DI > Ekonomi

Sunday, 26 May, 21:46

DI - 15 maj 19 kl. 11:05

Yttrande till Mark- och miljödomstolenBotnia Exploration lämnar idag in sitt yttrande till Mark- och miljödomstolen gällande vattenrättslig rådighet. Samtidigt inlämnas de kompletteringar till ansökan som bolaget gjort i enlighet med de synpunkter på ansökan som har inkommit från remissinstanserna. Bolaget anser att utredningen i målet är mycket utförlig och omfattande och att ansökan nu måste kunna kungöras..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Mark, Exploration

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Yttrandetill , Markoch , miljödomstolen
Nya Wermlands Tidningen - 30 apr 13 kl. 07:30

Mark- och miljödomstolen avslog överklagande från privatperson

Mats Jansson i Mora får ingen strandskyddsdispens för att bygga ett fritidshus på en fastighet vid Hoppnäset, i Malung-Sälens kommun. Mark- och miljödomstolen avslog hans överklagande av länsstyrelsens beslut. Men nu har han överklagat beslutet till mark- och miljööverdomstolen..

Kristianstadsbladet - 12 jun 14 kl. 05:40

Miljödomstolen ger besked om ESS


I eftermiddag väntas mark- och miljödomstolen i Växjö meddela dom enligt miljöbalken för bygget av materialforskningsanläggningen European Spallation Source (ESS) i Lund.Ett klartecken från domstolen är nödvändigt för att anläggningen över huvud taget ska få byggas. Miljöprövningen har omfattat såväl bortföring av grundvatten och bullerstörningar under byggtiden som kravet på strålskydd och hantering av atomavfall när anläggningen väl är igång.

BT - 12 jun 14 kl. 05:40

Miljödomstolen ger besked om ESS

I eftermiddag väntas mark- och miljödomstolen i Växjö meddela dom enligt miljöbalken för bygget av materialforskningsanläggningen European Spallation Source (ESS) i Lund. Ett klartecken från domstolen är nödvändigt för att anläggningen över huvud taget ska få byggas. Miljöprövningen har omfattat såväl bortföring av grundvatten och bullerstörningar under byggtiden som kravet på strålskydd och hantering av atomavfall när anläggningen väl är igång.

DI - 15 aug 18 kl. 11:50

Miljötillståndsansökan inlämnad till Mark- och miljödomstolen

Botnia Explorations ansökan om tillstånd enligt Miljöbalken, så kallad miljödom, för planerad gruvverksamhet i Vindelgransele inlämnades idag till Mark- och miljödomstolen. Bengt Ljung var personligen på plats i Umeå och överlämnade handlingarna. Handläggningen uppskattas ta cirka 1 år..

Sydsvenskan - 25 jul 12 kl. 06:30

Tobaksrök inget fall för högsta miljödomstolen

En kvinna klagade på att det drog kallt i hennes lägenhet och att cigarettrök trängde in. Bostadsrättsföreningen svarade att det pågick ett arbete med att förbättra ventilationen så miljönämnden lämnade ärendet utan åtgärd.Kvinnan överklagade men länsstyrelsen avslog detta vilket överklagades till mark- och miljödomstolen i Växjö som också avslog.

Helsingborgs Dagblad - 24 mar 17 kl. 20:00

Mark- och miljödomstolen avslår överklaganden

Mark- och miljödomstolen går på länsstyrelsens linje i ett ärende som handlar om att ta mark ur jordbruksproduktion..

DalaDemokraten - 31 maj 17 kl. 17:45

Mark- och miljödomstolen avslår begäran om att förbjuda wifi i skolor

En man i Smedjebackens kommun har begärt att förbud ska införas mot användning av wifi på vissa skolor i kommunen. Efter avslag på hans begäran från både Miljö- och byggnadsnämnden samt länsstyrelsen överklagade han det till mark- och miljödomstolen, som också har avslagit begäran..

Dalarnas tidningar - 31 maj 17 kl. 17:45

Mark- och miljödomstolen avslår begäran om att förbjuda wifi i skolor

En man i Smedjebackens kommun har begärt att förbud ska införas mot användning av wifi på vissa skolor i kommunen. Efter avslag på hans begäran från både Miljö- och byggnadsnämnden samt länsstyrelsen överklagade han det till mark- och miljödomstolen, som också har avslagit begäran..

Vimmerby Tidning - 21 nov 17 kl. 18:00

"Lyssna på Mark-och miljödomstolen"

I drygt två år har frågan om gamla vattentornet ska få en påbyggnad eller ej diskuterats. Miljö-och byggnadsnämnden gav klartecken men många grannar och enskilda har engagerat sig mot de planerna. En av dem är Åsa F Jägerhorn.

GöteborgsPosten - 13 nov 18 kl. 10:06

Furulundsskolan till mark- och miljödomstolen

Både barn- och ungdomsnämnden och miljönämnden har överklagat länsstyrelsens beslut om förbud att använda paviljongerna på Furulundsskolan till mark- och miljödomstolen..

Fler nyheter från DI

DI - 4 minuter sedan

L-toppen om siffrorna: ”Jag är inte trygg alls”

Jublet var stort på Liberalernas valvaka när siffrorna 4,4 procent dök upp på storbildsskärmen. Men nervositeten är fortsatt stor och nu väntar en rysare för partiet under söndagskvällen. ”Det är fortsatt pirrigt.

DI - 3 minuter sedan

Klimatvalet går mot katastrof för MP

Miljöpartiet ser ut att bli valets största förlorare i procent, medan Feministiskt Initiativ får lämna EU, enligt SVT:s Valu. Moderaterna gjorde ett rejält ryck vid målsnöret medan Liberalerna ligger på 4,4 procent och får en nervös natt i väntan på det slutliga valresultatet. .

DI - 10 minuter sedan

Klimatvalet blev katastrof för MP

Moderaterna gjorde ett rejält ryck vid målsnöret och blir andra största parti efter Socialdemokraterna, enligt SVT:s Valu. Men SD flåsar partiet i nacken. Miljöpartiet ser ut att bli valets största förlorare i procent, medan Feministiskt Initiativ åker ur.

DI - 15 minuter sedan

KD tar inte ut något i förskott: ”Det känns pirrigt”

Kristdemokraterna förväntas gå mot ett starkare resultat i årets EU-val. Nu siktar partiet mot att för första gången få två mandat i parlamentet. .

DI - 30 minuter sedan

Dansk Folkeparti halveras i EU-valet

I Danmark var EU-valet uppvärmning inför parlamentsvalet på nationaldagen den 5 juni. Socialdemokraterna blir största parti medan Dansk Folkeparti halveras, enligt Danmarks Radios valundersökning..

DI - 45 minuter sedan

L balanserar på spärren – SD tredje största parti

Liberalerna, som i opinionsmätningar legat nära fyraprocentsspärren, får 4,4 procent, enligt SVT:s vallokalsundersökning..

DI - 1 timme sedan

Opinionssammanställning: Konservativa EPP blir största partigrupp

En sammanställning från EU-parlamentet som bygger på vallokalsundersökningar och opinionsmätningar före valet pekar på att kristdemokratiskt konservativa EPP som väntat blir största partigrupp..

DI - 1 timme sedan

Orbáns parti mot förkrossande seger – får över hälften av rösterna

Ungerns premiärminister Viktor Orbáns parti vinner en stor seger i valet till EU-parlamentet. .

DI - 1 timme sedan

Rekordmånga röstar i polskt EU-val

EU-valet i Polen har blivit en kraftmätning mellan det EU-kritiska regeringspartiet Lag och rättvisa, PiS, och en ny proeuropeisk grupp. Det har närapå fördubblat valdeltagandet..

DI - 1 timme sedan

Marine Le Pen ser ut att bli störst i Frankrike

Marine Le Pens Nationell samling ser ut att bli största parti i franska EU-valet, enligt en vallokalsundersökning..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.