SVT > Inrikes

Thursday, 23 May, 18:46

SVT - 15 maj 19 kl. 11:34

Massi Fritz om Knutby-åtalet: Bara en liten del av det de varit med omÅtal väcktes i dag mot tre tidigare pastorer i den före detta Knutby-församlingen och misstankarna handlar om flera fall av misshandel och om sexuellt utnyttjande av person i beroendeställning. Flera av de åtta målsägandena företräds av Elisabeth Massi Fritz. – Det vi kan sammanfatta målet med är att det är ett upprepande av våld, säger hon..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Fritz, Knutby, Elisabeth Massi Fritz

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Massi, Fritzom , Knutby-åtalet, Baraen , liten, delav , det de varit med om
Expressen - 08 jun 16 kl. 22:21

Elisabeth Massi Fritz kritisk till hanteringen

Lotta misshandlades till döds av Martin Jonsson, 33, som hon haft en kortare relation med. Bara två veckor före dådet anhölls han misstänkt för grov kvinnofridskränkning, men åtalet lades ned. – Det här är fullständigt oacceptabelt, säger advokaten Elisabeth Massi Fritz som är specialiserad på brottsoffer..

BT - 17 maj 19 kl. 04:00

”Knutby” är bara en tragedi

Medan nyheten kittlar nyfikenheten hos många är förekomsten av ordet ”Knutby” i rubrikerna för andra en orsak till nyväckt sorg och smärta..

SVT - 10 okt 13 kl. 08:17

Efter våldtäktsåtalet: ?Ett lotteri vilket bemötande offret får?

Brottsoffren för 49-åringen som misstänks för koppleri och grova våldtäkter försökte förgäves anmäla brotten för tio år sedan, men blev inte trodda. Det är inte ovanligt, menar advokaten Elisabeth Massi Fritz..

UNT - 15 maj 19 kl. 13:49

TV: Åklagaren uttalar sig om Knutbyåtalet

Tre före detta pastorer åtalades i dag vid Uppsala tingsrätt..

YLE - 28 jan 15 kl. 18:39

Magnus Swanljung: Vasabladet och farbror Fritz

När journalisterna än en gång ska sparas bort i Österbotten tänker Magnus Swanljung på en snål gammal tidningsägare och hans tidning Vasabladet. Jag minns farbror Fritz från min barndoms somrar. Farbror Fritz älskade sjön och färdades långa vägar.

YLE - 01 aug 16 kl. 06:30

Fritz Jakobsson: En drottning, en påve och en konstnär

Efter att ha förlorat föräldrarna som spädbarn växte han upp med sin farmor i Jakobstad och ritade sina första alster på omslagspapper från ett närbeläget bageri. I dag är vasakonstnären Fritz Jakobsson en känd porträttmålare och akvarellist och har målat både drottning Silvia och påven Johannes Paulus II. Min farmor var fantastisk.

Dagen - 05 apr 12 kl. 03:00

Knutby satte krokben för TvInter

Den förre TvInterchefen Arne Winerdal är i dag besviken över att pingströrelsen och andra kyrkor inte satsar mer på tv. I Norge har dock ett kristet produktionsbolag lyckats, och där tycker man att kristna i Sverige skulle våga mer.

TvInter var länge en källa till stolthet inom pingströrelsen med program som nådde en masspublik i SVT.

YLE - 25 apr 17 kl. 21:28

Konstexpert: Den påstådda Fritz Jakobssonförfalskningen är ett mysterium

Det är materialtekniskt omöjligt att säga om porträttetav Fritz Jakobssons dotter som såldes på Bukowskis är en förfalskning eller inte. Tavlan är ett mysterium, säger chefskonservator Kirsi Hiltunen på Nationalgalleriet. Det är tekniskt omöjligt att fastslå om den målning som fanns till salu på Bukowskis i Helsingfors i december är en förfalskning av det porträtt Fritz Jakobsson som målade av dottern Jessica 1980.

Dagen - 23 nov 11 kl. 03:00

Knutby i fokus ännu en gång

Det finns ortsnamn i Sverige som står för något mycket mer än bara ett samhälle beläget på en viss geografisk plats. De har fått ge namn åt företeelser av negativt slag och används som slagträ i diskussioner. Ett tidigt exempel är Baggböle.

Skånskan - 17 nov 17 kl. 17:01

”Fritz” har bara ett förberett avskedstal

TRELLEBORG Han har tillhört Trelleborgs FF i 18 år. På söndag är karriären över. Fredrik ”Fritz” Persson hoppas kunna sätta punkt samtidigt som hans klubb tar steget tillbaka till Allsvenskan.

Fler nyheter från SVT

SVT - 3 timmar sedan

Så hjälper du någon som satt i halsen

Fråga doktorns tidigare läkare Gunilla Hasselgren visar hur man hjälper en person som satt i halsen och inte kan andas..

SVT - 3 timmar sedan

Så ger du medicin till barn

Fråga doktorns tidigare läkare Gunilla Hasselgren visar smarta knep för att underlätta medicinering av barn..

SVT - 3 timmar sedan

Så väljer du rätt smärtstillande för tillfällig värk

Gunilla Hasselgren förklarar skillnanden mellan paracetamol och antiinflammatoriska tabletter..

SVT - 4 timmar sedan

Tips vid feber hos vuxna och barn

Fråga doktorns tidigare läkare Gunilla Hasselgren om feber och vad man kan tänka på när man ska ta temperaturen på sig själv eller sitt barn..

SVT - 4 timmar sedan

Brandförsvaret om aspluddet: Leken kan få förödande konsekvenser

Aspluddet som ligger som ett vitt täcke på marken har lett till hundratals bränder runt om i Stockholmsregionen, många av dem anlagda. Det har lett till att brandförsvarets resurser blivit hårt ansträngda och de går nu ut med en uppmaning till dem som startar bränderna som en slags lek. – Man kan inte överblicka konsekvenserna av att starta det här.

SVT - 5 timmar sedan

Åklagare backar om förundersökning mot Kristina Winberg

Det pågår ingen utredning för att ta reda på om SD:s petade EU-parlamentariker Kristina Winberg gjort sig skyldig till förtal mot partikollegan Peter Lundgren..

SVT - 6 timmar sedan

Historiskt lång period utan USA-ambassadör i Sverige

Det är 28 månader sedan USA:s ambassadör togs hem från Sverige. Det är första gången i modern historia som posten varit tom så länge. Efter en omröstning i senatens utrikesutskott på onsdagen verkar det som Donald Trumps kandidat till posten, miljardären Ken Howery, kommer att bli ny ambassadör..

SVT - 7 timmar sedan

Marmorstein svarar: Ställ dina frågor inför EU-valet

Det är nu bara tre dagar kvar till EU-valet men dessa kan vara helt avgörande eftersom väljarna brukar bestämma sig väldigt sent. Det menar SVT:s politikreporter Elisabeth Marmorstein som idag kommer svara på era frågor direkt här på webben..

SVT - 8 timmar sedan

Det här ska du ha i ditt reseapotek

Fråga doktorns tidigare läkare Gunilla Hasselgren tipsar om vilka läkemedel du bör ha med dig på resan..

SVT - 8 timmar sedan

Partiernas Facebook-annonser – så svarar de själva

Sociala medier och inte minst då Facebook har blivit en viktig plattform för politiska annonser. Men vilka partierna riktar sig till skiljer sig markant. SVT Nyheter har frågat alla svenska partierna i EU-parlamentet hur de ser på, och riktar, annonserna inför det stundande EU-valet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.