SR > Nyheter

Wednesday, 22 May, 04:42

SR - 15 maj 19 kl. 11:01

Rutavdrag för vitvaror används mindre än beräknatTrots att allt fler använder rutavdraget för att reparera vitvaror är det fortfarande långt ifrån så vanligt som tanken var när avdraget infördes..
Läs mer på SR

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rutavdragför , vitvaror, användsmindre , än, beräknat
YLE - 15 jun 17 kl. 04:25

Bristfällig information om var glyfosat används oroar i Sibbo

Glyfosat är en aktiv ingrediens i ogräsbekämpningsmedel, eller växtskyddsmedel som de också kallas. Vissa forskare anser ämnet vara cancerframkallande. I Sibbo oroar man nu sig över att kommunen inte informerar om användandet av glyfosat.

YLE - 19 maj 16 kl. 10:08

Roundup används fortfarande i städernas parker

På huvudstadsregionens grönområden har man länge strävat efter att minska på användningen av eventuellt cancerframkallande glyfosatprodukter som Roundup. I flera kommuner används de ändå fortfarande, eftersom lika effektiva alternativ saknas. Glyfosat är det verksamma ämnet bland annat i ogräsmedlet Roundup som för tillfället får säljas fritt i Finland.

Trelleborgs Allehanda - 10 sep 12 kl. 06:30

Farliga städmedel används i skolorna

Skolor och förskolor i Trelleborgs kommun använder sura rengöringsmedel som både är farliga för hälsan och avloppssystemen. Medlen används trots att det strider mot de egna reglerna.
Det var i samband med de allergiundersökningar som regelbundet görs på skolorna som medlen upptäcktes.

YLE - 24 nov 15 kl. 14:12

Wilma används på fel sätt

Kommunikationsverktyget Wilma används på fel sätt av både lärare och föräldrar. Rektor Laila Andersson kan känna igen frustrationen då verktyget inte används rätt. Vad är Wilma?

YLE - 24 apr 13 kl. 15:58

Krånglande datasystem används inte i Västra Nylands sjukhus

Det krånglande datasystem som används för att röntga patienter i Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt används inte i Västra Nylands sjukhus. Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt har i flera månader haft problem med ett datasystem som används för att röntga patienter i huvudstadsregionen. Övervakningsmyndigheten Valvira har väntat länge på att systemets tillverkare ska komma med en utredning över problemen.

YLE - 24 apr 13 kl. 16:10

Krånglande datasystem används inte i Ekenäs

Det krånglande datasystem som används för att röntga patienter i Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt används inte i Västra Nylands sjukhus. Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt har i flera månader haft problem med ett datasystem som används för att röntga patienter i huvudstadsregionen. Övervakningsmyndigheten Valvira har väntat länge på att systemets tillverkare ska komma med en utredning över problemen.

BT - 10 apr 14 kl. 08:40

Hur används dina pengar?

Sparpengar är aldrig neutrala, utan de kan användas till vad som helst. Annika Laurén, vd på Ekobanken, uppmanar alla sparare att ställa krav på sin bank så att besparingarna används på ett etiskt korrekt sätt. "Varsågod, jag lägger mina pengar här ett tag.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Stor undersökning: Så används olika emojis runt om i världen

Har nu någonsin undrat hur olika emojis används runt om i världen? Nu har vi svaret!Det är tangentbordsappen Swiftkey som har sammanställt en global undersökning där man har tittat på hur olika emojis används.

YLE - 31 aug 16 kl. 13:38

Norska skidskytteläkaren: "Astmamedicin används för att hålla sig frisk"

Det norska skidskyttelandslagets läkare Petter Sørensen anser att astmamedicinsdebatten håller låg nivå. – Jag tycker att debatten är svag ur ett fackligt medicinskt perspektiv, konstaterade Sørensen till NRK. – Det är många som uttalar sig oerhört säkert.

Dagensanalys.se - 21 apr 17 kl. 13:55

Svenskar allt mer tveksamma till hur insamlad data används

Svenskar har de senaste åren blivit allt mer positivt inställda till att data samlas in när de surfar på nätet, men oron för att den insamlade datan ska användas felaktigt har samtidigt ökat markant. Företaget Intelligence Insight frågade för två år sedan människor om deras inställning till datainsamling. 2015 menade 60 % att datainsamlingen var negativ för dem, medan en ny undersökning av advokatfirman Lindahl, tillsammans med IAB och Sveriges Kommuner och Landsting, visar att siffran idag ligger på 54 %.

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Sämre stöd efter nedskärningar på Arbetsförmedlingen

Efter stora neddragningar börjar Arbetsförmedlingen bli sämre på att hjälpa de som står längst från arbetsmarknaden att få jobb, enligt en intern rapport..

SR - 4 timmar sedan

FN varnar USA för hårdare abortlagar

Att frånta kvinnor rätten till säkra aborter kan leda till fler, osäkra och i värsta fall livshotande aborter, varnar FN..

SR - 8 timmar sedan

Svinpest och tullar kan gynna svenska grisbönder

Under den pågående handelskonflikten om bland annat Huawei mellan USA och Kina, har griskött hamnat i fokus. Ungefär varannan gris i världen finns i Kina men efter att Kina drabbats hårt av den afrikanska svinpesten, så är det brist på griskött..

SR - 10 timmar sedan

Starka reaktioner efter dom i Billdals-målet

Tingsrätten kortade strafftiden för den 58-årige mannen, med hänvisning till att det gått lång tid sedan brottet..

SR - 10 timmar sedan

Brexit: Nu gör May ett sista försök

Den brittiska regeringen har i dag kommit överens om en sista plan för att försöka få till brexit innan premiärminister Theresa May slutar.May planerar att hålla ett tal till britterna tidigt i kväll, rapporterar vår Londonkorrespondent..

SR - 11 timmar sedan

Tjänstemän kan ersätta avhoppade ministrar

Idag har Österrikes president godkänt förbundskansler Sebastian Kurzs förslag att ersätta de avhoppade ministrarna från högerpopulistiska FPÖ med experter och tjänstemän..

SR - 11 timmar sedan

Brexit: May vill låta parlamentet rösta om ny folkomröstning

Storbritanniens premiärminister Theresa May vill låta parlamentet få rösta om en ny folkomröstning om brexit, rapporterar Reuters..

SR - 22 timmar sedan

USA skjuter upp exportförbudet till Huawei

USA skjuter upp förbudet för amerikansk teknikexport till det kinesiska teknikföretaget Huawei i 90 dagar. Det ska nu träda i kraft i mitten av augusti..

SR - 22 timmar sedan

Så ska offentlig sektor få trygga anställningar

Arbetsmarknadens parter inom den offentliga sektorn har börjat förhandla för att hitta nya regler om anställningstrygghet. SKL:s mål är att ingen ska behöva sägas upp om verksamheterna förändras..

SR - 21 timmar sedan

Utvandring oroar flera EU-länder

Runt om i Europa är migration en stor fråga inför EU-valet, men för många EU-länder är utvandring en minst lika stor utmaning, rapporterar vår migrationskorrespondent..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.