Skånskan > Nyheter

Thursday, 23 May, 02:45

Skånskan - 15 maj 19 kl. 11:00

Kollo för äldre kan bli avKÄVLINGE En medborgare föreslår nu att Kävlinge kommun ska erbjuda äldre i att åka på sommarkollo.– Jag tycker att Kävlinge kommun ska erbjuda de äldre i kommunen sommarkollo, liknande det som Sundbybergs stad erbjuder sina kommuninvånare, skriver medborgaren.
På ett så kallat seniorkollo kan deltagare som är 65 år eller äldre ta del av olika aktiviteter i en naturnära miljö, antingen som dagkollo, som i Lunds kommun, eller en eller två semesterveckor.
– Förslaget låter spännande och vi ska givetvis titta närmare på det, menar Nadja Erixon, chef på hälsofrämjande enheten.
Hon pekar på att Kävlinge kommun tidigare har satsat på hälsofrämjande aktiviteter och resor för kommunens äldre.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
KÄVLINGE En, Kävlinge, Sundbybergs, Lunds, Nadja Erixon, Kullagården, Ligustern, Senioren, Strängnäs

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kolloför , äldrekan bli av
Jönköpingsnytt - 02 mar 19 kl. 13:12

Äldre ska skickas på kollo

Jönköpings kommun kommer att införa kollo för äldre. Jerry Hansson (V) är glad över att kommunfullmäktige valt att säga ja till hans motion.
– Äldre mår bra av att träffa jämnåriga, säger han.

News55 - 26 maj 16 kl. 11:24

Så här kan äldre personer förbereda sig inför sommaren

Sommarsäsongen kan för den som dagligen behöver stöd och hjälp innebära en stor förändring i vardagen. Vikarierande hemtjänstpersonal, släkt och vänner som reser bort och värmeböljor kan vara påfrestande händelser.       LÄS MER: 95-åring nekades plats på boende Sajten Seniorval har därför tagit fram en lista på förberedelser för att sommaren ska bli så avslappnad som möjligt – även för den äldre.

Skånskan - 31 jul 16 kl. 10:00

Drömmar om frihet och kollo

Barnens ö 40 år Som barn brukade jag drömma om att få åka på kollo om somrarna, som i böckerna. Inte för att komma ut i skärgården (uppvuxen på en ö som jag är), eller spela fotboll med de andra barnen (totalt ointresserad som jag var), utan för att det var en erfarenhet jag inte kunde relatera till och därför så desperat lockades av.
Men med två sommarlovslediga lärare till föräldrar blev det aldrig aktuellt.

BT - 15 jun 11 kl. 07:53

Modeprofil på nytt kollo

Många ville vara med. 23 antogs. Modekollo i Borås har dragit igång och det var full fart från första stund.

BT - 15 jun 11 kl. 07:53

Modeprofil på nytt kollo i Borås

Många ville vara med. 23 antogs. Modekollo i Borås har dragit igång och det var full fart från första stund.

Västerbottens Folkblad - 30 mar 12 kl. 13:06

Barn får åka på kollo i sommar

LÖVÅNGER I sommar får 100 barn åka på kollo i Munkviken. LÖVÅNGER I sommar får 100 barn åka på kollo i Munkviken. Socialnämnden satsar 600 000 kronor och kommunstyrelsen 400 000 för att ge 100 barn möjlighet att skaffa sig ?

Kristianstadsbladet - 08 dec 13 kl. 16:07

Finer ser fram emot "medialt kollo"

Sex dygn direkt ut i radio och tv, från en glasbur på ett torg."Musikhjälpen" är här igen. - Det blir lite som ett medialt "kollo", säger Sarah Dawn Finer, som är en av två nya programledare.

Trelleborgs Allehanda - 08 dec 13 kl. 16:07

Finer ser fram emot "medialt kollo"

Sex dygn direkt ut i radio och tv, från en glasbur på ett torg."Musikhjälpen" är här igen. - Det blir lite som ett medialt "kollo", säger Sarah Dawn Finer, som är en av två nya programledare.

Nerikes Allehanda - 15 mar 17 kl. 17:52

Kollo för seniorer i sommar – kommunens nya satsning

Genom att erbjuda äldre en möjlighet till sommarvistelse vill kommunen nå de som känner sig ensamma..

YA - 10 okt 17 kl. 00:01

Äldre på utflykt längs barndomens stigar

På måndagen gjorde Väderlekens äldreboende ett besök på Marietorps naturskola. Det blev ett kärt återseende för Nils Jellvi, 93 år, som var här på kollo som barn..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 4 timmar sedan

Lurade tioårig flicka att spela in sexfilm

mellanskåne Den 21-årige mannen från Mellanskåne lurade en tioårig flicka att spela in en sexfilm på sig själv och skicka till honom.
Flickan mår mycket psykiskt dåligt av övergreppet. Mannen döms till skyddstillsyn och behandling.

Skånskan - 5 timmar sedan

Bygdens son får en egen hörna

GENARP Bygden son, pianisten och kompositören Karl-Erik Welin hedrades med en minnestavla och en egen hörna i parken mitt emot kyrkan på onsdagen.– Jag är stolt och hedrad över att jag som ensam överlevare i familjen får avtäcka minnesmärket för min käre bror, sa 86-årige George Welin när han var på plats i ”Welins hörna i parken.
Han berättade om brödernas uppväxt i Genarp på 1930-och 1940-talet, där de bodde i den gamla byskolan, där deras far G Wilhelm Welin både var folkskollärare och hade kommunalkontor hemma.

Skånskan - 6 timmar sedan

Slopa straffrabatten tycker styret

Skurup Slopa straffrabatten för unga brottslingar skriver M-styret till staten i ett yttrande.
Tvärtemot förvaltningens förslag.Staten håller på att utreda om straffrabatten för brottslingar i åldern 18 till 20 år ska tas bort eller inte.

Skånskan - 7 timmar sedan

Nämnd avvaktar med sparåtgärder

ESLÖV Det ekonomiska läget ser lite ljusare ut för vård- och omsorgsnämnden. I nuläget blir det inte aktuellt med några riktade sparåtgärder.
– Vi sitter lugnt i båten, säger Tony Hansson (S) som är nämndens ordförande.

Skånskan - 9 timmar sedan

Humorfestival jubilerar med Povel

Povel Ramel-revy, Norra Brunn och På minuten på besök, gratis födelsedagskalas, buktalaren Nina Conti och totalt runt 200 humorartister. Lund Comedy Festival firar tio år med ett digert program och med att testa tre nya scener.
– Vi känner verkligen att vi har hittat vår form och storlek och är en festival med både humor och hjärta, säger Kajsa Jönsson, festivalens producent.

Skånskan - 9 timmar sedan

Eslövs IK nära ny Lugivärvning

HANDBOLL För några veckor sedan gjorde Eslövs IK klart med Lugis Ebba Kristiansson. Nu är klubben nära att värva Ebba Wallenberg från samma klubb.Enligt en pålitlig källa är parterna muntligen överens om en övergång, men EIK-tränaren Lars Eklöv vill inte bekräfta fullt ut:
– Det stämmer att vi pratar med varandra och jag har förhoppningar om att det ska lösa sig, men inget är påskrivet ännu, säger han.

Skånskan - 10 timmar sedan

Socialkonservativa KD

22 gånger har Kristdemokraternas vice partiordförande Lars Adaktusson röstat nej i frågor om kvinnors aborträtt och rätten att bestämma över sin egen kropp under sin tid i Europaparlamentet. När han får frågan om varför han gjort det menar han att det handlar om principen om att EU inte ska lägga sig i socialpolitik. Det som talar emot den förklaringen är att han röstat nej och inte lagt ner sin röst, som är vanligare när man har principiella invändningar.

Skånskan - 10 timmar sedan

Åtal för nära 20 kilo hasch

lund Två män, 27 respektive 22 år gamla, åtalades på onsdagen för grovt narkotikabrott. Polisen i Lund tog en av dem på bar gärning med 18,4 kilo cannabisharts.Det var den 19 november förra året som polisen slog till mot de två.

Skånskan - 11 timmar sedan

Ungdomsboende på Orupslund läggs ner

orup Från att ha varit fullbelagt under 2015 står Orupslunds ungdomsboende i dag nästan tomt. Nu har nämnden för kultur, arbete och folkhälsa beslutat att ungdomsboendet ska stänga. Någon ny verksamhet finns inte planerad i fastigheten där hyresavtalet tickar på till 2033.

Skånskan - 11 timmar sedan

Ännu fler grannar överklagar boende

Malmö I april röstade stadsbyggnadsnämnden igenom en utbyggnad av Södertorpsgården med 75 lägenheter. Men reaktionerna lät inte vänta på sig. Flera grannar har överklagat nämndens beslut och vill nu att ärendet prövas i domstol.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.