedlaren Söderberg & Partners, bygger bland annat på hur bolagen integrerar hållbarhetsarbetet inom organisationen, hur höga hållbarhetsambitionerna är och ifall de undviker att investera i företag som handlar med exempelvis vapen och tobak.

BT - 04 aug 14 kl. 15:41

Dålig etik när din pension förvaltas

Låga ambitioner och bristande strategi. Pensionsbolagen får hård kritik när de tolv största rankas utifrån deras arbete med frågor som miljö, mänskliga rättigheter och jämställdhet. Analysen, av fond- och pensionsförmedlaren Söderberg & Partners, bygger bland annat på hur bolagen integrerar hållbarhetsarbetet inom organisationen, hur höga hållbarhetsambitionerna är och ifall de undviker att investera i företag som handlar med exempelvis vapen och tobak.

TA - 04 aug 14 kl. 15:41

Dålig etik när din pension förvaltas

Låga ambitioner och bristande strategi. Pensionsbolagen får hård kritik när de tolv största rankas utifrån deras arbete med frågor som miljö, mänskliga rättigheter och jämställdhet.
Analysen, av fond- och pensionsförmedlaren Söderberg & Partners, bygger bland annat på hur bolagen integrerar hållbarhetsarbetet inom organisationen, hur höga hållbarhetsambitionerna är och ifall de undviker att investera i företag som handlar med exempelvis vapen och tobak.

Opinionen.se - 13 mar 15 kl. 07:46

"Margot Wallström, du är inte min utrikesminister"


Att vara politiker är svårt. Att vara konsekvent är ännu svårare. Om man sedan ska försöka sig på att vara en konsekvent politiker blir det nästan omöjligt.

Kristianstadsbladet - 11 okt 14 kl. 08:00

Från kaos till klarhet. Första världskriget i konsten

Det har förflutit exakt hundra år sedan första världskriget bröt ut och världen bevittnade en av de mest omvälvande händelserna i modern historia. Det var under denna tid som stridsvagnen uppfanns, stridsgas användes för första gången och kulsprutan blev vanlig. Många är de som på olika sätt har satt ord och bild på första världskriget för att öka medvetenheten om krigets följder och framförallt individernas erfarenheter.

Cornucopia - 21 jan 15 kl. 18:36

Gästinlägg: Att jag har lyckats här i Sverige har jag mina tänder att tacka för

Nedanstående är ett gästinlägg om svensk censur skrivet av den mycket produktive författaren och regissören Vladimir Oravsky, tillika under några turbulenta månader kulturchef i Umeå 2001. En intervju med Oravsky kan man hitta hos Tidningen Kulturen, där även en del krönikor av honom finns publicerade, t ex senast Jag är svensk.

ATT JAG HAR LYCKATS HÄR I SVERIGE HAR JAG MINA TÄNDER ATT TACKA FÖR
Tankar om censur, självcensur, obefogad rädsla, nerskitna byxor och solidaritet, med utgångspunkt av mina egna erfarenheter
Friheten i kulturen finns hos Adlibris
för 177:- i danskt band eller 47:- som E-bok
Övriga böcker av Valdimir Oravsky finns här.

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - 9 timmar sedan

SurveyMonkey tänker på allvar erövra Europa

SurveyMonkey ska öppna ett datacenter i Dublin för att komma närmare den europeiska marknaden. Tanken är att med sin nya bas vara närmare europeiska företag och bättre kunna serva deras behov. Investering i Dublin är en del av en större plan att öka intäkterna utanför hemlandet USA.

Dagensanalys.se - 9 timmar sedan

Box introducerar förbättrad molntjänst för samarbete och delning av innehåll

Box utvecklar nu sin molntjänst för att hantera, dela och samarbeta kring innehåll. Box gör om flera tjänster, bland annat Box Relay, och ger dem flera nya funktioner. Syftet är att förenkla för användarna och effektivisera arbetet med gemensamma dokument.

Dagensanalys.se - 9 timmar sedan

Facebook har tagit bort 2 miljarder fejkkonton i år

Problemen med fejkkonton blir allt vanligare. Bara i år har Facebook tagit bort fler än 2 miljarder fejkkonton, det framkommer i deras Transparency Report. Under första kvartalet i år har Facebook raderat 2,19 miljarder fejkkonton, jämfört med 1,2 miljarder konton under fjärde kvartalet 2018.

Dagensanalys.se - 9 timmar sedan

De 3D-scannar människor för att satsa på klädförsäljning

E-handelsjätten Amazon genomför en studie som innefattar att de 3D-scannar människors kroppar i utbyte mot presentkort på 25 dollar, skriver Mashable. Syftet med studien är att lära sig om mångfalden av människors olika kroppsformer. Enligt Amazon kommer den insamlade datan endast används internt, och inte i marknadsföringssyfte.

Dagensanalys.se - 9 timmar sedan

Sofia Larsson blir ny programmatic-chef på GroupM

Sofia Larsson har nyligen tillträtt rollen som Head of Programmatic på GroupM. Hon ska nu fortsätta att driva området och ansvara för det specialistteam som hanterar alla programmatiska köp på GroupM. Branschprofilen inledde sin karriär inom gruppen år 2014 och återvänder nu efter en tid hos aktörer såsom Criteo och senast från en roll som Head of Programmatic på PHD.

Dagensanalys.se - 13 timmar sedan

WhatsApp drar igång med annonser nästa år

Det var bara en tidsfråga innan Facebook-ägda appen WhatsApp skulle börja med annonser. Nu visar allt på att det blir så redan nästa år. Det var under Facebooks konferens i Holland som suddiga bilder visades upp där annonserna prydde WhatsApp.

Dagensanalys.se - 19 timmar sedan

LinkedIn visar alla sponsrade inlägg från företag på sajten

Nu har även LinkedIn öppnat upp sin databas med olika annonsörer på sajten, som Facebook gjorde tidigare. Vad du kan se är alla sponsrade inlägg som rullat de senaste 6 månaderna och vilka företag som köpt dem. Om du går in på företagets sida på LinkedIn ska det synas inom några veckor ett nytt val som heter Ads.

Dagensanalys.se - Igår: 21:10

Anmäler insta-stjärnor i syfte att sälja fler prenumerationer

Resumé har enligt utsago granskat hur populära instagramprofiler markerar upp (eller inte) betalda inlägg i sina flöden. Enligt skribenterna bakom handlar det om att rensa upp och förstå vad som egentligen gäller. Men för Resumé verkar det mer om att sälja prenumerationer.

Dagensanalys.se - Igår: 19:32

Rädda både världen och plånboken med en smart termostat

Det blir allt vanligare med smarta enheter i svenska hem för att styra allt från lampor till musik, men något som verkligen kommer ha en inverkan på elförbrukningen och samtidigt förbättra inomhusklimatet är en smart termostat som styr värme- och kylenheter. Nyligen lanserade det tyska ingenjörsföretaget Tado sin nya styrenhet för Air Conditioning, och med tanke på förra årets varma sommar är det sannolikt fler svenskar som överväger en AC i hemmet. Men många som har en AC glömmer bort […] Inlägget Rädda både världen och plånboken med en smart termostat dök först upp på Dagensanalys.

Dagensanalys.se - Igår: 14:55

Salesforce tar investeringsfond till Europe – dags att vässa presentationen

Salesforce lanserar Europe Trailblazer Fund värd 125 miljoner dollar för att fortsätta stötta startups som utvecklar molntjänster åt företag. Salesforce Ventures har redan investerat i företag som verkat inom inom digitala betalningslösningar, machine vision, artificiell intelligens, blockchain-teknologi samt inom API-ekonomin. Med denna nya investeringsfond kommer Salesforce Ventures fortsätta investera i företag i olika tillväxtstadier som kan erbjuda Salesforce företagssupport, produktinriktning och finansiering när man skalar upp.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.