GöteborgsPosten > Nyheter

Tuesday, 21 May, 21:44

GöteborgsPosten - 15 maj 19 kl. 07:00

Sionismen är inte en ideologi, utan fleraFörfattaren Kenneth Hermele skriver om innebörden av att skandera "krossa sionismen"..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Kenneth Hermele

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sionismenär inte en , ideologiutan flera
Newsmill - 27 apr 12 kl. 18:07

Ingmar Karlsson sprider lögner om sionismen och Israel

http://www.newsmill.se/trackback/44641Generalsekreterare Svensk Israel-information: Ingmar Karlsson utelämnar inte en enda lögn, halvsanning eller myt om sionismen och Israel när han presenterar sin nya bok om sionismen..

BT - 28 jul 11 kl. 00:30

När ideologi fördunklar våra sinnen

Jag får erkänna att min första reaktion, när jag fick en flash på mobilen om bomben i Oslo, var ?nu är islamisterna igång igen?. Eller, långt bak i min reptilhjärna, tänkte jag faktiskt också ?

Expressen - 03 maj 19 kl. 06:45

SSU: ”Krossa sionismen” – kritiseras efter 1 maj-tåg

”Krossa sionismen”, skanderade SSU under första maj-tåget i Malmö.Nu får Socialdemokraternas plantskola kritik av Judiska församlingen.– SSU Skåne har redan haft problem med antisemitiska inlägg, det här gör inte saken bättre, säger församlingens informationsansvarige Fredrik Sieradzki..

DN - 07 maj 19 kl. 15:10

S i Malmö ber om ursäkt för ramsa om ”krossa sionismen”

SSU-demonstranterna i Malmö som skanderade ”krossa sionismen” kritiserades för att använda sig av ord som tolkas som antisemitiskt. Nu har Socialdemokraterna i Malmö bett Judiska församlingen om ursäkt. – Ramsan hör inte på något sätt hör hemma i våra demonstrationer, säger Joakim Sandell, ordförande för Malmös socialdemokrater..

DN - 08 maj 19 kl. 16:12

SSU granskas efter ”krossa sionismen”-ramsan

SSU i Malmö hamnade i blåsväder efter att demonstranter skanderat ”krossa sionismen” under första maj. Nu inleder MUCF, Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, en ny granskning av SSU..

Dagen - 30 sep 11 kl. 03:00

Svårsåld ideologi

Under de senaste veckorna har den interna kritiken ökat mot Kristdemokraternas ledare Göran Hägglund. Om han bestämmer sig för att avgå, eller förlorar vid det extra rikstinget i januari, ska någon annan försöka övertyga fler än fyra procent av väljarna att KD behövs i svensk politik. Men räcker ett partiledarbyte?

Helsingborgs Dagblad - 09 sep 15 kl. 09:55

En ideolog utan ideologi bakom raset – vem tar över?

Redan vid 0-3 gapade stora delar av Friends arena tom. De som satt kvar hade också sedan länge slutat tro. De satt nog mest kvar för att de inte visste var de skulle ta vägen.

Cornucopia - 06 mar 15 kl. 13:14

Socialismen - avundsjukans egen ideologi

Socialism är förtryckets och misärens ideologi, där de socialistiska ledarna duperar de som har det sämst att ideologin ska ge dem det andra har. Men i verkligheten är socialismens livsblod misslyckandets och förutsätter just misär för att fortsätta existera. Socialismen, avundsjukans egen ideologi, kommer aldrig ge missnöjda det de är avundsjuka på.

Sydsvenskan - 15 apr 15 kl. 20:25

”Att ge eller inte ge till tiggare - ideologi ställs mot empati”

Nej, jag ger inte till tiggarna säger min vän A, ”för deras skull.” Självklart ger jag till tiggarna säger min vän B, med emfas.A är marknadsliberal och tycker man måste betrakta tiggandet som vilket tjänsteyrke som helst; frisör, barista, städare.

Helsingborgs Dagblad - 15 apr 15 kl. 20:25

”Att ge eller inte ge till tiggare - ideologi ställs mot empati”

Nej, jag ger inte till tiggarna säger min vän A, ”för deras skull.” Självklart ger jag till tiggarna säger min vän B, med emfas.A är marknadsliberal och tycker man måste betrakta tiggandet som vilket tjänsteyrke som helst; frisör, barista, städare.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 7 timmar sedan

Stim öppnar egen musikstudio

Upphovsrättsorganisationen Stim öppnar musikstudio och arbetsplats för sina medlemmar i organisationens lokaler på Södermalm i Stockholm..

GöteborgsPosten - 7 timmar sedan

Flera dödade i väpnat angrepp mot politiker

Den indiska delstatsparlamentarikern Tirong Aboh och flera andra personer har dödats i ett väpnat bakhåll i den nordöstra delstaten Arunachal Pradesh..

GöteborgsPosten - 7 timmar sedan

Ännu en landslagsstjärna till Lyon

Europas bästa fotbollslag blir allt bättre..

GöteborgsPosten - 7 timmar sedan

Almapristagaren: Folk är rädda för mörker

För Almapristagaren Bart Moeyaert räcker det inte med att skriva..

GöteborgsPosten - 8 timmar sedan

Tålamod viktigt mot Rysslands offensiv

Tre Kronors defensiva plan för att få stopp på Rysslands offensiv:Inräkning och sortering i egen zon samt tydligare kommunikation. Vi ska se till att göra vår bästa match i kväll, säger forwarden Gabriel Landeskog..

GöteborgsPosten - 8 timmar sedan

Cecilia Uddén får årets Anna Lindh-pris

Anna Lindhs Minnesfond har utsett Sveriges Radios Mellanösternkorrespondent Cecilia Uddén till mottagare av årets Anna Lindh-pris..

GöteborgsPosten - 8 timmar sedan

Kändiskockens restaurangverksamhet i spillror

Kändiskocken Jamie Olivers restaurangimperium är på väg att slås i spillror..

GöteborgsPosten - 7 timmar sedan

Dardennes tacklar fanatism i Cannes-drama

Terrorattacker i islams namn inspirerade veteranbröderna Dardenne i arbetet med filmen "Unge Ahmed", som handlar om en tonårig belgisk pojke som radikaliserats. Vad ska vi göra med de här unga människorna ? Det är ett stort problem, säger regissörerna på en pressträff i Cannes..

GöteborgsPosten - 7 timmar sedan

De låg bakom värvningen av Vibe: "Mycket hjärta"

Två företag och två privatpersoner gick in med nytt externt kapital..

GöteborgsPosten - 7 timmar sedan

Tid satt för häktningsförhandling för Assange

Datum är bestämt för häktningsförhandlingen för Wikileaksgrundaren Julian Assange i Uppsala tingsrätt..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.