DI > Ekonomi

Wednesday, 22 May, 10:39

DI - 15 maj 19 kl. 11:40

Avkastning på 1.590 procent – nu ökar riskenRisken i Skistar ökar kortsiktigt något efter att Mats Årjes beslutat att lämna vd-posten. Man får känslan att det här avslutet var väl snabbt påkommet. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Skistar, Mats Årjes

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Avkastning, 1.590procent nu , ökar, risken
PrivataAffärer - 23 apr 18 kl. 06:20

Hernhag: Rätt trender och teman kan höja din avkastning

Följer du bra långsiktiga trender i ditt sparande ökar du chansen till god avkastning. I flera fall ökar risken också, beroende på vad det är för trender....

PrivataAffärer - 09 jan 19 kl. 10:07

Minska risken med prisbelönt fond

IKC Avkastningsfond i korthet: Startdatum:     2012-04-19
ISIN-kod:          SE0004544823
Kursnotering: Dagligen
Risknivå:           2/7
Förvaltningsavgift: 0,60%
Sharpekvot 3 år: 4,46
Ansvarig förvaltare: Lars Bredenberg
Noteringsvaluta: SEK
Att risk och avkastning hänger ihop är ett välkänt fenomen. Den som är villig att ta högre risk genom att till exempel placera på aktiemarknaden kan få högre avkastning än den investerare som hellre sparar i säkrare räntepapper. När marknaden ä

PrivataAffärer - 27 nov 18 kl. 12:46

SEB: Aktier ger högst avkastning kommande året

”Vår prognos är fortsatt positiva avkastningar för de flesta tillgångsslag de kommande 12 månaderna, undantaget flertalet traditionella ränteplaceringar. Förväntad avkastning är lägre än det historiska snittet samtidigt som risken är oförändrad. Aktier är fortfarande i topp och statsobligationer i botten”, skriver SEB.

Cornucopia - 06 nov 17 kl. 15:16

Över 8% i årlig avkastning på solcellsanläggning

Solcellsanläggningar blir lönsammare och lönsammare för den som väljer att investera i detta. Justerat för skatteffekter får man redan idag över 8% i avkastning första året och ca 11% efter 25 år trots effektminskning över tiden, tack vare stigande elpriser.
Avkastning och produktion från en 4 800 W solcellsanläggning i femtio år.

PrivataAffärer - 28 mar 19 kl. 07:16

Så får du högre avkastning med klimatsmart sparande

Köp boken här: Du som läser Privata Affärer kan köpa boken "Guld och gröna skogar - investera klimatsmart och bli rik" för specialpris i vår butik.  Klicka här för att beställa. De flesta av oss sopsorterar, pantar burkar och letar lite extra efter ekologiska grönsaker i matbutiken.

Realtid - 01 apr 16 kl. 04:16

Hungern efter avkastning höjer risken

Rekordlåga räntor har eldat på fastighetsmarknaden. Det är den höga efterfrågan och få objekt som i första hand har pressat upp fastighetspriserna men det avskräcker inte investerarna som ökar sitt risktagande. Men lärdomen är att alla inte kan vara vinnare för evigt.

Cornucopia - 06 okt 17 kl. 11:00

Investera i hållbar solenergi med möjlighet till avkastning

Detta inlägg är reklam för Trine.
Göteborgsbaserade Trines erbjudande är lika enkelt som genialiskt - motverka klimatförändringar, förbättra levnadsstandarden i U-länder, och få avkastning på din investering. Tillsammans med Trine kan bloggen nu erbjuda en rabattkod åt alla nya investerare i Trine.

Skånskan - 26 mar 19 kl. 10:00

Mobilen ger ökad kontroll och bättre avkastning

På landet I tre år har Sven-Olof Hägg på Sonarps Gård i Eslöv använt sig av brunstkoll med hjälp av sensorer. Den ökade träffsäkerheten gör att det blivit en investering som betalar av sig.Bland mjölkkor är det redan relativt vanligt med brunstkoll och seminering eftersom man vill ha en så jämn laktation som möjligt.

Dagensanalys.se - 23 jun 16 kl. 07:46

Studie: Rekommenderat videoinnehåll ökar vårt tittande

Färsk studie från Ooyala jämför bland annat hur vi som tittare konsumerar reklamfinansierat (AVOD) respektive prenumerationsfinansierat innehåll (SVOD). Rapporten visar att vi som tittare konsumerar videoinnehåll olika länge beroende på om det är reklamfinansierat eller via en prenumerationstjänst. För Subscription Video Services (SVOD), är nästan 100 procent av det innehållet vi tittar på längre format så som serier och filmer, oavsett vilken typ av enhet som används.

DI - 14 feb 14 kl. 22:10

Oljefonden vill öka risken

Den norska oljefonden vill öka risken i sina placeringar. Mindre räntepapper och mer reala tillgångar är receptet för att nå målet om 4 procents avkastning per år..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Svårt få igenom CO2-skatt på EU-nivå

Liberalerna driver på stenhårt för en europeisk koldioxidskatt. Men få tror att en sådan kan bli verklighet..

DI - 15 minuter sedan

Sandviks superkaxiga golv räcker inte

Sandviks marginalgolv är superkaxigt. Men blygsammare tillväxtambitioner får placerarna att tveka..

DI - 30 minuter sedan

Carnegie ser två andra uppköpskandidater Nuevolution-budet

Bioteknikbolaget Alligator Bioscience och Bioinvent pekas ut som potentiella uppköpskandidater efter att det blev känt att Amgen lägger bud på danska forskningsbolaget Nuevolution. Budet väntas överlag ge en skjuts i handeln för nordiska bioteknikbolag, skriver Carnegie i en kommentar..

DI - 30 minuter sedan

Di:s expert: Fint bolag – budet är för snålt

Di:s Magnus Dagel tror det blir svårt för familjen af Jochnicks bud på Oriflame, med en premie på cirka 35 procent, att gå igenom. Och han menar sig se det verkliga skälet till att budet kommer nu..

DI - 30 minuter sedan

Budsmäll för storblankare i Oriflame

Kosmetikabolaget Oriflames huvudägare, familjen af Jochnick, la på onsdagen ett bud på 227 kronor per aktie på bolaget vilket fick aktien att rusa med drygt 33 procent. Det var dåliga nyheter för Oriflames enda storblankare som sitter på en kort position på motsvarande 4,6 procent av kapitalet. .

DI - 45 minuter sedan

Källor: Kinas säkerhetsbolag näst på tur att svartlistas

Näst på tur efter telekombolaget Huawei att sättas upp på USA:s svarta lista över bolag som anses utgöra direkta säkerhetshot sägs vara flera kinesiska säkerhetsföretag..

DI - 45 minuter sedan

Teknikjätten: Flygande bilar bara några år bort

Teknikjätten Bosch tror att luftburen taxi blir verklighet redan om några år. Sensorer för självkörande bilar snabbar på utvecklingen.  ”De första flygande taxibilarna planeras lyfta i storstäder senast 2023, säger Harald Kröger, vd för Bosch Automotive Electronics.

DI - 1 timme sedan

Nordea: 2019 blir ett blekt år för svenska ekonomin

På onsdag nästa vecka publicerar SCB siffror över den svenska BNP-utvecklingen i det första kvartalet. Nordea ser inte med någon tillväxtsfest framför sig..

DI - 1 timme sedan

Därför älskar Buffett Amazon

En del blev säkert förvånade när de såg att Warren Buffett investerat i Amazon. Men det bör man inte bli – Amazon har faktiskt flera likheter med andra bolag som han investerat i förr..

DI - 1 timme sedan

Upsales rapporterar en ökad omsättning i första kvartalet

Mjukvaruföretaget Upsales, som nyligen gjorde debut på First North, ökade sin nettoomsättning under det första kvartalet 2019 med 29 procent till 16,9 miljoner kronor (13,1)..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.