DI > Ekonomi

Wednesday, 22 May, 22:41

DI - 15 maj 19 kl. 11:12

Sjunkande räntor i EuropaEuroparäntorna är överlag några punkter ned på onsdagen, med tyska räntor 2-3 punkter lägre. Italien går åter i andra riktningen och stiger upp till 6 punkter. Europabörserna är svagt ned medan dollarn tappat lite mot yenen och euron..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Europa

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sjunkande, räntori , Europa
DI - 02 jan 19 kl. 16:49

Sjunkande räntor präglar årets första handelsdag

Första handelsdagen på året präglades av sjunkande räntor i USA och Europa, samtidigt som världsbörserna sjönk på bred front..

Helsingborgs Dagblad - 12 jul 12 kl. 16:32

Sjunkande räntor och svagare krona

På ränte- och valutamarknaden var det en dag med sjunkande räntor och försvagad krona. Den tioåriga statsobligationsräntan är nu 1,29 procent (1,31) och den tvååriga räntan är på 0,80 procent (0,83). En dollar kostar nu 7:03 kronor (6:96) och en euro 8:57 kronor (8:54).

DI - 20 jan 14 kl. 16:28

Räntor och valutor: Sjunkande räntor i Europa

Marknadsräntorna i Europa sjönk successivt på måndagen på en överlag nyhetsfattig dag samtidigt som yenen stärktes..

DI - 07 maj 19 kl. 11:18

Räntor och valutor: Sjunkande räntor i Europa

Europaräntorna sjunker överlag på tisdagen, med tyska räntor 1-2 punkter lägre, samtidigt som dollarn stärkts något mot euron men tappat lite mot yenen med fokus på handelssamtalen USA/Kina..

DI - 25 nov 13 kl. 06:27

Räntor och valutor: Sjunkande räntor i USA

Amerikanska statspappersräntor sjönk något i längre löptider efter den svenska marknadens stängning på fredagen medan dollarn försvagades något mot euron..

DI - 30 jan 14 kl. 08:46

Räntor och valutor: Sjunkande räntor inför öppning

Europeiska marknadsräntor pekar svagt nedåt, medan tillväxtländernas valutor är lite mer stabila i torsdagens inledande handel efter att Federal Reserve som väntat meddelat att nedtrappningen av obligationsköpen fortsätter..

DI - 07 feb 14 kl. 14:45

Räntor och valutor: Sjunkande räntor efter jobbsiffra

Amerikanska statsobligationsräntor sjunker efter publiceringen av sysselsättningsrapporten för januari, samtidigt som dollarn tappar både mot euron och mot yenen..

Affärsvärlden - 30 apr 14 kl. 10:12

Något sjunkande räntor

De svenska obligationsräntorna har inlett onsdagens förkortade handelsdag med något sjunkande nivåer, i linje med utvecklingen för omvärldsräntorna..

YLE - 12 feb 16 kl. 07:56

Bra år för Aktia trots sjunkande räntor

Bankkoncernen Aktias bokslut visar att resultatet för i fjol är litet sämre än det för året innan. Styrelsen föreslår höjd dividend för aktieägarna. Nyligen meddelade banken att personalen ska minska.

DI - 21 feb 14 kl. 16:31

Räntor och valutor: Sjunkande räntor i Europa

Europaräntorna sjönk, USA-räntorna steg något medan euro stärktes på fredagen. Kronan tappade initialt i spåren av en svagare KI-barometer än väntat..

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Domstolsbeslut mot Matra Petroleums dotterbolag i USA

En amerikansk domstol har utfärdat en "temporary restraining order and injunction" mot Matra Petroleums amerikanska dotterbolag..

DI - 45 minuter sedan

Svagt på Wall Street – Tesla och Qualcomm tappar

New York-börserna återhämtade sig under onsdagskvällen men inte tillräckligt för att hämta hem tidigare nedgångar. S&P 500 handlas ned 0,2 procent med fem minuter kvar till stängning..

DI - 1 timme sedan

Byggjätten tror inte på prisfall: ”Kommer stiga 2 procent per år”

Läget på bostadsmarknaden är skört men priserna på både villor och bostadsrätter kommer fortsätta uppåt. Den bedömningen gör byggkoncernen Veidekke som sågar prognosmakare som tror på nya prisfall. .

DI - 1 timme sedan

På Essity har digitaliseringen nått blöjstadiet

Inför Essitys kapitalmarknadsdag på torsdagen åkte Di till Göteborg för att ta pulsen på hygien- och hälsobolagets hetaste uppfinning, nyaste affär och färskaste affärsområdeschef: Ulrika Kolsrud. ”Tar man all digitalisering har det en väldigt stor potential”, säger hon till Di..

DI - 1 timme sedan

Nya ministrar utnämnda i Österrike

Österrikes konservativa förbundskansler Sebastian Kurz har utnämnt fyra nya ministrar och en ny vice förbundskansler sedan en politisk skandal lett till att flera högerpopulistiska ministrar lämnat regeringen. Samtidigt står förbundskanslern själv inför en misstroendeomröstning..

DI - 1 timme sedan

Tories gruppledare i parlamentet avgår i protest mot Mays brexitavtal

Andrea Leadsom, ledare för det brittiska regeringspartiet Tories i parlamentets underhus, hoppar av regeringen i protest mot Theresa Mays brexitplan..

DI - 2 timmar sedan

Theresa May överlever – åtminstone till fredagen

Storbritanniens premiärminister Theresa May ser ut att ha överlevt ytterligare en dag. Enligt uppgifter i brittiska medier väntar dock ytterligare ett ödesdigert möte på fredag..

DI - 2 timmar sedan

Hållbarhet kräver mod – och kanske lite revolution

Det senaste året har Agenda 2030 - till sist - hamnat på agendan. Överallt talas det om hur vi ska bli målmedvetna och bidra till en hållbar värld, i näringslivet, politiken och högskolan. .

DI - 2 timmar sedan

Fed ser behov av fortsatt tålamod i penningpolitiken

Den amerikanska centralbanken Federal Reserve ser fortsatt behov av tålamod i penningpolitiken – särskilt om ekonomin bromsar in och inflationen förblir dämpad. Det framgår av protokollet för det penningpolitiska mötet i början av maj..

DI - 2 timmar sedan

Topp-vd:n öppnar för sin avgång – pekar ut möjliga efterträdare

Björn Rosengren har gjort succé som vd för Sandvik och på kapitalmarknadsdagen på onsdagen var hans budskap att verkstadsjätten har förändrats i grunden.  Samtidigt säger han till Di att han inte ”blir jättelångvarig” på Sandvik. ”Jag tror inte på att man ska sitta för länge som vd på sådana här bolag”, säger Björn Rosengren..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.