Affärsvärlden > Ekonomi

Wednesday, 22 May, 00:35

Affärsvärlden - 15 maj 19 kl. 11:30

Fed-chef varnar: Detta kan leda till bubblor och recessionFedchefen i Kansas City, Esther George, opponerade sig i ett tal på tisdagen mot räntesänkningar i ett försök att få upp inflationen till centralbankens mål på 2 procent..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
Kansas City, George

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fed-chef, varnarDetta kan , ledatill , bubbloroch , recession
DI - 24 mar 15 kl. 06:13

Fed-chef varnar för farliga bubblor

USA riskerar att skapa bubblor i tillgångspriserna med "förödande konsekvenser" om de lämnar styrräntan på noll.Det sade James Bullard, Fed-chef i St Louis, i en intervju med Financial Times. Han är inte röstande i FOMC i år..

Affärsvärlden - 15 aug 13 kl. 07:59

Fed-chef varnar för alltför optimistiska prognoser

Federal Reserve bör vara varsamma med att ändra den penningpolitiska policyn enbart baserat på ekonomiska prognoser, vilka ofta visat sig vara alltför optimistiska. Det sade James Bullard, Fed-chef i St.Louis..

Affärsvärlden - 17 okt 13 kl. 15:54

Fed-chef varnar för nya bostadsbubblor

Fedchefen i Dallas, Richard Fisher, ser tecken på att det börjar bildas bubblor i huspriser runt om i USA..

Affärsvärlden - 11 jan 13 kl. 16:09

Fed-chef varnar för stimulanser

Federal Reserves rekordstora stimulanser riskerar att leda till en uppgång i inflationen och kan förstöra hushållens ansträngningar att reparera sina balansräkningar. Det sade Fed-chefen i Philadelphia, Charles Plosser, i ett tal på fredagen, rapporterar Bloomberg News..

Affärsvärlden - 09 jun 11 kl. 10:18

Fed-chef varnar för inflation

Fed-chefen i Philadelphia, Charles Plosser, varnade på torsdagen för inflationstryck i den amerikanska ekonomin..

Affärsvärlden - 14 apr 15 kl. 10:39

Fed-chef varnar för ny "flash-krasch"

Den så kallade "flash-kraschen" som inträffade den 15 oktober 2014 med tillfälligt kraftigt fallande priser på amerikanska statsobligationer skulle kunna hända igen, varnar Simon Potter som är vice ordförande för Federal Reserves New York-kontor..

BT - 09 okt 13 kl. 21:40

Yellen klar som historisk Fed-chef

Det står nu klart att Janet Yellen blir ny chef för den amerikanska centralbanken (Fed). Därmed får USA för första gången en kvinna på posten när Ben Bernanke slutar i januari nästa år. Obama har vid en presskonferens officiellt nominerat den 67-åriga Janet Yellen som ny Fed-chef.

HBL - 09 okt 13 kl. 16:09

Yellen historisk som ny Fed-chef

Janet Yellen blir med all sannolikhet ny chef för den amerikanska centralbanken (Fed). Därmed får USA för första gången en kvinnan på posten när Ben Bernanke slutar i januari nästa år.President Barack Obama meddelade vid en presskonferens på onsdagskvällen (finsk tid) att han nominerar den 67-åriga Yellen som ny Fed-chef.

DI - 09 jan 14 kl. 20:36

Fed-chef är orolig för kostnader

Esther George, Fed-chef i Kansas City, sade i ett anförande på torsdagskvällen svensk tid att hon fortfarande är orolig för de potentiella kostnader som centralbankens "otestade" policy kan komma att leda till..

DN - 03 nov 17 kl. 14:30

Ny Fed-chef väntas gå i den gamlas fotspår

Stabilt utan några större överraskningar. Så kan reaktionerna på Donald Trumps val av Jerome Powell som ny Fed-chef sammanfattas. Powell ses som ett säkert kort och väntas inte leda till någon omedelbar omsvängning i penningpolitiken..

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 14 timmar sedan

Återhämtning på börsen - här är aktierna som drar iväg

Stockholmsbörsen inledde tisdagen med en återhämtning från måndagens kursfall som kom efter USA:s beslut att svartlista export till kinesiska Huawei. Stöd kom från att Vita huset har meddelat en handfull tillfälliga undantag från svartlistningen. Tendensen är likartad på omvärldsbörserna..

Affärsvärlden - 14 timmar sedan

Kempen: Köpläge i bioteknikbolaget

Den nederländska banken Kempen tar upp bevakning av Oncopeptides genom att sätta rekommendationen till köp..

Affärsvärlden - 14 timmar sedan

Slack vill ta in upp till 1,9 miljarder i direktlistningsförfarande

Meddelandetjänsten Slack har offentliggjort sitt prospekt för en börsnotering på New York Stock Exchange, där det framgår att bolaget avser ta in upp till 197 miljoner dollar i ett direktlistningsförfarande senare i vår..

Affärsvärlden - 14 timmar sedan

Telia drar ner med 240 anställda i Norge

Telia Norge har beslutat att dra ned sin norska personalstyrka med 240 årsanställningar, motsvarande omkring 10 procent av årsanställningarna i Norge..

Affärsvärlden - 13 timmar sedan

OECD: Kan få allvarliga konsekvenser för den globala tillväxten

Riskerna mot de globala tillväxtprognoserna ligger tydligt på nedsidan. Oron för förverkligandet av riskerna kan tynga förtroendet vilket i sig dämpar investeringar och handel. Riskerna kommer från ytterligare handelshinder, policyosäkerhet och fortsatt dämpad tillväxt i Europa, en hård brexit, kraftigare inbromsning i Kina och förnyad omprissättning på de finansiella marknaderna.

Affärsvärlden - 13 timmar sedan

OECD: Detta drar ner den svenska tillväxten

Den svenska ekonomin är robust men BNP-tillväxten väntas bromsa in till +1,6 procent i år och nästa år när bostadsbyggarboomen är över. Det skriver OECD, industriländernas ekonomiska samarbetsorganisation, i vårprognosen, Economic Outlook, som presenterades på tisdagen..

Affärsvärlden - 13 timmar sedan

Nyemissionen i Vertiseit övertecknades

Nyemissionen i det Varbergbaserade företaget Vertiseit, som säljer digitala lösningar för att stärka kundupplevelsen i butiker, övertecknades inför listningen av bolagets aktier på Nasdaq First North som väntas ske den 28 maj..

Affärsvärlden - 11 timmar sedan

SAS nobbas strejkersättning

SAS blir snuvat på hundratals miljoner kronor i konfliktersättning. Orsaken är att flygbolaget i uppgörelsen med de strejkande piloterna överskred det så kallade lönemärket..

Affärsvärlden - 11 timmar sedan

Verkstad i topp på börsen

Den verkstadstunga Stockholmsbörsen steg på fredagsförmiddagen och gick något bättre än flertalet övriga europeiska börser..

Affärsvärlden - 11 timmar sedan

Börsen har nått taket

”Öresund missade racet på börsen och i cykliska aktier under början av 2019. Nu har börsen peakat och konjunkturkänsliga bolag kommer få mest stryk under resten av året”, säger vd Nicklas Paulson..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.