DI > Ekonomi

Wednesday, 22 May, 22:40

DI - 15 maj 19 kl. 11:41

Ministern öppnar för att uppdatera energiöverenskommelsenEnergiminister Anders Ygeman välkomnar moderaternas och kristdemokraternas krav på att uppdatera energiöverenskommelsen, men lägger locket på kravlistan.  Nu väntar förhandlingar med målet att bygga vidare på den nuvarande blocköverskridande uppgörelsen, uppger han. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Anders Ygeman

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ministernöppnar för att , uppdatera, energiöverenskommelsen
DN - 15 maj 19 kl. 09:37

Kristersson: ”Vår avsikt är inte att spräcka energiöverenskommelsen”

Ebba Busch Thor (KD) och Ulf Kristersson (M) vill uppdatera den nuvarande energiöverenskommelsen. I ett antal punkter har de sammanfattat vad de vill ta in i samtalen med de andra partierna. Bland annat vill de se över möjligheterna för att driva vidare Ringhals 1 och 2.

Supermiljöbloggen - 11 jun 16 kl. 12:32

Energiöverenskommelsen: Ett steg mot 100 procent förnybart, men med stora svallvågor

Idag presenterades energiöverenskommelsen, en överenskommelse mellan Socialdemokraterna, Moderaterna, Miljöpartiet, Centerpartiet och Kristdemokraterna. Trots att en överenskommelse nu är gjord är det väldigt förvirrat bland partierna. Effektskatten på kärnkraft ska tas bort, vilket möjligör att kärnkraften kan fortsätta efter 2020, något som Vattenfalls VD menade skulle vara omöjligt med effektskatten.

Supermiljöbloggen - 16 jun 16 kl. 08:31

Supermiljöpodden #13 – Energiöverenskommelsen

Lagom till säsongsavslutningen av Supermiljöpodden presenterades den nya energiöverenskommelsen i Sverige där fem riksdagspartier gått samman för att skapa en gemensam energipolitik. Men innebär överenskommelsen ett steg framåt eller kanske ett tillbaka på vägen från ett förnybart samhälle? Detta tillsammans med biologiskt mångfald i staden, infrastruktur för elbilar och ratificeringen av Parisavtalet diskuteras i det 13e avsnittet av Supermiljöpodden med Ellen Palm och Vera Telemo.

Supermiljöbloggen - 21 apr 17 kl. 10:05

Energiöverenskommelsen – Förnybart och kärnkraft på agendan

Mer förnybart och längre livstid för kärnkraftverk. Det innehåller den proposition som Regeringen, Moderaterna, Centerpartiet och Kristdemokraterna kom överens om igår. I linje med vad som bestämdes under energiöverenskommelsen i juni förra året, la  Regeringen tillsammans med Moderaterna, Centerpartiet och Kristdemokraterna en proposition till förlängning av det svenska elcertifikatssystemet.

GöteborgsPosten - 04 sep 18 kl. 12:20

C vill ta nästa steg i energiöverenskommelsen

Sommarens extremväder med torka och rekordtemperaturer visar att klimatförändringarna redan är här. Samtidigt ökar utsläppen av växthusgaser i Sverige igen. Förnybar energi har nästan ingen klimatpåverkan alls eftersom den inte släpper ut någon ny koldioxid.

Regeringen - 21 nov 16 kl. 17:24

Remiss av promemoria Skatteförslag med anledning av energiöverenskommelsen

Här kan du ta del av vilka instanser som regeringen har remitterat promemorian Skatteförslag med anledning av energiöverenskommelsen..

Regeringen - 29 jun 17 kl. 15:32

Helhetsyn och moderna miljövillkor för vattenkraften – första steget i genomförandet av energiöverenskommelsen gällande vattenkraftens miljöpåverkan

Miljö- och energidepartementet har remitterat en promemoria med förslag som genomför de vattenkraftsrelaterade delarna av energiöverenskommelsen och tydliggör det svenska genomförandet av EU:s ramdirektiv för vatten. Förslagen innebär att moderna miljövillkor systematiskt ska införas för vattenkraften..

Regeringen - 09 mar 18 kl. 09:58

Nästa steg i energiöverenskommelsen: Vattenkraften ska värnas och anpassas till moderna miljökrav

Efter överenskommelse mellan regeringspartierna, Moderaterna, Centerpartiet och Kristdemokraterna har regeringen fattat beslut om förslag till ny lagstiftning för vattenkraft och andra vattenverksamheter. Lagförslaget är en del i genomförandet av energiöverenskommelsen från 2016 mellan regeringspartierna, Moderaterna, Centerpartiet och Kristdemokraterna. Det innebär bland annat att all vattenkraft ska ha moderna tillstånd, samt att vattenkraften värnas..

Barometern - 03 sep 18 kl. 14:42

M i Oskarshamn vill ändra i energiöverenskommelsen

Oskarshamnsmoderaterna vill ändra i energiöverenskommelsen från juni 2016..

DI - 02 apr 19 kl. 15:05

Kristersson: Utan nytt kärnkraftsmål lämnar vi energiöverenskommelsen

DEBATT. Målet i energiöverenskommelsen mellan regeringen, M, C, och KD måste vara ett 100 procent fossilfritt elsystem – inte att, som nu, fasa ut kärnkraften. Om Moderaterna ska fortsätta stå bakom uppgörelsen måste frågan tas upp redan denna månad, skriver Ulf Kristersson med flera..

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Domstolsbeslut mot Matra Petroleums dotterbolag i USA

En amerikansk domstol har utfärdat en "temporary restraining order and injunction" mot Matra Petroleums amerikanska dotterbolag..

DI - 45 minuter sedan

Svagt på Wall Street – Tesla och Qualcomm tappar

New York-börserna återhämtade sig under onsdagskvällen men inte tillräckligt för att hämta hem tidigare nedgångar. S&P 500 handlas ned 0,2 procent med fem minuter kvar till stängning..

DI - 1 timme sedan

Byggjätten tror inte på prisfall: ”Kommer stiga 2 procent per år”

Läget på bostadsmarknaden är skört men priserna på både villor och bostadsrätter kommer fortsätta uppåt. Den bedömningen gör byggkoncernen Veidekke som sågar prognosmakare som tror på nya prisfall. .

DI - 1 timme sedan

På Essity har digitaliseringen nått blöjstadiet

Inför Essitys kapitalmarknadsdag på torsdagen åkte Di till Göteborg för att ta pulsen på hygien- och hälsobolagets hetaste uppfinning, nyaste affär och färskaste affärsområdeschef: Ulrika Kolsrud. ”Tar man all digitalisering har det en väldigt stor potential”, säger hon till Di..

DI - 1 timme sedan

Nya ministrar utnämnda i Österrike

Österrikes konservativa förbundskansler Sebastian Kurz har utnämnt fyra nya ministrar och en ny vice förbundskansler sedan en politisk skandal lett till att flera högerpopulistiska ministrar lämnat regeringen. Samtidigt står förbundskanslern själv inför en misstroendeomröstning..

DI - 1 timme sedan

Tories gruppledare i parlamentet avgår i protest mot Mays brexitavtal

Andrea Leadsom, ledare för det brittiska regeringspartiet Tories i parlamentets underhus, hoppar av regeringen i protest mot Theresa Mays brexitplan..

DI - 2 timmar sedan

Theresa May överlever – åtminstone till fredagen

Storbritanniens premiärminister Theresa May ser ut att ha överlevt ytterligare en dag. Enligt uppgifter i brittiska medier väntar dock ytterligare ett ödesdigert möte på fredag..

DI - 2 timmar sedan

Hållbarhet kräver mod – och kanske lite revolution

Det senaste året har Agenda 2030 - till sist - hamnat på agendan. Överallt talas det om hur vi ska bli målmedvetna och bidra till en hållbar värld, i näringslivet, politiken och högskolan. .

DI - 2 timmar sedan

Fed ser behov av fortsatt tålamod i penningpolitiken

Den amerikanska centralbanken Federal Reserve ser fortsatt behov av tålamod i penningpolitiken – särskilt om ekonomin bromsar in och inflationen förblir dämpad. Det framgår av protokollet för det penningpolitiska mötet i början av maj..

DI - 2 timmar sedan

Topp-vd:n öppnar för sin avgång – pekar ut möjliga efterträdare

Björn Rosengren har gjort succé som vd för Sandvik och på kapitalmarknadsdagen på onsdagen var hans budskap att verkstadsjätten har förändrats i grunden.  Samtidigt säger han till Di att han inte ”blir jättelångvarig” på Sandvik. ”Jag tror inte på att man ska sitta för länge som vd på sådana här bolag”, säger Björn Rosengren..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.