Affärsvärlden > Ekonomi

Sunday, 26 May, 05:43

Affärsvärlden - 15 maj 19 kl. 11:05

Spelbolaget: partierna med bäst och sämst odds i EU-valetEnligt odds från spelbolaget Unibet blir Kristdemokraterna vinnare och Miljöpartiet förlorare i EU-parlamentsvalet 26 maj..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
EU, Unibet, Kristdemokraterna, Miljöpartiet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Spelbolaget, partiernamed , bästoch , sämst, oddsi , EU-valet
Politologerna - 21 aug 14 kl. 15:53

Jämställdhet i svenska kommuner: orsaker och effekter

Detta är ett gästinlägg författat av Jessika Wide, statsvetare vid Umeå universitet. Hon disputerade 2006 på en avhandling om kvinnorepresentation (läs här).  *** Feministiskt initiativs framgångar i Europaparlamentsvalet i våras, samt i opinionsmätningar inför höstens val, sätter fokus på hur det egentligen står till med den numerära jämställdheten i den svenska politiken.

YA - 14 maj 14 kl. 03:55

Myrsteg mot ett jämställt samhälle

Feministiskt initiativ (Fi) har onekligen vind i seglen.
I en opinionsundersökning av Demoskop som presenterades förra veckan noterade partiet 3,0 procent, att jämföra med 0,8 procent i motsvarande undersökning en månad tidigare. Enligt opinionsanalytiker kommer Fi:s sympatisörer främst från vänstern, trots att Vänsterpartiet är det parti som förmodligen tydligast förknippas med feminism och jämställdhet.

Nyan - 29 dec 15 kl. 19:00

Färre kandidater och jämställdhetsbonus

Arbetsgruppen arbetsgruppen som granskat vallagstiftningen föreslår flera åtgärder för att öka jämställdheten i lagting och kommunfullmäktige.

Jämställdhetsarbetet börjar med kandidatnomineringen, skriver arbetsgruppen.

Ett förslag är att begränsa antalet kandidater som får ställas upp på en lista till en och en halv gånger det antal personer som ska väljas.

Supermiljöbloggen - 22 dec 14 kl. 09:14

Anders Wijkman: ”Nu kan partierna ta revansch”

Debatten inför nyvalet innehåller många olika dimensioner. Mest har det hittills handlat om vem som har ansvaret – eller skulden – för att det över huvud taget blir nyval. Men långt viktigare är naturligtvis att granska och diskutera de sakfrågor kring vilka partierna ska bygga sin valrörelse.

YLE - 17 jun 16 kl. 07:28

Det nya feministiska partiet vill uppnå jämställdhet med feminism

En ny feministisk rörelse samlar anhängare för att komma in i partiregistret. Partiet vill vara ett parti för bortglömda minoriteter och placerar sig till vänster på den politiska skalan. För att registreras som ett parti behövs 5 000 namn.

Politologerna - 23 maj 14 kl. 11:41

Hur mår de politiska partierna?

Detta inlägg är samförfattat av Gissur Ó Erlingsson och Mikael Persson. *** På DN-debatt tidigare i veckan tog vi upp frågan om hur de politiska partierna mår i Sverige. Vi vill här ta tillfället i akt att kort presentera några av de data vi refererar till.

YLE - 23 maj 17 kl. 20:54

Karleby fick ihop en jämställd stadsstyrelse

I Karleby möttes de politiska partierna igen på tisdagen för att sålla fram ytterligare en kvinna till stadsstyrelsen. Det lyckades till sist tack vare en kompromiss. - Vi satt länge och försökte uppfylla Finlands jämställdhetslag och vi lyckades till sist, säger en nöjd Reino Herlevi från Centern som ledde förhandlingarna.

YLE - 20 maj 14 kl. 10:42

Småpartierna siktar framåt

Av de fjorton partier som siktar på parlamentsposter i EU, är sex mycket små. Självständighetspartiet, Köyhien Asialla, Piratpartiet, Förändring 2011, Finlands kommunistiska parti och Sinivalkoinen rintama saknar plats i riksdagen men kandiderar nu i EU-valet, utan realistiska chanser till mandat. Politiskt pendlar de små partierna från ytterhögern till den yttre vänsterkanten så de har sinsemellan har en väldigt olika profil.

BT - 12 jun 14 kl. 18:17

Partierna dras till feministforum

FI:s framgångar och ökat intresse för jämställdhet drar partiledare till feministiska Nordiskt forum. Bara Sverigedemokraterna saknas. – Vi har missat det, jag kände inte till det, säger Paula Bieler, ny jämställdhetspolitisk talesperson för SD.

Politologerna - 05 apr 19 kl. 07:14

Partierna och strategisk röstning i riksdagsvalet 2018

Det här är ett gästinlägg av Annika Fredén, Lektor i statsvetenskap vid Karlstads universitet.
*** Det är snart dags att gå till valurnorna igen, och nu vet vi mer om varför vi röstade som vi gjorde i riksdagsvalet. I en ny rapport undersöker jag fenomenet ”strategisk röstning”, som innebär att väljaren röstar på ett annat parti än det eller de partier han eller hon gillar bäst.

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - Igår: 15:27

Börsplus: Omsorgskoncernen ännu köpvärd

Omsorgskoncernen Ambea gjorde i fjol ett storförvärv av Aleris och ganska omgående har det stött på problem vilket pressat aktien. Svd Börsplus köpråd kvarstår dock..

Affärsvärlden - Igår: 09:45

Industrivärden storköper A-aktier i Volvo

Industrivärden gjorde sitt största köp av A-aktier i Volvo på flera år under torsdagen..

Affärsvärlden - Igår: 15:02

Boeing lyfter i förhandeln

USA-börserna såg på fredagseftermiddagen ut att börja veckans sista handelsdag med stigande noteringar, efter att ha handlats lägre på torsdagen med en nedgång på 1,2 procent för S&P 500..

Affärsvärlden - Igår: 13:31

XXL:s Sverigechef lämnar efter omstritt Facebook-inlägg om Greta Thunberg

XXL:s Sverigechef Per Sigvardsson lämnar sin post efter ett "opassande" inlägg på Facebook. Det meddelar bolaget på fredagen, rapporterar den norska tidningen Dagens Næringsliv..

Affärsvärlden - Igår: 13:31

XXL:s Sverigechef lämnar efter omstritt Facebook-inlägg

XXL:s Sverigechef Per Sigvardsson lämnar sin post efter ett "opassande" inlägg på Facebook. Det meddelar bolaget på fredagen, rapporterar den norska tidningen Dagens Næringsliv..

Affärsvärlden - Igår: 13:24

”Anmärkningsvärt låga vinstmål i Ericsson”

Ericsson har alldeles för låga vinstmål, Networks borde kunna nå en marginal kring 20 procent, anser Christer Gardell, vars Cevian Capital är största ägare i bolaget..

Affärsvärlden - Igår: 12:55

Experter: Kan ta ett decennium för Huawei att resa sig

Få branscher är lika globala som telekomindustrin. Många teknikbolag, möjligen även svenska, kan drabbas hårt av handelskonflikten mellan USA och Kina, varnar flera telekomexpert..

Affärsvärlden - Igår: 11:08

Då avgår Theresa May

Affärsvärlden - Igår: 10:57

Pundet avvaktande inför Mays väntade avgång

Europaräntorna handlas kring oförändrat på fredagen medan euron har stärkts sedan svensk stängning på torsdagen..

Affärsvärlden - Igår: 08:11

Ericsson gör Sverige Europabäst på uppfinningar

Sverige är Europabäst på patent inom framtidssegmentet Industri 4.0 med drygt 2 600 internationella patentansökningar sedan år 2010..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.