Realtid > Ekonomi

Wednesday, 22 May, 05:23

Realtid - 15 maj 19 kl. 11:32

Tyskt recessionshot avvärjt Risken för en recession i Tyskland är avvärjd. Ekonomin växte med 0,4 procent mellan fjärde kvartalet 2018 och första kvartalet i år..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Tyskland

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tyskt, recessionshot, avvärjt
NSD - 29 apr 13 kl. 09:36

Källor till Dagens industri: "Konkurshotet är avvärjt"

UPPDATERAD Handeln med krisdrabbade Northland resources aktier stoppades på måndag morgon. Samtidigt kommer uppgifter om att konkurshotet är avvärjt och att intressenter i Ryssland och Ukraina vill ta över gruvbolaget. Däremot är LKAB:s vd Lars-Erik Aaro "oerhört skeptisk", enligt Dagens industri..

Vimmerby Tidning - 21 jun 13 kl. 06:05

Strejkhotet är avvärjt

Det strejkhot som låg som en blöt filt över midsommarfirandet, är nu avvärjt då parterna i konflikten kommit överrens..

UNT - 07 aug 13 kl. 16:30

Terrorhot avvärjt i Jemen

Myndigheterna i Jemen säger sig ha avvärjt en plan som terrornätverket al-Qaida hade att ta kontroll över olje- och gasledningar och exporthamnar i landet..

Eurosport - 02 okt 14 kl. 11:26

Uppgifter: Konkurshotet avvärjt för Ängelholm

SVT Sport uppger att Superettanklubben Ängelholm kommer att kunna slutföra säsongen efter att ha avvärjt det värsta konkurshotet..

SvD - 11 jan 15 kl. 17:47

”Säpo har avvärjt två terrordåd i närtid”

Säkerhetspolisen har i närtid avvärjt två terrorhandlingar i Sverige och regeringen vill sända militär personal till Irak. Det var två saker som diskuterades på Folk och Försvars rikskonferens i Sälen idag. Samtidigt hettade det till runt Natofrågan som kan infektera hela decemberöverenskommelsen..

SvD - 22 apr 15 kl. 11:30

Kyrkodåd avvärjt i Frankrike

Polis har avvärjt en attack mot ”en eller två” kyrkor i Frankrike. 24-åringen som gripits uppges ha velat resa till Syrien för att ansluta sig till jihadister..

UNT - 22 apr 15 kl. 11:30

Kyrkodåd avvärjt i Frankrike

Polis har avvärjt en attack mot "en eller två" kyrkor i Frankrike..

DN - 15 jul 16 kl. 21:51

Kuppförsöket avvärjt men fortsatt oroligt i Turkiet


En grupp militärer försökte natten mot lördagen störta Turkiets president Recep Tayyip Erdogan. På lördagsmorgonen meddelade Erdogan att kuppförsöket var avvärjt och att han fortsatt har makten i landet. Men ett hundratal personer ska ha dödats i stridigheter och samtidigt kom rapporter om fortsatta oroligheter i landet.

Västerbottens Folkblad - 12 okt 16 kl. 21:41

Nedläggningshot avvärjt

Under gårdagskvällens extra inkallade årsmöte fick Nordmalings HF en ny fulltalig styrelse, och därmed är nedläggningshotet avvärjt. – Skönt, det var i sista minuten. Men vi fick till och med ändra i stadgarna för att få plats med alla fyra suppleanter i styrelsen.

SR - 10 feb 17 kl. 19:11

Terrorattentat avvärjt i Frankrike

Franska myndigheter säger att man har avvärjt ett terrorattentat i södra Frankrike nära Montpellier. Fyra personer är gripna, en av dem är en ung kvinna..

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 12 timmar sedan

"Finansbranschen ligger efter på jämställdhet"

Undersökningsföretaget Nyckeltalsinstitutet har rankat Sveriges bästa arbetsgivare inom en rad branscher. Finansbranschen står sig väl – förutom när det gäller lika möjligheter till karriär oavsett kön..

Realtid - Igår: 15:00

Så monterade Fredrik Lundberg ned tjänstemannaväldet

Rävjägare Lundberg bärgar ännu ett skinn. Med de krympande och numera taksatta avsättningarna till Oktogonen har Fredrik Lundberg slutligen demonterat Handelsbankssfärens tjänstemannavälde..

Realtid - Igår: 15:48

Nordnets före detta vd satsar på Fundler

Fintech-bolaget Fundler har tagit in nytt kapital. Bland investerarna finns  Nordnets före detta vd Håkan Nyberg..

Realtid - Igår: 16:55

Drivmedelsskatt – en stabil statlig intäktskälla

Svenskarna kör på som vanligt i princip oavsett vad regeringen gör med skatterna. Det skriver Realtids Claes Folkmar som har ett tydligt råd till det miljöpartistiska språkröret Per Bolund..

Realtid - 23 timmar sedan

”Dags för en skatteskala som lockar till arbete”

Skattesystemet blir bättre ju mer det får ägna sig åt sin huvuduppgift – att dra in pengar. För att nå dit behöver skatteskalan för dagens inkomstskatt reformeras. Det skriver journalisten och skatteexperten Eva-Lena Ahlqvist..

Realtid - 23 timmar sedan

Svårt att forma partnerskap i försäkringsbranschen

Mindre techbolag inom försäkringsbranschen vill gärna forma partnerskap med mer etablerade aktörer. Men det finns inga tydliga processer för hur det ska gå till vilket många av de mindre bolagen upplever som en stor utmaning. Det visar  “The Nordic Insurtech Report” som Sthlm Fintech Week och techbolagen Itello och Finmate ligger bakom..

Realtid - 21 timmar sedan

Goldman Sachs överger the “Big Four”

Den amerikanska investmentbanken Goldman Sachs avslutar sitt samarbete med PWC efter nästan ett århundrande. Istället väljer de att anlita revisionsbyrån Mazars. Den amerikanska och asiatiska börsen föll kraftigt till följd av handelskriget och Avanza lanserar trackers.

Realtid - 20 timmar sedan

SBB och Hemsö i miljardtransaktion

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB, SBB, förvärvar 14 fastigheter från Hemsö för cirka 1,2 miljarder kronor..

Realtid - 20 timmar sedan

Essity säljer turkiskt bolag för 150 miljoner

Essity säljer 50 procent  det turkiska bolaget SCA Yildiz till Yildiz. Transaktionen ger valutarelaterad förlust på 150 miljoner kronor..

Realtid - 20 timmar sedan

SEB: Minska risknivån till neutral

UPPDATERAD Den kraftiga börsupgången i år gör att SEB Private Banking minskar risknivån till neutral i sina portföljer men banken ser ändå en möjlig uppgång för globala aktier på cirka 7 procent på ett års sikt, säger Fredrik Öberg, investeringsansvarig på SEB Private Banking, till Realtid.  .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.